0 oy
151 göst.
Diğer kategorisinde (89 puan) tarafından

1 aylık bebeğim bronşit oldu doktorun verdiği ilaçlarin reçetesini okuyorum hep 2 yaş üstü yazıyo geçenlerde reflü vardı şurup yazdı yine 6 yaş yazıyo gazı var dedik metsil şurup yazmış.Sizinde doktorların verdiği ilaçlar böyle mi Allah için hep özel hastanenin verdiği ilaçlar böyle.Kizimda devlete gidiyodum devletin verdiği ilaçlar daha güvenilir sanki.1 aylık bebeğe iğne de yaptılar bugün daha çok küçük değil mi ? İçim içimi yiyo sanki ya ilaçların yaşları büyük diye,iğne yapıldı diye

8 Cevaplar

+1 oy
(1,782 puan) tarafından
1 aylık bebek için bronşit çok ağır bir tablo canım eğer tedavi olmazsa yeni doğan yoğun bakıma yatırıla bilir o sebepden dolayı tedavisini ihmal etme dr iyi bilir ama güvenmiyorsan için rahatlasın diye bir çocuk acile götür istersen. Birde 1 aylık çocuk nasıl bronşit oldu canım hasta biri mi ziyaret etti acaba
-Reklam-
0 oy
(4,181 puan) tarafından
Devlet hastanesi kolay kolay 1 aylık bebeğe ilaç yazmıyor. Benim oğlum 4 aylıktı grip oldu aferin mecbur yazmak zorunda kaldı ama onuda reçete etmedi yaş tutmadığı için özel almıştık. Gaz için damla kullan şuan kullandığın damla varsa değiştir. 
0 oy
tarafından
Bebeğin durumuna göre dozunu düşürüp veriyolar canım için rahat etsiz bizde çok ilaç kullandık doktor diyosa bi bildiği vardır benim oğlum 19 aylık demiri çok düşük cikiyo doktor etkili bi ilac var ama özel dedi parası mühim değil yazın dedim ilaç 4 10 yaş için uygundur yaziyo içinde doktorun söylediği doz 1 ölçünün yarısı bile değil mesela yani bebeğin rahatsizliginin boyutuna göre olsun düzenliyorlar ya da en basil calpolden örnek veriyim hekimim yanında da oğlumun kilosuna göre en fazla 6.5 ml verebilirsin yaziyo ama bi kere atesendi 39.5 oldu doktor 10 ml vermiş icirdim hiç bi sorun olmadı hekimlere güvenin boşuna okumuyolar oncasene 
0 oy
(3,574 puan) tarafından
Prospektüslerde öyle yazar ama kullanılabiliyor. İçiniz rahat olsun. Hiç ilaç vermemek ister herkes ama iyileşmesi için mecbur. Geçmiş olsun. 
0 oy
(210 puan) tarafından
Benim kızım da bronşit oldu buhar için iki tane ilaç verdiler aynı şeyler yazıyordu ama biz kullanılanın altında kullanıyorduk mecbur 
0 oy
tarafından

Canım onlar senin bebeğinin kilosu boyu ve gelişimine göre ilaç verirler ve dozunuzda ona göre ayarlayarak verir için rahat olsun :) 

0 oy
(2,075 puan) tarafından
Bronşit önemli bi durum çok geçmiş olsun. Bebişi terletmeyin dikkat edin 
0 oy
tarafından
Kızım 8 buçuk aylıkken balgamı atamiyordu bir ilaç vardı yarım çay kaşığı ver dedi ve en fazla 3 gün ver daha sonra ilacı at dedi bana muhtemelen seninde öyle birşey olabilir için rahat değilse başka doktora götür 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 104 göst.
25 Ağustos 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde clk38 (1,444 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 49 göst.
31 Ağustos 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde miyav da miyav (1,337 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 118 göst.
29 Eylül 2023 Diğer kategorisinde agbutt (89 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 115 göst.
14 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde 525253 (104 puan) tarafından soruldu

409,793 soru

12,320,030 cevap

38,935 kullanıcı

Kategoriler

...