0 oy
37 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (3,163 puan) tarafından
Benim sürekli dişim ağrıyor ama doktora gittiğimde hiç bişey yok deyip ağrı kesici verip gönderiyorlar. Acaba diş macunu değiştirsem onun etkisi olur mu bilmediğim için soruyorum.

1 cevap

0 oy
(603 puan) tarafından
Ben ağız diş okudum.Sensodin sadece hassasiyete iti geliyor onun dışında kim ağrı keser derse yalandır.fırçalamada zaten önemli olan macun değil fırçayla nasıl fırçaladığındır.Orta sert bi fırçayla fırçalaman lazım, aşırı sert fırçalarsan zamanla minen incelir yani diş yüzeyi incelir ve hassasiyet gibi ağrılar yapabilir.Diş etinden dişe süpürür harekette fırçalaman gerek.ön bölgelerde ise dik tutarak yine etten dişe doğru 45 ° açıyla fırçalamalısın. İkinci olarak diş ipi kullan her gece yatmadan.Dümdüz takıp çıkarma ipi, her soktuğun arada önce sol dişe uaslayıp çek sonra sağ dişe yaslayıp aşağı yukarı çek.Hangi dişin ağrıyor bilmiyorum ama diş ipi diş etinin altına fazla iniyorsa yada böyle dişin gıcıklanır gibi olupta diş ipiyle kaşıma hissi oluşuyorsa da kemik çekilmen olabilir.Dişin sapasağlam olsa bile kök yüzeyi açığa çıktıpı için yine ağrı hissedebilirsin.Bana kalırsa özele git iyi bi doktora git mutlaka ağrının bi sebebi vardır devlette hiç ilgilenmiyorlar.ve tedavi olman gerekiyorsa gecikmesi diş kaybına daha kötü ağrılara sebep verebilir.Ek olarak bi hafta boyunca falan tuzlu suyla birkaç kere çalkala ağzını.günde üç kere de dediğim şekilde fırçala.Bakalım ağrın geçecek mi.Bir de bana nasıl bi ağrı hissettiğini söyler misin? Basma ağrısı, sıcak soğuk ağrısı genelde çürüklerde olur zonklama tarzı bi ağrıysa kanal tedavisi olman gerekir.
(3,163 puan) tarafından
Zonklama değil de . Devamlı sızlama şeklinde ağrı. Ve hafif ama devamlı agiridigi için normal hsyatima odaklanamiyorum . Birde ağrıya disimden özelde Mart yada Nisan ayında kanal tedavisi oldum. Yeni bidaha gittim devlete birşey yok dedi 20 lik çürümüş dedi çekti gönderdi ağrı ywpwn odur dedi. Ve asla geçmedi ağrım
(603 puan) tarafından
Kanallı dişinde sızlama varsa ya yanlardaki dişlerde bi sıkıntı vardır ya da kanalı kim yaptıysa sinirlerini iyi temizleyememiştir.Normalde kanallı diş fiziken orda ağrımasının imkanı yok sinirleri alınıyo ama bazı doktorlar kanalı tam temizlemediyse o da ağrı hissettirebilir tabi.Bu doktorun suçu da demiyorum bazen kanal tıkalı olabiliyo alet girmeyecek kadar dar oluyo vs vs.kanal son çare olaral denenen bi tedavi zaten işe de yaramayabiliyor.kanalı hangi doktor yaptıysa ona gitmen en sağlıklısı olur çünkü kanalı nasıl yaptığını o bilir.Neyden kaynaklığını da.
(3,163 puan) tarafından
Tamam çok teşekkür ederim . Bilgileriniz için
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 74 göst.
29 Aralık 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Birkoalaannesi (496 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 72 göst.
5 Ekim 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sihirlimom (7,036 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 123 göst.
0 oy
5 cevap 117 göst.
6 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

380,437 soru

11,390,342 cevap

34,899 kullanıcı

...