Kim benin sünnetimi yayarsa Allâh onun yüzünü nurlandırsın.
Hz Muhammed ﷺ
1- Mezar taşlarını okumamak
2- Evden çıkmadan önce aynaya bakmak
3- Yemek yerken yere düşen lokmayı alıp yemek
4- Çaldığı kapıyı bekleyerek 3 kez çalmak
5- Kına yakmak
6- Yemeği bir tabakta yemek
7- Güneş doğduktan sonra biraz uyumak
8- Küçük çocuklara selam vermek
9- Kahkaha ile gülmeyip tebessüm etmek
10-Hacamat yaptırmak
11- Gümüş yüzük takmak
12- Çıplak ayakla namaz kılmamak
13- Yemeğe tuz ile başlamak
14- Gömlek düğmelerini aşağıdan başlayarak iliklemek. Çözerken yukarıdan başlayarak çözmek.
15- Kabir üzerine su dökmek ve kabri balık sırtı şeklinde yapmak
16- Cevizi peynir ile, üzümü de ekmek ile yemek
17- Günde iki öğün yemek yemek
18-Yemek sofrasında sirke bulundurmak
19- Ezan okunurken durmak
20- Tırnakları Cuma günü kesmek
Müslümanın evine sağ ayakla girip, sol ayakla çıkmak. [Camiye de böyle girip çıkılır. Mubah olan yerlere sağ ayakla girilip sağ ayakla çıkılır. Tuvalete, sol ile girilip sağ ile çıkılır.], hatta ben evime girince selam veririm.
Namazı vaktinde kılmak ❤️
Alçak gönüllü olmak❤️
Yoldaki taşı veya engel olacak şeyi kenara koymak ❤️
Sessizce ağlamak ❤️Bunu hiç yapamıyorum cokta bagirmiyorum ama sessiz de olamıyorum
Allah razı olsun canım gece gece hatirtlattin bizlerede
*Cuma Geceleri 3 defa okunacak Salâvat* *Her kimki bu salavatı Cuma geceleri bir kere dahi okusa,* *son nefeste – mezara inerken Resulullah sallallahü aleyhi vesellem onu karşılar.* *Dünyanın neresinde gömülürse gömülsün lahdine Resulullah sallallahü aleyhi vesellem indirir.* *Cuma Gecesi Okunacak Salavat (3 kere)* *اللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ وَبَارِكَ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ* *النَّبِيِّ الأُمِّيِّ الْحَبِيبِ الْعَالِي الْقَدْرِ الْعَظِيمِ الْجَاهِ وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلِّمْ.* *Allâhümme Salli ve Sellim* *ve bârik alâ Seyyidinâ Muhammedin Nebiyyil ümmîyyi* *el Habîbil âlil Kadrî* *El Azîmil Câhi* *ve Alâ âlihi ve sahbihî ve Sellim* Özel halde okunur *Cuma geceleri bu salavatı bir kere dahi olsa okumayı adet haline getirelim.* Bende bunu atayım belki nasiplenen olur ❤
1,493,041 soru
24,395,307 cevap
349,703 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın