Az önce eşim çiçekleri temizler iken yere dökülenler kaldı onları makine ile almaliydim , çocuğu alıp altını temizleyeyim diye bezini açtım , çocuk işedi serdiğim havlu ıslandı , onun altındaki nevresimide islatınca çocuğun işini halledip kaynanama verdim bakmasını istedim, kaynanam yan odadaydı , nevresimi çıkarıp makinaya attım yan odadan kaynanamın sesi geliyor, çocuğa tam olarak şöyle diyor : 'annene iş mi çıkardın aferin sana , babanda çiçeklerin tozunu bıraktı , ikinizde annene iş cikardiniz, aferin ' bunu duyunca tepem attı , odaya girip konuşma tarzının yanlış olduğunu ilerde çocuğa bırakacağı etkileri anlatmak istedim, sonra kendimi durdurup , dur Fatma çocuk şuan kelimeleri tam anlamıyor hareketleri algılama evresinde , kelimeleride öğrenme . Kelimeleri anlama döneminde hata görürsen uyarırsın , gerekirse sert bir üslupla , bu ikaz önemli sonuçta çocuk yetiştirmek sadece altına bak , karnını doyur , uyut değil . . Peki kaynanam böyle yaparak ne etki bırakabilir cocuguma : 1) anneyi küçük görme, herşeyi anneye yaptırma , anne bir köleymis algısı yerleşir beynine 2) eşine karşıda aynısı olacaktır. ==Erkek Çocuğunuza kadınların kızların narin kırılgan , özel olduklarını aşılayın, tatlı tatlı bulaşık yıkayın beraber , beraber bir kek yapın eline süpürge verip , 'oğlum ben çok yoruldum bana burayı supurebilir misin ' deyin . Her zaman yaptirmayin ama haftada bir kerede olsa yaptırın , böylelikle o çocuk yardım etmeyi , merhamet etmeyi , eşine yük yuklememeyi , eşini küçük gormemeyi , köleymis gibi herşeyi onun yapmasını istemeyecektir.
Post'um yukarı
Benim kayınvalidem de 2 oğluna da 'eşlerinize yardım edin' diye hep derdim bırak arada yapsınlar diyo. Ama eşim arada yemek yapmaya yardım ediyor diye gözü kalıyor bu da başka tip.. Çoğunluk eşim yer kalkar, sofrayı bile ben toplarım.. İşine gelirse yapar yani ama işte kayınvalidemi çözemedim, biraz fesatlığı var
Ne güzel anlatmışsın çok doğru haklısın benimde iki oğlum var büyük dört yaşında bana yardım eder her konuda teşekkür edince de çok mutlu olur diğer oğlum da 9 aylık oda büyüyünce aynısını yapar inşallah
1,492,982 soru
24,394,337 cevap
349,585 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın