Gerçekten çoooook zormuş agresifleştim aşırı duygusal oldum bebeğime nasıl davrancaklarını kestiremiyorum korku oluyo içimde her gelen ellemesin istiyorum bide bi nefret oldu içimde emzirirken gelip tepemde durup izliyolar ya sinir oluyorum bildiğiniz sabır ayeti sabır duası varsa yazın bari okuyayım evham yapmaktan stres olmak istemiyorum sütüm kesilmesin diye içime attıklarımda ayrı bi konu tabi ama anlatırsam uzun olur yardım edin ihtiyacım var
Valla ben hic strese girmedim gelene de verdim bebeğimi sonuçta 5 dk tutuyorlardı annem hemşire ilk çocuğumu cok kolladim 2 ay misafir kabul etmedim kimseye elletmedim cocugum surekli hasta bunda oyle yapmadım 33 gunluk inan 17 gunlukten beri dışarı çıkartıyorum bagisiklik artsin diye.
Besmele çekmeden bol bol felak nas oku cnm evhama vesveseye ilaç gibi geliyo
Bnde atlatmak istiyorum duygusaldim iyice salya sümük oldum.
Çözümü varsa bana da söyleyin nolur.. Okuyunca kendimi buldum sende.. İleri boyutta depresyona girmekten korkuyorum sütüm az.. Etraf dırdırcı.. süt gelsin diye sadece 2 çeşit yiyorum tiksinirim diye korkuyorum. Sevmeye gelenler.. Emzirirken tepeme dikilenler.. Her şeye ağlamak istiyorum ama onun için bile sakin kalamıyorum.. Eşim kızımı öpse onu öptü beni umursamadı düşüncesi giriyor aklıma ya inanır mısınız bu ben değilim ve bi an önce tekrar kendim olmak istiyorumm..
Valla bende o kadar hazırladım kendimi. Ama yok. Allak bullak durumdayım. Eşime bile bakışım değişiyor an geliyor.
Kendi ailemle de karşı aileyle de bıçak sırtı durumdayım şuan. Her şeyden soğumuş durumdayım. Tahammül sınırım dolu. En ufak hataya tolerans gösterecek halim yok yani. Nasıl desem. İnsanları geçtim. Altta kalmış tencere kapağı çektim gelmedi çektim gelmedi aldım vurdum patlattım yere tuz buz oldu.
Temizlemedim bile . üstünden atladım geçtim. Ki eskiden yerdeki bir toz bile batardı gözüme.
Ilk bebeginmi canim
Bebeği emzireceginiz vakit ayrı bir odaya geçip kapıyı kapatın
Bebeğini kesinlikle başka bir odada emzir lohusa lik dönemi içini hep ferah tut ve sabır li ol üzme olumlu düşün kimseyi kafana takma he hee tm de geç
Hic bitmeyecek sanardim ben ama bittii bebeginle aksam yemegi yetisrme telaslarin olacak pazar günleri onunka gezmelere gidip ciciler alacaksin hepsi geçecek merak etme he bide emzirirlen üstüne bisey ort bebeğin görmesinler hem gunah hemde sinir olmamış olursun
Lohusalik.psikolojisi ha dedigonle gecmiyo malesef ben ilk zamanlar biyerine bisi olcak diye dokunamiodum kucagima bile zorla aliodum kimseyede vermedim yavrumu suan 3 aylik olmak uzereyiz hala dahada vermiorum ama aslinda 40i cikinca sakinmam diodum bigun esimin tarafindan misafor geldi yavrumu ne basindan opmedilleri kaldi ne cocugun kucagina cocugumu vermedikleri kaldi o gunden sonra esime bagirdim cagirdim ve kucaga vermeme karari kaldim artik kimseye vermiorum gercekten cok rahatim ayrica kuzum emzirmek anne ve bebek arasinda ozel.bir bagdir izlemesini istemiosan cevrendekilerin bunu solemelisin yoksa anlamazlar bunda cekincek utanilcak hicbisi yok senin yavrun ve o an gercekten cok baska susma lutfen. Ayrica sabirli ol hepsi gecicek ... (yani insallah) :)
1,499,424 soru
24,491,411 cevap
357,639 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın