0 oy
391 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde tarafından
En çok hangi balık faydalı en güzel pişirme yöntemi tava bence:) Her gün yiyebiliriz peki şöyle yaparsan daha güzel olur dediğiniz bir balık pişirme yöntemi var mı?

33 Cevaplar

0 oy
(11,027 puan) tarafından
seçilmiş
 
En İyi Cevap
Faydalı bakımından bilmiyorum ama evde en çok hamsi ve levrek pişer. Bazen de çipura. Büyük balıklar fırında, hamsi de tavada yaparız. 

Küçükken babam sık sık dil balığı yapardı, nasıl pişirilir bilmiyorum ama hayatımda yediğim en güzel balık oydu galiba. Bi de levrek tuzlama yapardı fırında. O da böyle pamuk gibi olurdu. 
tarafından
Dil balığı nasıl yapılır peki denemek isterim
(11,027 puan) tarafından
Vallahi bilmiyorum. Küçüktüm o zamanlar. Youtubedan bakarsın artık bi de alırken balıkçıya da sor. Çünkü o zamanlar babam balıkçılık yapıyordu her türlü balık girerdi eve o bilirdi nasıl pişirilir.
-Reklam-
+1 oy
(5,781 puan) tarafından
Palamuttan şaşmam evin içinde yapmam koku girer diye balkonda yaparım oda küçük tüpün bitmiş;(  kocam doldurunca ilk iş yapcam adam üşengeç bacım hemen arka tarafta oysa yeri 
0 oy
(6,083 puan) tarafından
Hiç pişirmem eve balık girince ogün aç kalıyorum o yüzden eşim dışarıdan alıp pişirip getiriyor oğluyla yiyorlar ben başka bişey yapıyorum kendime 
tarafından
Bizde dışarda balık yiyemiyoruz aynı yağ ile pişiriyolar
(6,083 puan) tarafından
Bacım eşim kızartma yemez mangalda yaptırıyor bide bildiği bi yer var gidip balığı seçiyor orda yanında pişiriyorlar veriyorlar
0 oy
(7,459 puan) tarafından
Fırın balık seviyoruz biz lüfer ve levrek haftada bir yapmaya çalışıyoruz çocuklar içinde faydalı 
tarafından
Sos olarak bişey sürüyor musunuz üstüne
(7,459 puan) tarafından
Biz yağ süreriz biraz altına soğan koyuyoruz limonla beraber ve yanına baby patates yapıyoruz
0 oy
tarafından
Benim esimin kendi yeri var orda pisirtir yollar evle dukkan arasi 10 dk zaten, kendi pisirtir salataya kadar yaptirir eve gonderir haftada 2 yeriz. 

Biz buyuk balik seviyoruz. Nadiren hamsi cogunlukla levrek yiyoruz. Cocuklar levregi cok seviyolar.
tarafından
O acidan sansliyim ya cok sukur.
(369 puan) tarafından
Canım senin esindemi balıkci antijelibon
tarafından
Kendi raki balik restaurantimiz var :)
(369 puan) tarafından
Bizimki de  pişirme evlere servis ekmek arası otarz biyer iyi oluyor evde balık pişirmeyi sevmezdim bir yıl oldu kurtuldum orda pişirip gönderir

.
tarafından
Buyuk rahatlik valla kokusu beni mahvediyordu hic girmiyorum o ise artik
0 oy
(6,955 puan) tarafından
Haftada 10 günde yaparım taze bulunca buzluğa atıyorum hamsi çok seviyoruz kızartıyorum ben 
(3,537 puan) tarafından
Sıkıntı olmazmi dolapta
tarafından
Yo hayır çok durmazsa bişey olmaz
(6,955 puan) tarafından
Yok canım en çok 1 ay kalıyor zaten dondurucuda
0 oy
tarafından

Kafama ne zaman eserse biz hamsi ciyiz ve tavada çok güzel oluyor ama tavam çizilmiş yapıştırıyor o yüzden kızdım almıyorum maaşı alayım tava Alicam inşallah 

tarafından
Yapışınca çok sinir bozuyor tava kızmadan önce soğan sürün o zaman yapışmaz
tarafından
Denedim cnm yine yapıştı :(
0 oy
(3,537 puan) tarafından
Her salı ben van balığı çok severim eşim palamut şimdilik hamsi yiyoruz:))))
tarafından
Palamutu nasıl pişiriyorsunuz biraz kuru oluyor
0 oy
tarafından
Haftada 1 2 kez 
0 oy
(2,773 puan) tarafından
10 güne bazen 15 güne bir çünkü balıktan nefret ediyorum :) çocuklar için mecbur yapıyorum.  Somon yapıyorum bende sadece somon yiyebiliyorum çünkü 
tarafından
En faydalı somon ızgara olursa en faydalısi
(2,773 puan) tarafından
Fırında yapıyorum kuzum . En çok böyle sevdik
0 oy
(769 puan) tarafından
Genelde çinekop (sarı kanat) yapıyoruz severiz haftada 1 gün 
tarafından
Kafaları ile mi pişiriyorsunuz
(769 puan) tarafından
Yok canım kafayı atıyorum
0 oy
(13,707 puan) tarafından
Haftada bir gün yapıyorum eğer fırında ise ben yapıyorum tava derse eşim hazırlıyor
0 oy
(2,944 puan) tarafından
Somon, çipura, sardalya arasında gidip geliyor. Aksilik olmazsa her hafta yapıyorum 
0 oy
tarafından
Haftada bir gün balık günü oluyor  levrek veya çipura fırında soğan patatesle ,sardalya veya hamsi olursa da tavada klasik kızartarak yaparım sevdiklerimiz bunlar oğlumda palamutu seviyo onuda airfryerda kızartıp yediriyorum
0 oy
(484 puan) tarafından

Haftada 2 yapıyorz biz kızım hamsiyi çok seviyor genelde hamsi arada da istavrit yapıyorum ben hep tavada yaptım bence de en güzeli tavada oluyor :)

0 oy
(154 puan) tarafından

3 buçuk yıldır evliyim ilk defa bugün balık aldim pazardan yarın yapacam bakslim hiç pisjrmeyi de  bilmem:D

0 oy
(656 puan) tarafından
Ben levrek seviyorum esim kucuk balik :) benim cift tarafli tavam var ama balik tavasi olan degil buyuklerden onda yapmayi seviyorum esim bol yagda Allahtan yagda kizarmis bana yasak da benim istedigim oluyor hep  :) yeni favorimde somon hem bana hem bebise cok faydali 
0 oy
(139 puan) tarafından
Haftada 1 gibi

Şu siralar lüfer firinda. Iri barbun bulursak tavada. Fener balığı kavurma şeklinde. Levrek filato ızgara. Bu sene daha yemedik ama kalkan derin yağda.
0 oy
(5,334 puan) tarafından
Kizim için on gune bir somon alıyoruz biz levrek seviyoruz ama bu aralar kızarmış hamsi kurtaricim oluyor yemek yapmadığım eşime diyorum gelirken getiriyor 
0 oy
(17,243 puan) tarafından
Her hafta yeriz genelde hamsi ve istavrit yeriz. 

İlgili sorular

+2 oy
8 cevap 258 göst.
6 Eylül 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Sarioglusumm (208 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 76 göst.
9 Ağustos 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde EvLaTlArIm 71 (953 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 468 göst.
27 Ocak 2024 Diğer kategorisinde !!!!FATMAAA!!!!! (7,741 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 200 göst.
3 Ekim 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Milena16Miran (7,154 puan) tarafından soruldu

408,400 soru

12,269,810 cevap

37,569 kullanıcı

Kategoriler

...