1 orta boy kırmızı lahana
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
1 su bardağı üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı limon tuzu
Hazırlanışı
Kırmızı Lahana turşusu yapmak için,
1 adet orta boy lahanamızı ince ince doğrayalım.
Derin bir kaba alıp 1 tatlı kaşığı tuz ile iyice harmanlayalım.
10 dakika bekletelim.
Beklettiğimiz lahanalarımızı kavanozlara bastırarak yerleştirelim.
Uygun bir kapta 1 su bardağı su, 1 su bardağı üzüm sirkesi ve 1 tatlı kaşığı limon tuzunu da ilave edip karıştıralım.
Lahanalarımızın üzerine hazırlamış olduğumuz sirkeli karşımı dökelim.
Kapağını sıkıca kapatıp 3-4 gün buzdolabında bekletelim.
3-4 gün sonra kırmızı lahana turşumuz hazır.
Afiyet olsun.