0 oy
222 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Bosanali 1 yıldan fazla oldu,  eski eş hiç cabalamadi, isim var , aile evindeyim , duzenimi kurdum. Ailem yanımda. Sosyal medyadaki insanların mutluluğunu görünce çok üzülüyorum, ben neden böyle olamadım diye.  Kıskançlık ta yapıyorum galiba. Ortak arkadaşlar var eski eşle. Onlardan  eski eş nereleri gezmiş hep onlari duyuyorum. Evden çıkmayan insan her yeri gezmeye baslamis.Başlarda mutluydum, eski eşin akrabaları bosanirken hicbisey yapmadılar yenilerde istek atıyorlar. İyice tetikleniyorum.  Ortak arkadaşlarla gorusmuyorum , tüm sosyal medya hesaplarını sildim. Sizce tepkilerim abartilimi yoksa destek almalımıyim?

9 Cevaplar

+2 oy
(5,366 puan) tarafından
Çocuk var mı bilmiyorum şimdi seni kıskandım ne güzel kurtulmuşsun işin gücün var düzenin var muhtaç değilsin. Bide bana bak küçük çocuk var gelirim yok mecburi bi evlilik içindeyim. Sosyal medyadakilere bakma o paylaşanlar hep yalan 
tarafından
Yok çocuğum, her şey sizin için de iyi olur umarım
(675 puan) tarafından
Ben de mutlu olmadığım bir yerde mutlu olmadığım bir evliliği sürdürüyorum
-Reklam-
0 oy
(1,559 puan) tarafından
Yani abrtiyosun bence boşandın nasıl eski eisn çıkıp geziyosa sende çok gez eğlen 
tarafından
Ben de öyleydim aslındada   bilinmeyen numaralardan yenilerde arandım,  eski kaynana falan aradı. Direkt kapattım yenilerde bana istek falan atıyorlar.  Geçmişimi hatırlatıyorlar.
(4,259 puan) tarafından
Sende numarani degistir ,yeni sosyal medya hesabi ac kimse sana istek ve mesaj gonderemesin o sekilde ayarla.
Yani bilemiyorum unutmak isteyen hayatindan tamamen cikarir ,arkadasini ,akrabalarini vs neden silmedin ?
tarafından
Yok ben sildim , onlar 1 seneden sonra tekrar istek atmaya başladılar sosyal medyadan bende kabul etmedim
(4,259 puan) tarafından
Yeni hesap accaksin sadecesen istek gonderebileceksin,kimse sana istek ve mesaj gonderemeyecek oyle ayarla. Tanidim herkeside cikar.
tarafından
Ortak arkadaşlar sürekli konusunu açıyorlar. Senden sonra oraya gitmis ,burayı gezmiş. Onlarla da iletisimimi kestim.  1 sene geçmiş akrabaları istek atiyor .  Hesabımı sildim. Avukatım aradi, eski eş benim avukatimi 1 seneden sonra sosyal medya üzerinden takip etmek için istek atmış. İyice sinirlerim bozuldu. Geçmiş aklıma gelmeye basladi tekrardan. Oyuzden dedim destek te mi alsam. Teşekkürler yorumlarınız için.
0 oy
tarafından
Geçmişi geçmişte bırakmak lazım sen orda kalmışsın çık ordan gez toz sende eğlen bırak o senı takıp etsin hayatı kendine zehır etme iyi bır halt olsa eski eş olmazdı yanında olurdu bundan sonrasına bak önune bak desteğe bence ihtiyaç yok insanın kafsında bıter bazı şeyler 
0 oy
(2,946 puan) tarafından
Sen boşanma aşamasında veya sonrasında çabalamasını, peşinde koşmasını beklemişsin. Senden vazgeçmemesini istemişsin bana göre. Bu da hala ona karşı duyguların olduğunu gösteriyor. Eşin bunu yapmadığı ve hayatına odaklandığı için de öfkelisin bence. Ama tepkilerin evet yanlış. Bitmiş bir ilişki sonuçta, sen de yoluna bakmalısın.
tarafından
Yoluma bakıyorum, onun eski akrabalarını falan hep çıkardım tüm sosyal medya hesaplarımdan. Ama onlar kaç zaman sonra aramaya, sosyal medyadan istek atmaya başladılar , onlar böyle yapınca sinirimi daha çok bozuyor.
(2,946 puan) tarafından
Belki de eşin merak ediyordur. Ama gereksiz, hiç takılma.
0 oy
(11,084 puan) tarafından
Bence al destek bişi kaybetmezsin. 

Ortak arkadaşlarla ilgini kesmen iyi olmuş. Normalde olsa ne gerek var derdim ama sana onu anlatıyor olmaları psikolojini çok etkiler. 

Başkalarının mutluluğuna ben neden böyle olmadım demek yerine, maşallah daha da iyi olsunlar diyebildiğin zaman iyileşmeye başlarsın. Kendin iyi olmak mutlu olmak için çabala boşver milletin mutluluğu, çoğu sahte zaten. 
0 oy
(263 puan) tarafından
Bence yaşadığınız duygular çok insani. Sonuçta bir adama kendinizi adadınız, bir şeyler paylaştınız ve bir gelecek planladınız.

Boşandığınıza pişman olmasanız bile, ara sıra "Neden ben bunları yaşadım? Neden yanlış insan ile evlendim?" diyerek üzülebilirsiniz. Sanıyorum boşanan pekçok kadın bu duyguları yaşıyordur. Depresyon haline gelmediyse, normal diye düşünüyorum.

Ayrıca insanlar kaybedilen ya da arzulanan şeyleri başkalarında gördüğünde ister istemez bir içlenir. 

Mesela işi olmayan ya da iyi bir işini kaybetmiş biri, kariyer sahibi birini gördüğünde üzülebilir. Ya da evi- arabası olmayan , maddi açıdan yetersiz olan biri, maddi imkanı geniş kişileri görünce bir düşünebilir. Bu illa kıskançlık anlamına gelmez.

''Benim neden yok, benim neden olmadı" gibi kendi içsel yaşantısı ile ilgilidir.

Çocuğunuz var mı ? Kaç yaşındasınız? 
tarafından
Çocuğum yok, 27 yaşındayım aynen de sizin dediklerinizi hissediyorum.  O yüzden sosyal medyaya ara verdim. Belki abarttım ama ortak arkadaslarlada gorusmuyorum
0 oy
(3,097 puan) tarafından
Sosyal medyada her gördüğüne inanma canım orası sanal alem orda herkes mutlu gamsız kedersiz
0 oy
(675 puan) tarafından
Boşandığına göre gerekli sebeplerin varmış demek ki haline şükret milyonlarca kadın var boşanmayı isteyip boşanamayan 
tarafından
Bencede biraz sosyal medyadan uzaklasayim kendime gelirim
0 oy
(1,585 puan) tarafından
Böyle hissetmen çok normal. Sadece biraz sosyalleşmen gerek diye düşünüyorum. Ortak arkadaşlarınızın hepsini çıkarmanı öneririm. Onunla ilgili hiçbir haber almaman iyileşmeni hızlandırır. 

İnsanlar sevgililerinden ayrılınca uzun bir süre toparlanamıyorken ortada bitmiş bir evlilik var ve yaşayamadıkların için hayıflanıyor olmanı normal karşılıyorum. Destek almak istiyorsan tabiki git terapiste. Faydalı olacağını düşündüğün her şeyi yapmalısın bence

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 393 göst.
14 Ağustos 2020 Alışveriş-Hediye kategorisinde Rakiraki (262 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 233 göst.
25 Ağustos 2021 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 76 göst.
0 oy
12 cevap 321 göst.

381,013 soru

11,406,740 cevap

34,944 kullanıcı

...