Kızlar çok moralim bozuk evlendiğim günden belli ne kendi ailemden ne de kocamın ailesinden bi huzur göremedim eşimle evliliğimizi bile yaşayamıyoruz ilk senemizde borcu yığdılar üstümüze ailem sağolsun kyknın verdiğiyle kendi çeyizimi düzdüm ailem sonra dedi biz düzdük kaynanam herşeyi bilezikleri falan borçla eşime aldırttı tek çocuk olan eşime bi yorgan verdi onuda yattı kalktı söyledi ilk senemiz borç ödemekle anca geçti kızlar o sırada hamileydim doğum oldu annem geldi bi merhaba der gibi geldi gitti kaynanam da öyle benim kötü zamanımda asla yanımda olmadılar önceki tayin yerimizde kızlar bizi davet etmez kendileri bayram seyran hep gelirlerdi annem gillin biletini de biz öderdik borçlu olduğumuz halde deprem oldu ailemi yanıma aldım sonra eşim dış karakola çıktı tayini bana dediler sen bizimke olamazsın annem hergün git kendine ev bul tek yaşa derdi kaynanamın yanına gittim adımı nelere çıkardı ama ben onların hep yanındaydım evimi tek başıma kurdum kimse bebekli halimle benimle gelmek bile istemediler elleri birşeye dokunsa biz sana yaptık ettik dediler çok şükür ben eşimin yanına tek geldim dualarla eşimi yanıma alabildim tayini merkeze çıktı yan yanayız düzenimi kurdum artık neyse eşimle bugün doğru düzgün konuşamadım bile sinirden.dün babam aradı kızlar annen gelicek biletini kestik dedi ve kız kardeşimi yanıma gönderdiler deprem oldu ya yanımda dershane de babam dedi kızım kusura bakma kız kardeşinde yanında sizin paranız varmı göndereyim annem döndü dedi ne yapmışlar sanki bi tabakta onun önüne koyuyorlar sanki ne yararları olmuş dedi o kadar zoruma gittiki önce evimizde de kardeşlerim okula giderdi sen bunlara kahvaltı hazırlamadın sen pissin sen bi yemek yapmayı bilmezsin kendine bi düzen ver derdi eşimin yanında gelir benim odalarıma girerdi altınlarına bi bakayım derdi meraklı ve annemin beni gerçekten kızı gibi değilde hep bi rakibi olarak sevdiğini düşünüyorum gelir bizde duş alırdı alırdı suyu ağzina kadar açarak aynı şekil kız kardeşimde öyle hergün banyo doğalgaz açık olmayınca hep hasta asla elini bir işe sürmez çok sinirliyim kızlar kusura bakmayın yarında gelicek yine aynı şeyler elini cebine atmaz kardeşimin doğum günü var ben hediyesini aldım bekliyor ki doğum gününüde ben kutlayayım ne yapacağımı şaşırdım kış günü burası buz gibi der beni bi yemeğe bile götürmediniz çocuk küçük arabam yok hava soğuk ben nereye götürücem ben gittiğimde hiçbirşey göremezdim onlar gelirdi biletlerini alırdım şimdi gelicek dönüşte beklerki biletini ben keseyim çocukluğumda da çok çektim kızlar istiyoruzki bi birikim yapalım ama bırakmıyorlae eşimle kardeşim yanımızda diye bi özel hayatımız dahi kalmadı sabah yan yanayız eşim öğlen nöbetten gelir kız kardeşimde gelir akşam yine yan yanayız belki dediklerim hafif bile kalır ama nankörler ve hiç anlayış yok kızlar napacağımı gelince böyle yaparsa neler diyeceğimide bilmiyorum sonuçta annem ama ben bunı bilirken o beni iğneleyecek çok şey buluyor.