Merhabalarr
Yazip yazmama konusunda cok kararsız kaldim acikcasi ama benim sanirim biraz piskolojik destege ihtiyacim var. Oncelikle sunu belirteyim medikal konuda tavsiyeye ihtiyacim yok yeterince arastirmalar yaptim gerek yerli gerekse yabanci yuzlerce makale okudum beslenme uzmanim dahil 5 doktorum var duzenli kontrolumu yapan ama beni anlayabilecek birilerine ihtiyacim var sanirim.
2021 ekimde annemi kaybettim seker hastaligi bizde genetik ama o zamanlarda hamilelik ve seker baglantisi hakkinda bilgim pek yoktu annemde pek anlatmamisti acikcasi neyse annemi kaybedene kadar kilo verip sekerimi kontrol altina almistim hatta ilaci biraktim ama annemi kaybedince anksiyete vs cikti e asiri uzuntu stress vs derken sekerim tavana firladi ve tekrar ilaca basladim bir ay bile olmadab isten cikartildim 4 ay sonra da hamile kaldim ancak sekerim o zamana kdr yeteri kadar dusmemisti yani hba1c degerim hala cok yuksekti hamilr kalinca insulin le diyetle fln duzeltmeye calistik neyse 2023 kasimda dogumuna 10 gun kadar kala bebegimin kalbi durdu ve yaklasik 35 36 haftada acil sezeryanla alindi olu dogum oldu doktrolar 6 ay en az deneme bile dediler o surecte diyetisyenle gorusmeye basladim piskolojik yardim aldim 24 kilo verdikten sonra duraklama doneminde hamile kaldim simdi 21. Haftami tamamladim sorunlarda bu zamanlarda basladi acikcasi kayinvalidem asla anlamiyor ve surekli e ye canim ne olacak modunda ki Aralık ayindan beri diyet yaptigim icin zaten zorlaniyorum esim simdi sorsanız destek oluyor ama yarım saat sonra umursamaaz acikcasi yuruyelim diyorum bugun tmm diyor yarin oldumu ay cok yorgunum diyor ki fiziksel bir iste calismiyor ayrica kendisininde yurumesi lazim ama umurunda degil ben resmen tek basima cebellesiyor gibiyim yeniden piskolojik destek alsammi acaba diyorum cunku bi annem yok durumumu anlayabilecek biri yok yanliz hissediyorum kendimi surekli kontrollere gidiyorum diyet spor vs ki diyette artik kirilma noktasina geldim zor dayaniyorum