0 oy
152 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Benim gibi bu saatte uyanık olupta ev işi yapan var mı çok yoruldum mutfak bitti daha odalara geçemedim banyo yu saymıyorum bile deli gibi de uykum :( var ama bebişler gündüz pek bırakmıyor iş yapayım diye bende mecbur gece elimden geldiğince yapıyorum. Hafta içi çok dağılmıyor ama hafta sonu özellikle eşim evde oldu mu evim daha çok dağılıyor kirleniyor çünkü eğer ben eve girişirsem çocuklara o bakacak diye bırakmaz der kalsın beraber yaparız sonra Allah var bazen yapıyor bazen de yapmaz :) birde bizim büyük oğlan'ın oyuncaklarını hiç yerden kalkamaz kaldırdığımda kriz geçirir bende hiç sevmiyorum evi en çok dağıtan çocukların oyuncakları birde ufak mufaklar çocuklar uyudu mu gizlice kaldırıyorum saklıyorum yine buluyor fırlama :) kendime artık nedense gece kuşu demeye başladım sizde de öyle oluyor mu hanımlar. 

5 Cevaplar

0 oy
tarafından
2. Bebekten sonra bende geceleri iş yapar oldum. Ama gebe kalalı yapamıyorum artık uykusuzluğa dayanamıyorum. Sabah toplu eve kalkmak güzel oluyor. Yine de olabildiğince evi toplar yatarım.
tarafından
Rica ederim :) benim 8 aylık oldu bebiş 2 yaşında da bir oğlum var ikisi de erkek. Benim de eşim aldığı için yanlış almıştı yoksa bende ondan taksaydım bu kadar olmazdı. Benim ki dizlik olduğu için dikişli iken giyip çıkarması zor olurdu 2hafta sonra dikişlerim iletişti ondan sonra giymeye başladım ama çok düzenli giymem giyip çıkarması çok zor çünkü çok dar :)
(13,596 puan) tarafından
Allah bağışlasın maşallah üstelik ikisi de erkek))
Benim ilki kız bir bucuk yaşında çok uysal yormuyan bebek bu ikinci ona benzemeyecek belli iştahlı doymuyor devamlı emme peşinde)))
Nasıl oturttum düzeni ilk başta ?

Bende fazla uzatmadan öbür külotlu olanıda giyecem o zaman. Kızda yaz aylarında idı takamadım sıcak diye ama verdıydım kiloyu göbeği bu ikinci dikkat etmek lazım
tarafından
He ya ikisi de oğlan:) teşekkür ederim canım, Rabb'im seninkileri de size bağışlasın inşallah. Bende emziriyorum hiç doymaz aslında ek gıda zamanı ama pek ek gıda yemek istemiyor sadece anne sütü içmek istiyor. Allah'ım affetsin ben bir kız bir erkek taraftarıydım iki tane yeterdi diyordum bana nasip'te olan neyse o olur tabi bana daha 2 tane yeterli Allah'ım olmayanlara o duyguyu tattırsın inşallah. Sende elinden geldiğince hep giy çünkü gitmiyor.
(13,596 puan) tarafından
Amin teşekkür ederim ♥️♥️
tarafından
Rica ederim :)
-Reklam-
0 oy
(714 puan) tarafından
Mutfagı toplayıp geldim eşim gececi korkmasam yaparım da çocuk uyudu kaç gündür hastaneden uykusuz kaldım uyumak istiyorum 

Gündüz sağolsun oğlum eline ne geçerse koltuk altına atıyor yoruldum toplamaktan 

Bugün 5 litre suyu salona dökmüş içinde yüzüyor resmen o anki mutluluğu hiç bir şeye degişilmezdi 

İyi ki varlar.... 
tarafından
Geçmiş olsun. Uykusuzluk çok zor bence uyuyun sağlık herşeyden önemli uyuyup kalktıktan sonra kendinizi daha iyi dinç hissedersiniz. Bende gün içinde gün boyu yerden oyuncak toplayıp duruyorum gına geldi artık bana, oyuncaklar yerde kaldı mı ev hiç düzenli toplu görünmüyor çünkü. Varlıklarına bin şükür iyi olsunlar sağlıklı olsunlar da bugünler de geçer elbet :)
0 oy
tarafından
Geceleri anne saatindeyim. Bir tane kızım var o yüzden gündüzleri yapıyorum işimi. Zaten ev öyle dağılmaz etmez. Kızım uyuduktan sonra evi toplarım o kadar. Dip köşe temizliği de hafta da bir yaparım. Zaten her allahın günü ev süpürüyorum 3 4 defa. 
tarafından
Bundan 1 hafta önce 1.kat komşum çat kapı habersiz bize geldi bende hiç sevmem habersiz çat kapı gelinmesinsen sonuçta evde iki tane bebek var evim her zaman müsait olamıyor. Neyse onlarda küçük bir hastaydı bilmiyordum o günde benim çocuklarım sapa sağlamdı biz kolay kolay hasta olmayız ama olduk muda bir hafta dan fazla uzun sürer. Ne kadar temas etmesekte dip dipe olduğun için aynı oksijeni soluduğummn için kapıyorsun bir şekilde, ertesi gün gece çocuklarımı hastaneye götürdüm burun akıntısı hiç geçmiyor kuru öksürükte yavaş yavaş geçiyor bu iki gündür ateşleri durmuş yani 1 haftadan fazladır çocuklarım halen yavaş yavaş kendine geliyor. Hatta eşimden de biraz fırça yedim madem hastalardı zaten öksürükten duramıyorlardı zor nefes alıyorlardı dedi bende ne yapım kapıya kadar gelmiş ne diyim içeri girme mi diyim. Yani millet hasta da olsa kimse keyfinden mahrum kalmıyor olan karşı tarafa oluyor. Bence senin yerinde olsam ertelerdim hastalık bu sonuçta herkes birbirini düşünmek saygı duymak anlayış göstermesi gerekir, yine de sen daha iyi bilirsin canım.
tarafından
Dün söyledim canım. Burnu akıyor sadece dedim. Bir şey olmaz filan dedi. Benden günah gitti. O da bebek sonuçta neden bir şey yokken hasta olsun diye düşündüm. En azından bizden geçmesin vicdan yapmayım diye söyledim.
tarafından
İşte benim ki ne aradı nede sordu. Sen gerekeni demişsin zaten artık gerisi sana kalmamış :)
tarafından
Aynen canım. Çat kapıda çok sinir bozucu ya. Beni herkes bilir çat kapı kimseyi kabul etmem. Zaten herkesten uzak oturuyorum habersiz gelseler de kapıda kalırlar o yüzden mecbur haber veriyorlar. 2 senedir buradayım komşumda yok burada.
tarafından
Hemde nasıl sinirlerim harap oluyor. Ben de hiç sevmem ama karşı taraf düşünmüyor illa yüzlerine vurulunca anlayacaklar bende kimsenin kalbini kıramıyorum yüzlerine açık açık söylemiyorum birşeyleri. Benim de ailem uzakta herkes farklı yerlerde zaten buraya taşınalı 3-4 yıl olmuştur, ben de kimseyi tanımıyorum zaten kimseyle pek samimi değilim, aramda her zaman mesafe vardır, kismeye de gelip gitmem ama ona rağmen böyle yapılıyor.
0 oy
(13,596 puan) tarafından
Kolay gelsin canım ☺️ 

Oldum olası gece yatamam geç yatıyoruz zaten. Kızım da bize ayak uydurdu 12 gibi uyur 11.12 kalkar 

Oğlan la yeni kavuştuk bklm nasıl ilerleyecek maraton 
tarafından
Evet yeni doğum yapmıştın gördüm postları :) Gözün aydın canım Allah Analı Babalı sağlıklı büyütsün inşallah. Benimki de çok geç uyur 12 bulur bir düzen oturmaya çalışıyorum ama olmuyor çünkü çok inatçı illa herşey benim dediğim gibi olsun istiyor birde sanırsam 2 yaş sendromu içindeyiz off :)
(13,596 puan) tarafından
Benim kızda da huysuzluk var ama sanırım düzeni bozulduğu için babaannesinde kaldı doğum olana kadar tabii evdeki kadar bakım olmuyor nasıl dikkat etseler de alışkanlıkları var her gece 11.00'de duş alır masaj olur mesela onlar olmayınca kız da haklı
Benlik sorun yoktu gece 11.00-12'de uyumasından dolayı çünkü biz de geç yatarız şimdi artık 2 çocukla bilmiyorum nasıl olacak hepimize Allah kolaylık versin
tarafından
Benim büyük oğlanın bebekliği çok rahat geçti akşam saat 8'de uyurdu sabaha kadar sadece mama için kalkardı tekrar uyurdu çok şükür bizde hiç gaz sorunu da yoktu çok usluydu büyüdükçe zapt edemiyorum. Ama küçük oğlan da o düzeni maalesef kuramıyorum çünkü ben bebeği uyuttuğum zaman abisi gelip uyandırıyor o yüzden bizim bebek çok yatamıyor gece de gündüzde ancak büyük oğlan uyursa bebek uyuyor rahat. Allah hepimizin yardımcısı olsun elbet bugünler de geçer özleriz bugünleri :)
(13,596 puan) tarafından
Amin amin ♥️♥️
0 oy
(5,297 puan) tarafından
Aksam uyudu sipa şimdi ayakta yatalım diyorum uyku yok diyor kaçıyor.d
tarafından
Benimki de uyumak istemezse asla uyumaz çok inatçı :) oğlum gündüz uykusunu bırakmış artık uyumuyor bazen dayanamazsa 5-6 gibi uyur o zaman da akşam geç uyumamız 12 bulur, ama normalde akşam uyursa gece kalkamaz sadece su içmeye kalkar yine uyur. Bu çocuklar bana göre akşam daha dinç'ler :)

İlgili sorular

+2 oy
2 cevap 94 göst.
0 oy
10 cevap 213 göst.
8 Ocak 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 190 göst.
19 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Yusuf 427 (714 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 350 göst.
2 Şubat 2022 Aile kategorisinde Zeynep25 (37 puan) tarafından soruldu