Eşimin daha küçükken kendi baba annesinin ismini verdikleri bir kız kardeşleri 7 yaşında rahmetli olmuştu.
Ben daha yeni hamile kalırken bazı akrabacıklar( eş halaları) her gün kaynanamı arayıb kendi ismini torununa verirsin diyordu. Ama eşimle daha nışanlıyken bu konuları konuşmuştuk. Kız olursa benim seçtiğim isim , erkek olursa kapın pederimin ismini veririz demişdik. K.pederimi çok severim,ismi de çok anlamlı.
Bizkminin cinsiyyetinin erkek olduğunu öğrendik. Halası eşime isim düşündünüzmü diye sordu. Eşimde babamın ismini vereceğiz dedi. O halacık var ya o halacık diyor ki , babanın ismini verme. Baba annenizin ismini kız kardeşinize verdiniz, size uğursuzluk getirdi. Yaptığı imasına bak. Adıyla büyüsün, sağlıcakla gelsin, abimin ismini taşıyacak diyeceği yerde , bu ismi koyarsan kaderi rahmetli kıza benzer diye ima ediyor. Başka isim bulun. Bunu sık sık tekrarladı. Bana sen ne düşünüyorsun diyince,konu uzanmasın diye sağlıcakla doğulsun, isim işi kolay dedim. Kadın bize isim bulma derdine düşdü. Bir daha söylerse uyarmalımıyım?