Bugün pazara gittik eşimle havuç alırken 60 -65 yaşlarında giyimi felan gayet iyi kendini maskeyle kamufle etmeye çalışmış bir teyze havuçları poşetine doldurup ödemesini yapmadan gitti. Bunu bende gördüm ama eşimin baya dikkatini çekti. ilerledik yine denk geldik aynı şeyi yapıyordu kadın .Eşim pazarcıyı uyardı kadın yine bir poşet dolusu salatalık ile giderken adam seslenip tartmadığını, o söyleyince kadın tartmak istedi mecburen ama pahalı gelince almadan gitti. Bu bikac yerde tekrar etti hatta pazarcı abiler o kadr insan varken kızdılar, kadına ayıptır, günahtır yaşlısın hak yiyorsun gibisinden söylediler .Hatta biz zabıta felan aradık söyleyelim diye ama yoktu.. Kadın her tezgahtan dolu dolu poşetler doldurup pazar arabasını bildiğiniz full doldurmuştu. Hani ihtiyacı olan birini de benzemiyordu öyle olsa istersin yada ne bileyim az biraz alırsın diye düşündüm. Kadın utanacagi yerde karşılık verip inkar ediyordu hakaretler ediyordu. Biz alışveriş yaparken bizden önden gidiyordu denk geliyorduk hep eşimde her durduğu tezgahın sahibini uyarıyordu abi dikkat edin ablaya diye . Eşimi fark etmiş olmalı ki eşime de kızdı eşimde Allah'tan kork günahtır deyince oda sakalından utan yalan söylüyorsun dedi bu sözü eşimi sinirlendirdi haliyle biraz ağız dalaşı oldu eşime boşver Allah sorsun hesabını sen ikazini ettin daha gidelim dedim neyse döndük eve akşam eşim az biraz vicdan yapıyorum dedi. Aslında ben keşke önce kadını uyarsaydın anlatsaydın yaptığı şeyin asla doğru olmadığını belki utanır ,belki anlar nasihat işe yarardı dedim. Baktık olmadı pazarcıları uyarırdın dedim bilmiyorum iyi mi ettik kötü mü ama vicdanen bende aklıma geldikçe üzülüyorum bu duruma bizde görmemezlikten mi gelseydik diyorum? Daha önce yeni aldığım telefonumu annemin cebi fermuarlı olan feracesinden çıkarıp çaldılar zoruma gitmişti. Bugün de öyle olunca da pazarcılara üzüldüm açıkçası