0 oy
143 göst.
Diğer kategorisinde (145 puan) tarafından

Kızlar gerçekten artık psikolojim bozuldu ister istemez karşımıza çıkan postlarda yada videolarda makalelerde insanı sürekli bi tedirginliğe sürüklüyorlar ufacık birşeyi hemen otizme bağlıyorlar yok aşı oldu çocuğum ondan sonra otizm oldu yok önceden normaldi sonradan oldu vs. İnsan bu sefer etkilenip çocuğunda bişey arıyor dünden veri gözüme uyku girmedi karşıma böyle şeyler çıktı yani otizm sonradan olan bişey değildir genrtik ve nörolojik bir farkındalık sonrada olan uyaran eksikliği o da tv ve televizyon yüzünden oluyor yani bilmiyorum bu tarz şeylerden insan baya etkileniyor bu seferde çocuğumu denetliyorum ufacık bişeyi yapamasın acaba deyip kahroluyor insan çok fazla bilgi kirliliği var bu konu hakkında ya :(

5 Cevaplar

0 oy
(2,722 puan) tarafından
Benğm çocuğum konuşmuyor du şimdide tek tük anne baba su diiyor 19 aylıkken yürüdü çok zorluk çektim inanın bazı şeyler anne babanın elinde komple tvyi yok ettim tv aylardır evde açılmıyor psikoloğa götürdüm sosyalleşme eksikliği var dedi tvyi hayatımızdan çıkardığımız günden bu yana çocuk başka bir çocuk oldu.  Benimde çok beynimi yoruyordum  en sonda götürdüm gösterdim 
(145 puan) tarafından
Göstermekle en iyisini yapmışsınız benim bebeğim 6 aylık şükür şuanlık bi sıkıntımız yok göz teması çok iyi çevreye ilgili sosyal gülümsemesi herşeyi normal ama insan tedirgin olmuyor değil karşımıza çıkan yazılardan dolayı bemde doğduğu günden beri ne tv ne telefon ekranı göstermiyorum hiçbiri yok hayatımızdan sadece twlefonDan müzik açıyorum ters çeviriyorum ekranı beraber dinliyoruz ben ona söylüyorum:)
(2,722 puan) tarafından
Allah bağışlasın inşallah ❤️
(145 puan) tarafından
Cümlemizin evladını ❤️
-Reklam-
0 oy
tarafından
İste bu yüzden hiç TV telefon tablet vermedim 36 aylık ömrümü yiyor evde canı sıkılıyor sesli oyuncaklar doldurdum eve sürekli oynuyordum kendimi feda ediyorum.onun için sürekli 
(145 puan) tarafından
Sağlıklı olsunlarda varsın ömrümüzü yesinler ❤️
tarafından
Hamileyim çok ama çok yoruluyorum düşünsene hiç  bişey yok bende unuttum artık aylardır izlemiyorum kafam kaldirmiyor ses
Hiç acilmiyir ki çocuk öğrensin
(145 puan) tarafından
Canım benim rabbim yardımcın olsun diğer bebeğine de sağlıkcakla kavuş inşallah ❤️
tarafından
İnşallah canım
0 oy
(2,353 puan) tarafından
Çok haklısın benim iki senem alt üst oldu bu sorundan sebep kızım otizm mi değil mi iki sene neler çektim çok şükür değil ama şimdi bilenler halen ay şu hareketi niye yaptı niye böyle baktı keşke hiç bilmeselerdi diyorum benim kızım epilepsi hastası nöbet sonrası duraksama dönemi olurmuş ve çizgi film izleyince kendini dış dünyaya kapatmıştı bunu da anlayana atlatana kadar iki senemiz geçti en son psikolog her şeyi güzel bir sıkıntı yok dedi öyle içim rahat etti Elhamdülillah 
(145 puan) tarafından
Çok şükür rabbim evladınızı size bağışlasın ❤️ insanlar hep bişeyler der zaten kendilerine bakmadan
(2,353 puan) tarafından
Amin cümlemizin Allah razı olsun ❤️
Evet maalesef hep derler birşeyler
0 oy
tarafından
Geçen bende öyle bir sorguladım. İnstagramda dolaşırken karşıma çıkıyor. Çocuk şöyle yaparsa otizm, çocuk böyle durursa otizm. İnsanların aklına şüphe sokuyorlar. Şu hareketi şu şekil yaparsa otizmmiş filan diye. Kızımda arada yapıyor diye doktora götürdük bir şey çıkmadı. Öyle sosyal medyada gördüğünüz şeyleri fazla umursamayın dedi. 17 aylık gelişimi gayet iyi sağlıklı dedi. TV izlemiyor, telefon izlemiyor. Gün içinde oyun oynuyor, dışarı çıkıyor. Sosyalda bir çocuk. Sağlık ocağındaki hemşire kaç kelime kullanıyor diye sorduğunda 20-25 kelime söylüyor dedim o da çok az kullanıyor kitap filan verin dedi olmadı bir doktora gösterin filan dedi. Onda da bir şey çıkmadı. Zaten kitaplığı uzanabildiği yerde sabah kalktığında kitaplarına bakıyor ediyor. 
(145 puan) tarafından
Evet benimde öyle karşıma çıktı birisi demiş göz temasımız çok iyiydi birden kayboldu benim de bebeğim 6 aylık göz teması elhamdülillah gelişimide ayına göre iyi bi sırtüstünden yüzüstğne dönemiyor ben destekleyince ama yüzüstünden sortüstüne dönüyor insan bişeyleri yapmayınca tedirgin oluyor valla o kadar kfama takılıyor ki kendimi bile ifade edemiyorum çok şey geliyor aklıma yazarken
tarafından
Fazla sosyal medyayı umursamamak lazım. Tamam otizm diye bir şey var. Tetiklemedikçe olan bir şey değil sanırım. Allah sağlıklı büyümelerini nasip etsin.
0 oy
(2,579 puan) tarafından
Ben okuldayken beşinci altıncı sınıf çocuklar yeşil reçeteli ilaçlar kullanıyor çocuk ruh gibi geziyirdu.aslinda zeki ama biraz hareketli bir ogrencim vardı buda kullanıyordu çocuk o ilacı aldimi sesi soluğu çıkmıyordu .yani her çocuk bir değil bence haklısın bazı şeyler çok abartılıyor yani .hemen çocuk hareketli bu hiperaktif,az çekingen ise anksiyete yani hep bir kulp 
(145 puan) tarafından
Evet kesinlikle öyle ya yazık günah valla

İlgili bir soru bulunamadı

409,703 soru

12,316,520 cevap

38,846 kullanıcı

Kategoriler

...