0 oy
87 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (141 puan) tarafından
Kızlar doğum yapınca doğum parası nerden nasıl alınıyor(devlet memuru olsak dahi alabiliyoz mu) ve kimlik olayı nasıl oluyor tecrübeli anneler bilgi verebilir mi 

2 Cevaplar

0 oy
(6,708 puan) tarafından
Nüfusa gidip hastaneden aldığınız belgeyi veriyorsunuz ismini söylüyorsunuz 

Kimliği gelene kadar size hastanede falan geçen belge gibi bişey veriyorlar

Sosyal hizmetleri arayıp doğum yaptığınızı söylüyorsunuz bı kaç soru soruyorlar oda 3 ay içinde yatıyor kimliğinizle PTT den alıyorsunuz herkese veriliyor diye biliyorum 
-Reklam-
0 oy
(349 puan) tarafından

Bende 2 ay önce çıkardım kimlik ve doğum parası başvurusu yaptım 

Öncelikle doğum belgesi ile nüfus müdürlüğüne gidiyorsun eşin veya sen belgeyi verip bebeğin ismini söylüyorsun 2 günde kimlik eve geliyor 

Sonra kimlik geldikten sonra sosyal hizmetler müdürlüğüne gidiyorsunuz doğum yaptım doğum yardımı diye söylüyorsun orda kağıt verip bilgiler dolduruyorsun bitiyor 20 günde PTT ye 300 tl yatıyor ilk bebeğe sonra yatınca sen PTT ye TC kimliğinle gidiyorsun parayı almayı 

E devletten takip et yattımı diye ben öyle yaptım ve ptt ye gitmeden ibanıma transfer ettim 7 tl ücret kesti çocuğu kalabalık ortama sokmak istemediğim için öyle yapmıştım ve herkese veriliyor o para :)

(2,236 puan) tarafından
Herkese veriliyor derken sanırım başvurmak gerekiyor değil mi ?
(349 puan) tarafından
Evet başvurmak lazım postu açan arkadaş devlet memuruna veriyorlar mı demiş bende doğum yapan herkese veriyorlar dedim zengin olsanda o para alınıyor doğum parası olduğu için
(2,236 puan) tarafından
Anladım.
Teşekkürler
(349 puan) tarafından
Rica ederim :)

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 114 göst.
17 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Zenan. (592 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 158 göst.
6 Mayıs 2021 Aile & Aşk kategorisinde 777777 (1,430 puan) tarafından soruldu