0 oy
131 göst.
Diğer kategorisinde (877 puan) tarafından
Kızlar günaydın :( ben dünle bugün oruç tutayım dedim ama bugün sahura kalkamamışim uyandığımda ezan okunmustu bile alarmı kapatıp uyumuşum. Sizce yine de tutabilir miyim kabul olur mu? 

9 Cevaplar

+1 oy
(416 puan) tarafından
Ramazan ayında olsa olurdu canım ama normal zamanda imsaktan önce niyet etmen gerekirdi yoksa olmuyor benim bildiğim bu şekilde
(877 puan) tarafından
Ama o niyetle uyudum o niyetle birseyler yedim ya canım annem olur diyor ya. Tutacam artık gerisi Allaha kalmış inşallah kabul eder
(416 puan) tarafından
Dil ile niyet ettin mi yarın oruç tutacağım diye o zaman olur tabiki ama sahura kalkacağım dediysen olmaz diye biliyorum oruca devam et ama borç olarak tutacaksan 1 tane daha tutman lazım şüpheli olduğu için sevabı Rabbimden zatn
(877 puan) tarafından
Tabi tabi dile getirdim yarın da oruç tutacam diye. Neyse 1 gün fazladan tutarım o zaman canım birkaç gün borcum vardı evet onları tutuyorum
(416 puan) tarafından
Allah kabul etsin canm
-Reklam-
0 oy
(6,869 puan) tarafından
Sahura kalkmak zaten bı niyet demiş peygamber efendimiz ama bu kendine eziyet olabilir hiç yemek yemeden ramazanda olmuş olsa belki insan kendini zorlar ayrı tutması zor oluyo diye ama şimdi diğer günlerle aynı tabi dayanirim dersen de kendin bilirsin
(877 puan) tarafından
Gece uyumadan önce yemiştim birseyler canım o yüzden tutabilirim. Zaten sahura kalksam da o kadar birsey yemiyorum dün zorlanmadım çok şükür. Ama niyet etmeyince kafama takıldı
0 oy
(877 puan) tarafından
Kızlar yok mu bilgisi olan? 
0 oy
(6,677 puan) tarafından

Benimde acilen borçlarımı ödemeye başlamam lazım :unsure:

Olur diye biliyorum canım ben 

(877 puan) tarafından
Benim de borçlarım var günler uzamadan başlayım dedim her hafta 2 3 gün ne kadar tutabilirsem artık. Olurmuş sanırım  ya çünkü dile de getirdim akşam eşimle konuşurken o da nyet sayılıyormus
0 oy
(7,444 puan) tarafından
Ramazan orucunda niyet etmeden de oluyor ama normalde olmaz ancak bundada akşamdan niyetlenmissin aslında sahurada kalkıp geri uyumuşun hani buda bir niyet sonuçta olur heralde canım 
(877 puan) tarafından
Evet canım dile de getirdim o niyetle de uyudum sahura kalkacam dedim bu da bir niyetmis sanırım. Tutayım artık gerisi Allaha kalmış
0 oy
(51,174 puan) tarafından
ramazan orucu oluyorda borclarda imsaktan once niyet etmek gerekiyor diye biliyorum
(877 puan) tarafından
Göstermiş olduğun çaba da niyete giriyormuş canım. İnşallah kabul olur teşekkür ederim yorumun için
0 oy
tarafından
Kaza oruclarinda niyet olmazsa oruç olmuyor canım 
(877 puan) tarafından
Ama göstermiş olduğun çaba dile getirmen VS. De niyete giriyormuş. Diyaneti mi arasam
(51,174 puan) tarafından
aynen orayı ara o caba ramazanda gecerli
0 oy
tarafından

Ramazan orucunda ve normal nafile oruclarda geceden içinden  yarin oruç tutacagim diye geçirdiysen o oruç olur hatta kuşluk vaktine kadar niyet etme vaktin var nafile oruclarda. Hatta peygamber efendimiz sabah yiyecek bir şey var mı diye sorarmis yoksa oruca niyetlenirmis kuşluk vaktine kadar vakti var. 

Ama kaza oruçlarında imsaktan once muhakkak dil ile de niyet lazım.

(877 puan) tarafından
Anladım canım çok teşekkür ederim
0 oy
(688 puan) tarafından
Ya bence edilir bende niyetliyim sahura kalmadım mesela su içtim yattım ama niyet ettim kaza orucuna diye yattım kendimi sartlamistim zaten
(877 puan) tarafından
Ben de gece öyle yaptım canım hatta kalktım  3 gibi bebeğe uyanınca su da içtim oruç tutacam susarım diye geçirdim de içimden. Neyse surda kaldı 3 4 saat daha. İnşallah kabul olur

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 226 göst.
26 Mart 2023 Diğer kategorisinde Gonulgungor (240 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 94 göst.
11 Ocak 2024 Diğer kategorisinde AlpereninAnnesi (1,010 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 102 göst.
1 Nisan 2023 Aile kategorisinde Alyakus (2,514 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 133 göst.
10 Mart 2023 Diğer kategorisinde Ruya123 (478 puan) tarafından soruldu

407,226 soru

12,223,618 cevap

36,822 kullanıcı

...