Kızlar selamın aleyküm hayırlı geceler nasılsınız..?
Sizlere haftasonu yaşadığım buruk ama güzel bir anımı paylaşmak istedim.
Eşimin dayısının kızı, henüz 21 yaşında aile baskısı fln yoktu ama ailesi uzağa vermek istemiyordu. Dayım aşırı kıskanç bir adamdı kizin telefonu dahi yoktu öyle soyleleyim size.
Kızın erkek kardeşi askere gidince telefonu ve hattını annesine bırakmış. Eşimin kuzeni de telefonla baya haşir neşir olmuş 5 ayda sonra duyduk ki başkasına kaçmış. Yenge bayılmış dayı durgun...
Çöp atmaya gidiyorum diyerek cıkmış evden.
Sonra oğlan tarafı aramış dayimlari konuşmuşlar. Dayımın kardeşi, diğer dayı iki çocuk bir hata yapmış kızımızı getirin yanınıza iki büyük alın çiçek çikolata gelin isteyin kaçtığını kimse duymasın demiş. Kız gelmem demiş gitmiş imam nikahı olmuşlar hafta ici de resmi nikah. Neyse yine haber göndermiş erkek tarafı gelelim konuşalım tatlıya baglansin diye. Dayımda buyrun gelin kapımız açık ama kızımızı da getirin demiş. Önden muhtar ve iki kişi yollamışlar kız dayımdan baya kötü bahsedince onlarda korkmuş. Sonra oğlanın kız kardeşi geldi Pazar geldiler kız babasına sarıldı yığıldı kaldılar annesi desen ayakta duramaz oldu. Elimizden geldiği kadar yemekli güzelce ağırladık. Elimizden geldiği kadar damat kahvesi de incirdik elimizdeki imkanlarla masa kurdk nişan yaptık. Dayım dedi o beni ezip gitti ama hiç birşey kursağında kalmasın. Ne gerekiyorsa yapın gelinler size bırakıyorum dedi. Biz iki gelin bir kuzen yaptik yapacağımız kadar.
Sonra oturdular konuşmaya
Dayım dedi benim kızım kaçtı evet ama sanmayın ki sahipsiz bak damat dedi kızımın saçının teline zarar gelirse bacakları keser önüne sererim dedi o benm ay ışığım dedi. Çok duygulandım.
Haftaya da geliyosunuz burda kinamızı yapıyoruz baba evimden cikip kuaföre gidecek ordan gelinlikle gelip burdan telli duvakli çıkacak sonra da yolunuz açık olsun dedi.
Haftaya da ikna olck çok mutlu oldum kızınızın arkasında durmasına.
Çok güçlü bir baba canım dayım