0 oy
225 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (14 puan) tarafından
Arkadaşlar  ikidir pirinç pilavı yapıyorum hem tane tane durmuyor hemde diri kalıyor biraz şu ekliyorum üzerine ama yine aynı ne yapmam lazım 

13 Cevaplar

+1 oy
(1,170 puan) tarafından
Pirincleri  güzel yıka yarım saat kadar ılık suda yada sıcak suda bekletin Bn  artık alışınca öyle yapmıyorum 1su bardağı pirince 1.5 bardak  sıcak kaynamış su koyuyorum  yarım saat kısık ateşte pisiriyorum    ve en az 10 dk pirinçleri  kavuruyorum 
-Reklam-
+1 oy
(3,544 puan) tarafından
Pirinçleri yikadiktan sonra ben bir saat kadar suda bekletin dikkat et sıcak suda bekletme kırılıyor ikinci kural yağda biraz fala kavur hemen sıcak su ekleme ucjncu kural mutlaka kaynnamis sıcak su ile pişir 
0 oy
tarafından
Canim ölçülü yap her zaman mesela 1 tas pirinc koyuyosan ayni tasla iki tas su koyman gerek
(14 puan) tarafından
Yapıyorum ölçülü yapıyorum zaten
tarafından
Bazn pilavdanda kaynakli ben hep 101 in yesil olani kullaniyorum bikere degissm olmuyo
0 oy
tarafından
Tam ölçü yapmaya ve kapağını açmamaya özen goster canım 
0 oy
(181 puan) tarafından
Ben pilavı yaptığım zaman içine bir yemek kaşığı seker yarım dilim limon sıkıyorum tane tane oluyor 
0 oy
(237 puan) tarafından
Usta geldi :) Öncelikle pirinci o kadar iyi yıka ki nişastası iyice gitsin sonra süzgeçte bırak iyice o suyu süzülsün kupkuru olsun yoksa lapa oluyor tane tane asla olmaz tencerede kuru olsun yağını koy sehriyelerini kavur daha sonra ben pirinci atıyorum onuda bir süre kavuruyorum ki zaten dedidigm gibi yaparsan kavrulurken farkedeceksin tane tane olduğunu tuzunu ve bulyonu bu aşamadakoyuyorum ama onları koyduktan sonra çok kavurma artık suyunu ekle kaynar su ben OVADAN pirinç kullanıyorum baldo A101 pirinci masterchefte gördüm bir kere aldım birdahada vazgcemedim kaç senedir onu kullanirim ben genelde 1 buçuk su bardagi pirince 3 su bardağı kaunar su eklerim 1 dakika yüksek ateşte daha sonra altını tamamen kisar birakirim herkes çok beğenir pilavımi bu arada tereyağı veya margarin kullanıyorsan ben pirinçleri tencereye döktükten sonra atıp yagiyoa birlikte kavuruyorum 
0 oy
(1,001 puan) tarafından
Bugun ki ikinci pilav postu yine ayni pilav tarifimi yaziyorum.:) pirincj iki uc dk nisasta gidene kadar yikayin. Granit tencrerede arpa sehriyelerj kavurun. Uzerine yikadiginiz pirincleri ekleyin biraz daha kavuurp kaynamis suyu ilave edin pirinclerin 1 parmak uzerini gececek sekilde. Var ise biraz tavuk suyuda olur. Tuz, haslanmis nohut, 1 ck seker, iki uc damla limon ekleyin kapak kapali bir sekilde hizlica kaynamaya birakin. Suyu azalinca ocagj kisin . 10 dk dinlendirin. Bir defa harmanlayip iki uc dk daha dinlendirin. Afiyet olsun
0 oy
(482 puan) tarafından
Hep aynı marka pirinç alın.  Farklı markaların pisme derecesi de farklı oluyor.  Kısık ateşte yapıyorum. Bi kere diri kalıyorsa şu olcunuzu çoğaltın.  Bide tencereyi değiştirin çok saçma ama iki farklı granit tencerem var . Birinde yapınca çiğ oluyor birinde yapınca tam ayarında tane tane . Isıyı iletme derece farkından galiba
0 oy
tarafından
Ben tereyağ normal yağ koyarım erir şehriye koyarım guxel kavurur o ara pilavı yıkarım bi güzel süzerim şehriye güzelce kavrulunca  üstüne pilavı koyarım birazda pilavı kavururum sonra yavaş yavaş çeşme suyunu dökerim kendim tavuk suyu dondurdum 2 3 tane atarım tuzu koyarım bitti pişene kadar sadece 2 kez karistiririm vee özellikle pirinç piştikten sonra tencerenin kapağını islat nemli kalsın sonra poşete koy üstüne sofra bezi ört güzelce dinlensin ben böyle yaparım aşırı guxel oluyor pilavim 
0 oy
(94 puan) tarafından
Pirinçleri ışık suda bir kaç defa yıkıyorum yarım saat ılık suda bekletip süzüyorum kısık ateşte güzel kavuruyorum sonra kaynamış suyu döküyorum 1 bardak pirince 2 bardak su şeklinde. Sonra kapağını kapatmadan fokurdamasını bekliyorum. Küçük göze alıp kapağını kapatıyorum tekrar açmıyorum yıllardır böyle yaparım tane tane oluyor 
0 oy
(94 puan) tarafından

Pirinçleri ılık suda bir kaç defa yıkıyorum yarım saat ılık suda bekletip süzüyorum kısık ateşte güzel kavuruyorum sonra kaynamış suyu döküyorum 1 bardak pirince 2 bardak su şeklinde. Sonra kapağını kapatmadan fokurdamasını bekliyorum. Küçük göze alıp kapağını kapatıyorum tekrar açmıyorum yıllardır böyle yaparım tane tane oluyor beğenirler genelde pilavımı bu arada küçüktüm daha ilk önce pilav yapmayı öğrenmiştim :)

0 oy
(3,034 puan) tarafından
Yayla tane tane pirinç diye bı pirinç var onu al bi daha kine canım. İlk defa pilav yapan bile tane tane yapar. Birazda pirinçle alakalı oluyor. 
0 oy
(455 puan) tarafından
Bimin pirinç yeşil paket ıslatma direk yap nasıl güzel oluyor 

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 458 göst.
28 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Merve_01 (59 puan) tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 520 göst.
31 Ocak 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Nnnnnn (225 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 204 göst.
0 oy
38 cevap 791 göst.
3 Ağustos 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu

378,308 soru

11,323,137 cevap

34,773 kullanıcı

...