0 oy
1,006 göst.
Aile kategorisinde (1,683 puan) tarafından

Bense apt.al gibi başta birlik oturmayi kabul etmisdim ev alıncaya kadar. Evlenirken ve başka nedenlerden masraf falan cok oldu alamadık. Şimdide alsamda ben o evde kalamam diyo, biz koydeyiz eşime şehire gidip geliyo 2 sat gidip 2 sate geliyo arabayla onceler bıktım artık şehirden ev alıp ayri eve cikarız ömrümün bi kismi yolda harcaniyo diyo, eve gelip çıktigimda Allahım snaa şükür diyo ama şimdi nolduda birden fikri değişti yer alıp koyde ev yaptıracak onuda kardeşi içinmiş , bizse koyde oturcakmışız , ben evi alacam şehirden ama oraya taşınmayacam diyo:angry:kalamam orda oğlumun evi olsun diyo ben o evde nasıl kalayim diye saç,ma sa,pan konusuyo. Bende itiraz ettim sen kalma ben kalırım oğlumla sen koyde kalırsın dedim. Bana yok 1 oğlumuz daha olsun senide küçük oğlanıda alıp dağda filan ev yaptırıp koyun kuzu alıp herkesden uzak kafam rahat yasayim buyukde şehirde olur diyo. Bisey demedim kendi kendime  Hadi yaa ben sana 3 doğrurmuyum diylrum 2ciye hamileyim ve bir oğlum var bide kızım olacak, ama bu 3 cü oğlan oıursa boyle düşünyormuş anladığm kadariyla ,. Offf benim goremediyim farkedemediyom yanlış giden bişey var lütfen ben  ne yapacam ayri eve cikmak isyorum kendi duzenimi kurmak istyorum herkes gibi hep bugüne kadar heveslendim cocuklarıda kreşe okula şehirde yazdircaz diye düşünyordum eşimse koyde okur diyo zaten eyitim filan olmayacak arkadaşlar eğitimsiz olacak koyde okursa eşim eğitimden yana deyilde zaten

16 Cevaplar

0 oy
(1,683 puan) tarafından

En İyi Cevap
Nolur biraz tavsiye verin neyapa bilirim aklında ne var söylemiyo bile off canim sıkıldı şimdi susarsam boyle devam edecek
(1,683 puan) tarafından
Mortekerlek hakkısın ya bende kendimi ıspatlamaya çalışıyoeum sala.k gibi
(1,683 puan) tarafından
Mekiye kız yok gaza gekmek için deyil tavsiye alıp guzellikle hal etmek istiyorum bende inşAllah çıkarız ya
tarafından
Bendede görümce elti yok şükür :D hatta ben kaynanamla aynı oturmak istedim eşimde kaynanamda istemedi . Aramız iyiyken kötü olsun istemiyorum diyor
(1,683 puan) tarafından
Bende var ama evliler başka ulkedeler ama bitane kaynim var ben kaynimin olmasından memenunum düşünrdümki biz çıkarsa k validemde tek baisna kalmayacak sonuçda oda annesine düşkün . Eşimin babası yok buarada rahmetli.
(1,245 puan) tarafından
Benim eşim 6 kızdan sonra olmuş en küçükleri 4 görümce yakın da oturuyor evli bı tane uzakta Allah'tan en sevmediğim uzakta
-Reklam-
0 oy
(5,726 puan) tarafından
Niyeki kalamiomus? İsine yakinsa hemde sehir daha derdi ne ki
(5,726 puan) tarafından
Ayri eve cikmanin coluk cocuk kiz erkekle alakasi ne ki? Anasinjn dizinin dibinden ayrilamiosa evlenmeseis annesiyle koyun koyuna yatarlardi omur boyu. Herkes kendi evi olsun ister.
(1,683 puan) tarafından
Evet işide şehirde inanın işten 1 gün zor kaliyo zaten , neden kalamasın diyorum yok ben rahat edemem diyo. Doğru düzgün açıklama vermiyo. Bunuda akşam misafir gelmisti içmişdiler birazdili açıkdıda konuştu, yoksa benle doğru duzgun sohbet bile etmiyor ,
(5,726 puan) tarafından
Bi gece anasindan ayri kalsin bakim ertesi gin kosa kosa ev aramiomu
0 oy
(4,224 puan) tarafından
Eşin saçmalamış kim istemez sehirde işine yakin kendine ait bir ev bunun altında yatan başka bişey bacim
(1,683 puan) tarafından
Evet bende oyle düşünylrum canim ne ola bilir ne altında yatan başka bişey varda ama ne? Gerçekden saçmalıyo ben abartdığmı düşünmüyorum neden önceler mantiklica boyle konuşan adam birden bire fikrini deyişsin
(4,224 puan) tarafından
Ailesinin etkisinde kalıyor olabilir mi
(1,683 puan) tarafından
Hayır aksine ailesi de onu ev almasç için hep tembihliyo bu kendi kafasında ne kuruyo bilmiyorum
(4,224 puan) tarafından
Belkide korkuyordur şimdiye kadar hep ailesi ile yaşamış tek başıma yapabilir miyim diye düşünüyor olabilir sen sürekli motive edici konuş işte söyle iyi olacaz böyle mutlu olacaz gibisinden
(1,683 puan) tarafından
Ailesiyle yaşamış olsa bile canim bi kaynanam bide kaynim var , eşim küçüklükden beri  hep çalıştı baktı onlarada kaynim yeni yeni çalışıyohep ev ev üstüne olmaz köydeki bu ev küçüyündür diye konuşurdular, büyük çıkmalı ayrı eve derdiler. Şimdi noldu. Yani kendi ayağı uzerinde duran biri korkmasş mümkün deyil
0 oy
(16,764 puan) tarafından
Siz ev alıp kiraya mı verecektiniz öyle bir şeydi sanki hep derim erkek birlik yaşayınca kolayına geliyor hem ailem yanımda hem eşim çocuğum hem evliyim hem aile evinde masrafımda az oluyor falan diye alışıyorlar 
(1,683 puan) tarafından
Belkide o yuzden ola bilir ama hep şimdiye kadar boyle düşünmemiştiki , şimdiyse alıştı sen soyleidyin gibi , e peki ben nasıl vazgeçire bilirim bu kararından. Yok kiraya falan verçeyecektik kendimize apartmandan ev alıp yerleşecektik evimize
(16,764 puan) tarafından
Evi alana kadar bence bir şey deme hatta hiç konusu açılmadıysa bilmiyormuş gibi yap sonra almaktanda vazgeçmesin
(1,683 puan) tarafından
Haklısın aslında almaktanda vazgecmesin sonra, ama zaten alması gerek kendide farklnda her yil ev fiyatinin
0 oy
(3,258 puan) tarafından
Kesin birine söz etti ve ters tepki gördü o yüzden kıvırıyor anne babası veya kardeşlerinden 
(1,683 puan) tarafından
Nasıl yani pek anlayamaadım biraz daha açıklaya bilirmisin canim
(4,845 puan) tarafından
Bende bunu düşünüyorum biri caydirmis belliki
(3,258 puan) tarafından
Birilerine anlatmış olabilir şehire taşınmak istediğinizi ve ters tepki gördü olmaz vs o yüzden şimdi böyle yapıyor
0 oy
(2,174 puan) tarafından
annesinden mi ayrılamiyor yoksa başka bişey mi var ? benim anlamadığım bir insan neden iş yerine yakın yerde ev tutmaz maddi yönden cok mu kötüsünüz 
(1,683 puan) tarafından
Hayir cok şükür. Kötü deyiliz biraz daha birikim yapsak alacagiz ama vazgeçmiş adam başka pilsnları var gibi geldi bana. Ailesinden neden ayrilamasın zaten en basından boyle konusulmustuki kaynim k validemle yasayacak oda zaten memnun halinden köyde olmayi sever. Ama eşime neoluyo şehiri sevmiyorum artık o kadar bıktım sesinden insanlarından diyo bense bende köyden bıktım bende köyü istemiyorum şehirde kalmak istyorum diyorum yok illa bu diyen olacak
0 oy
(7,473 puan) tarafından
Neden kendi kendine planlar yapıyor, hayaller kuruyor. Senin görüşlerin bu hayallerin neresinde? Çok kırıcı bir eşin var. 
(1,683 puan) tarafından
Evet ben ona göre mantıksız düşnyorum ya en iyisimi bu biliyo
0 oy
(11,179 puan) tarafından
Canım benim başıma böyle bir şey gelse, söz verip yapmasa dönerim aile evine, aklı başına gelsin. Gelmiyorsa da boşarım. Verdiği sözü tutmamak haklı boşanma sebebi. 
(1,683 puan) tarafından
Kimsede yok arkamda ne elimde meslek yok nasıl çıkayim
0 oy
(44 puan) tarafından
birkaç neden olabilir, ailesi ne kadar ayrı eve çık dese de çoğu aile oglu yanında oturmasını istiyor , ailesinin etkisinde kalıyor olabilir. diğer bir ihtimal ise tasarruf veya birikim yapmak için , ayrı bir evin masrafının çıkmasını istemiyordur . sonuçta tek evde oturuyorsunuz idare ediyorsunuz, o ayrı eve çıkacağım parayı biriktiririm sonra ilerde bir cocugum daha oldugunda o birikimle buyuk bir ev alırım diye dusunuyor olabilir. son ihtimal ise hamileymissin belki sana kolaylık olması icin ailesinin desteğini istiyor olabilir
(1,683 puan) tarafından
Cok hakkısın ancak bu sebepler olur , e peki bu sebeplerin onu etkilemesine izin vermemesi için ben ne yapa bilirim acaba ? Bi tavsiye versen ne yapsamda ona bunlar zor gelmesin evet ayri eve cikinca koyede hala eşim bakacak maddi açıdan belkide o yuzden sadece alacak ama oturçayacak
(44 puan) tarafından
yani dediğin gibi bak köye de eşin bakacakmış belki bu yüzden maddi gücü olmayabilir ayrı eve çıkacak kadar. ha öyle bir durum söz konusuysa ona destek olacağını söylersin ,gerekirse tasarruf yaparız dersin. ama eğer maddi nedenden taşınamayız diyorsa çok baskı yapmadan yakın bir zamanda maddi olarak rahatladığımızda taşınalım lütfen diyebilirsin . eğer maddi bir konu yoksa ailen mi istiyor falan diye  vurgu yapmadan(ki belki öyle bir durum söz konusu değil ) çünkü erkekler aileleri konusunda aşırı hassaslar , artık kendi evimizde birlikte sen ben cocuklarımız olmak istiyorum dersin .
(1,683 puan) tarafından
Maddi durum açısıdnan sanmıyorum açık açık oğlumun olacak o ev ben o evde rahat oturamam diyo
0 oy
tarafından
Allah yardımcın olsun 
(1,683 puan) tarafından
Sağol canim :(
0 oy
tarafından
Böyle adama niye ikinci cocugun yaptın peki
(1,683 puan) tarafından
İstemiyodum eşim yüzünden
0 oy
(928 puan) tarafından
Evleneli daha 2 yıl olmadı demişsin ve 2.ye hamilesin ve eşin 3.den bahsediyor..ben buna anlam veremiyorum kör cahil değilsin buralara girip yorum yapabiliyorsun..ama kendi hayatını evini düzenini kurmadan pes pese üreme merakı nedendir anlayamıyorum..
(1,683 puan) tarafından
Kız ben istemiyodum zaten , zaten duyan herkes öyle diyo bide siz burda rencide etmeyin lütfen ben tek basima nasıl korunayim anlayin benide ben istemiyodum eşim ard arda istedi  zaten oyrendiyim günden beri düşürmeye calışıyodum eşimin akrabarıda oyle olmus  işte 3 cocukdan sonra spiral taktirmslar bana izin vermedi eşim . Ama 2cidem somra nolursa olsun yaklasmayacam yaklastirmayacam onu  2ciyi doğurdmadan 3 diyo ama avcynu yalayacak busefer o hataya düşmem
(928 puan) tarafından
Evet inşallah bundan sonrasında kendi önlemini kendin alırsın.. yani tabiki cocuk çok güzel bir şey 2 evladını da Allah bağışlasın.. ama once yuvanda huzur olsun eşinle ayrı eve cikabil sonrası gelir zaten..
0 oy
(9,412 puan) tarafından
Kusura bakma eşini tanımam etmem ama şu yazdıklarından ötürü eşinden. Nefret ediyorum heleki erkek çocuk delisi olması bende dahada bir nefret oluşturdu 
0 oy
(1,881 puan) tarafından
Köy de eğitimsiz olma durumuma asla katılmıyorum orda yanlış düşünüyorsun ama tabiki kendi düzenin kendi evin olmalı ins ikna edebilirsin eşini birlik oturma da ne ya burda gördükçe şok oluyorum gerçek den.
(1,683 puan) tarafından
Zaten eğitime önem veren biri değil çünkü köyde doğru duzgun oğretmen yok şimdiki okuyan çocukların hiçbiri doğru düzgün okumuyo köyde oyretmenlerde ustunde durmuyor.
0 oy
(322 puan) tarafından
Ahh benle kocamın hayali de bi köyde arsa filan alıp eve yapıp koyun kuzu beslemek 
(1,683 puan) tarafından
:D şakamısın ne gerek var ya onlamı uğraşacan gerçekden
(11,120 puan) tarafından
Benimde hayalim köyde yaşamak ama herkesten uzak kaynana vs olmayacak hahahah :))
(322 puan) tarafından
Yoo gayette cddiyim sakin bi hayat herkesten uzak kafa rahat mis gbi ben işime gdcem gelcem eşim hayvanlara bakicak çocuğun kendine ait alanı olacak doğayla iç içe mis gbi
0 oy
(11,120 puan) tarafından
Evlenirken dedeme kızmıştım beni istemeye geldiklerinde evin var mı diye sormuştu ev yoksa kızda yok demişti o kadar haklıymış ki büyükler bazı şeyleri biliyor aslında 
(1,683 puan) tarafından
Evet , bizse gözü kapalı sevdiymiz için kabul ediyoruz
(11,120 puan) tarafından
Ve eşimin ailesi kendi evini bize verdi onlar kiraya çıktı Allah dedemden razı olsun valla :) yeni evimizi alınca oraya geçtik onlar da evlerine taşındılar bu konuda onların hakkını yiyemem sağolsunlar

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 159 göst.
12 Temmuz 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 801 göst.
9 Ağustos 2021 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 128 göst.
16 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Tavsiginannesi (214 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 271 göst.
5 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Prensesp (8,427 puan) tarafından soruldu

404,444 soru

12,116,141 cevap

36,461 kullanıcı

...