16 ay arayla ard arda iki sezeryan doğum yaptım. Karnın alt kısmında dikişin üstünde somun ekmeği kadar yağ tabakası kalsa da sağlık açısından gayet iyiyim))) 6 saat sonra kalktım yürüdüm. 24 saat sonrasında da tamamen dik yürüyüp gaz çıkarmıştım. Öyle soğuk alınca ya da ağır kaldırınca bir ağrım falan da olmadı olmuyor. Gayet rahatım. Ama benim çocuklarım sezeryan doğum sebebiyle dediler ve bir çok sezeryanla doğan bebekte duydum bunu yaş ciğer sendromuyla doğdular ikisi de. Biri 34 gün diğeri 9 gün yoğun bakımda yattı. Sağlık açısından annede bir problem olmuyor eğer sen de dirayetli isen. Ama bebek sağlığı için normal doğum olabiliyorsa ilk başta o düşünülmeli. Günümüzde iyi bir doktor 5,5 kilo bir bebeği vajinal doğumla doğurtabiliyor. (Bebek kanalda kalır, kordon dolanır, zorlu uzun saatler süren bir normal doğum olur küveze girer solunum ya da başka sıkıntılar yaşayabilir. Bunlar olabilir de olmayabilir bilir de. Kader. Ama bu saydıklarım hariç beklenen bir komplikasyon olmadığı sürece bebek sağlığı açısından normal doğum en iyi seçenek. İki sezeryan doğum yapmış biri olarak bunu söylüyorum.)
1,490,150 soru
24,353,966 cevap
346,640 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın