Seyyid'ül istiğfârı ezbere bilmeyen muhakkak ezberlesin. Ezberlemeye güç yetiremeyen kağıda yazıp buzdolabına asıp sabah akşam 1 kere okusun.
Resûl-i Ekrem Efendimiz;
Her kim, bu Seyyidü’l istiğfârı sevâbına ve fazîletine bütün kalbiyle inanarak gündüz okur da o gün akşam olmadan ölürse Cennetlik olur. Yine her kim, sevâbına ve fazîletine gönülden inanarak gece okur da sabah olmadan ölürse Cennetlik olur.”
Buhârî, Deavât, 2, 16; Ebû Dâvûd, Edeb, 100-101)
اللَّهُمَّ أَنْتَ رَبِّي لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ خَلَقْتَنِي وَأَنَا عَبْدُكَ وَأَنَا عَلَى عَهْدِكَ وَوَعْدِكَ مَا اسْتَطَعْتُ، أَعُوذُ بِكَ مِنْ شَرِّ مَا صَنَعْتُ، أَبُوءُ لَكَ بِنِعْمَتِكَ عَلَى وَأَبُوءُ بِذَنْبِي فَاغْفِرْ لِي فَإِنَّهُ لَا يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلَّا أَنْتَ
"Allâhümme ente Rabbî lâ ilâhe illâ ente
halaktenî ve ene abdüke
ve ene alâ ahdike
ve vâ'dike mesteda'tü
eûzü bike min şerri mâ sana'tü
ebû ü leke bi-ni'metike
aleyye ve ebû ü bi zenbî
fağfirlî fe innehû lâ yağfiruz-zünûbe illâ ente."
Ey Allâh'ım! Sen benim Rabbimsin. Sen'den başka ilah yoktur. Beni Sen yarattın ve ben Sen'in kulunum. Ve ben îmân ve ubûdiyetinde/ kulluğumda gücüm yettiği kadar Sen'in ahd ü misâkın üzereyim. Ya Rabbi! Yaptıklarımın şerrinden Sana sığınırım. Sen' in bana ihsân ettiğin nimetleri ikrar ve itiraf ederim. Kendi kusur ve günahlarımı da ikrar ve îtiraf ederim. Ya Rabbi! Sen beni af ve mağfiret eyle. Zira Sen'den başkası günahları af ve mağfiret edemez."
Buhari, Dravit, 2, 16/
Not: Hâyızlıyken de okunur.