Giriş
Hatırla
Sorular
Cevaplanmamış
Kategoriler
Kullanıcılar
Bir Soru Sor
Hamile Soru Cevap
Bebek Bakımı
Bir Soru Sor
Kizlar istanbuldan koy hayatina gecmek durumunda kaldim
0
oy
517
göst.
12 Ocak 2024
Aile & Aşk
kategorisinde
Nazlihilal44
(
4
puan)
tarafından
soruldu
Kizlar içimizden dolayı istanbuldan gitmek durumunda kalıyoruz. Koye ev yapıp topraklarımız ile ilgilenecez daha doğrusu yerleşmeye mecbur kaldım. Esim artık ticaret yapmak istemiyor yoruldu dukkani da satınca köyümüze gidelim dedi bi sure bende basta kabul etmedim ama sonradan burada durup da ne yapıyoruz sanki dedim kabul ettim zaten yazları hep oradayız kaysi felan var sizce doğru mu yaptim
tavsiye-fikir
Bu soruya cevap vermek için lütfen
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
16
Cevaplar
+1
oy
12 Ocak 2024
misafir
tarafından
cevaplandı
Yani sen köy hayatını seviyorsan yapabiliyorum diyorsan ne ala sıkıntı yok
Ben yapamam mesela
Lütfen yorum eklemek için
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
-Reklam-
0
oy
12 Ocak 2024
Neva0606
(
4,745
puan)
tarafından
cevaplandı
Benim hayalim eşim hayvancilikla uğraşıyor cobanimiz var ama ben kendimiz yapalım köyde çiftçilikle ugrasilalim kendime ev yaptırayım kendi bahçem olsun falan istiyorum:)
12 Ocak 2024
Nazlihilal44
(
4
puan)
tarafından
yorumlandı
Insallah canim esimde de ayni cok seviyo toprakla uğraşmayı bende ayni ev yapıp herseyi yapariz diyo
12 Ocak 2024
Neva0606
(
4,745
puan)
tarafından
yorumlandı
Etkinlik falan kafaya takma çocuklar için en güzel etkinlik hayvanlari sevmek korumak toprakla uğraşmak oğlum iki yaşında AVM otun atölyesine falan gidiyoruz ama çocuk yorulmuyor sadece o AVM kasvetinden mayışıyor
12 Ocak 2024
Nazlihilal44
(
4
puan)
tarafından
yorumlandı
Ya burda da biz bi etkinlik felan yapamiyorduk ki evde yapıyoruz tabi ki ama koyde daha rahat daha guzel büyürler diye düşündüm inan kafam o kadar karışık ki
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
12 Ocak 2024
rlm
(
4,493
puan)
tarafından
cevaplandı
Köy hayatında yaşabileceğine inanıyorsan problem yok. Tek sıkıntı bence, çocuk için imkanlar. Eğitim, gezi, oyun alanı, etkinlik, kurslar vs.
12 Ocak 2024
rlm
(
4,493
puan)
tarafından
yorumlandı
Mesafe fazla değilse ve ulaşım imkanları güzelse o zaman neden olmasın. Ben yapamam ama siz seviyorsanız güzel bir karar.
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
12 Ocak 2024
Prensesimmm1
(
2,440
puan)
tarafından
cevaplandı
Bu kişiden kişiye değişir canım bazısı köy hayatını yaşamak ister, bazısı köyde yapamaz , eğer sen kendinde bu cesareti görüyorsan yapabilirim diyorsan doğrudur
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
12 Ocak 2024
Elinaa
(
327
puan)
tarafından
cevaplandı
Köy hayatı güzel doğal Evet ama şöyle bir şey var çoğu imkanlar kısıtlı sosyalleşme sıfır çocuklar için de sıkıntı yani bunları yapabiliyorsan sıkıntı olmaz bence
12 Ocak 2024
Nazlihilal44
(
4
puan)
tarafından
yorumlandı
Bende aynı bunladi düşünerek kabul etmedim ilk basta sonradan burda da pek bisey yapamıyoruz açıkçası şehire gideriz geliriz dedi cocuklar icin
12 Ocak 2024
Begonvil_. _
(
6,305
puan)
tarafından
yorumlandı
Neden sosyalleşmek sıkıntı?
Artık köylerde ana okul orta okul hepsi var
Kurslar var
Okul hayatında yeterince öğrenci var zaten
Eve geldiği zaman da oyuncaklarını verip bahçeye koyduğun zaman bak gör o çocuk nasıl daha çok keyif alıyor Park bahçede dediğiniz yerler 2 Salıncak bir kaydıraktan ibaret salıncak kaydırak Tahterevalli at çeşitli oyuncaklar hepsinden var bende mesela bahçede çok güzel oynuyorlar şehirdeki çocuklara göre daha fazla avantajı var Herkes her gün o çocukları parka oyun alanlarına götüremiyor mesela
12 Ocak 2024
Elinaa
(
327
puan)
tarafından
yorumlandı
Köy hayatı bahçe ev okul ve akrabalar dışında başka bir şeyden ibaret değil ve üstüne basa basa diyorum sosyallik 0 alışveriş için ta merkeze kadar gitmen gerekiyor acil bir şey lazım olduğu zaman o an istediğini alamıyorsun İstanbul'dayım kapımda bahçede var Eken biçen de var oynayan çocuklar da var Sizin gördüğünüz sadece parklardan ibaret olan çocuklardan çok çok daha ötesi var
12 Ocak 2024
Ayferak
(
2,068
puan)
tarafından
yorumlandı
Begonvil katılıyorum valla büyükşehirden köye taşındım iş icin çocuğum orda apartmanın icindeydi benzin gaz kokusu çabası burda doğalligin temiz havanın içinde sosyalleşmek çocuktan ibaret degil zaten okulda görecek çocuk açısından ihtiyac değil parkta bahçede görüyorlar zaten etkiinlikde bahçemdeki toprakta oyunlar oynamak bisiklet binmek bir sürü etkinlik yapılır koşmacali oyunlar salıncaklı ayrıca AVM çok önemli değil kendim nefret ederim ha ilceye haftada yada 10 güne bir gidiyoruz alisverisimi iğneden ipliğe yaparım hatta yedek li yaparim çocuğum olduğu için acil ihtiyaç olursa diye üstelik dolmuşla giderim aracımız bile yok çocuğumuda götürüyorum pazara yani şehirde ordan oraya koştur şekilde aliesverisimi yapmaktansa o trafikde insan bollugunda sakín hayatta yaşamayı dingin şekilde tercih ederim hayatımdaki en doğru karar
12 Ocak 2024
Neva0606
(
4,745
puan)
tarafından
yorumlandı
Bizim köyü görmen gerekiyor köy diyemezsin artık köyler köy evi falan değil villa tarzi herkesin evi doğal gaz uok ama kömürlü ve elektrikli kazanlari var petekleri bizimkinden sıcak okul vakıf okulu Danimarkada yaşayan bir Türk kurucusu ve hersene çocukları Danimarkaya goturyorlar yani köy var köy var
12 Ocak 2024
Begonvil_. _
(
6,305
puan)
tarafından
yorumlandı
Hayal perest
Kendim bizzat yaşıyorum köyde
Vallahi benim köyümde 2 tane bakkal var Onun dışında da zaten alıyoruz bittiğinde eşim her gün merkezde alıp getiriyor yani Çok zor değil bu sizin BİM'e a101'e inme mesafeniz kadar bizim merkeze yakınlığımız var
O kadar yakın olmasa bile gidip alınıyor yani Zor Değil 4 duvar arasında marketleri avm'leri ne kadar abartır olmuş sunuz Merak etmeyin köydeki insanlar şehirdekilerden daha fazla alıyor:))
12 Ocak 2024
Elinaa
(
327
puan)
tarafından
yorumlandı
Begonvil
Sen kendi başına birey değil msin neden eşin alsın herseyi benim dibimde herşey misal kendi işimi kendim görüyorum.
Şehirde yaşayan herkes 4 duvar arasında mı oluyordu (sana) göre sen köyünde yaşadığın için seni kimse yargılamiyor sende senin tabirinle 4 duvar arasında yaşayan insanları...
Yargıladigin sana yakın olsa sende abartmış olurdun ona hiç şüphe yok
Konu başka ne ara sidik yarışına getirdin kazanç olarak:)
Merakta etmiyorduk yani :)
12 Ocak 2024
Ayferak
(
2,068
puan)
tarafından
yorumlandı
Neva aynen köylerde daha güzel evler var şehirden bile güzel hatta on basar benim yasadigim köyde oyle hem üstüne temiz hava üstelik ben denize sıfır yerdeyiz iş için şükür şehirin zehrinden kurtuldum en çok yavrum için seviniyorum
12 Ocak 2024
Nazlihilal44
(
4
puan)
tarafından
yorumlandı
Bizim köyde ayni cafesi marketi hep var içinde
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
12 Ocak 2024
Maviecem
(
3,316
puan)
tarafından
cevaplandı
4 duvarin arasında omrumuz geçiyor. Annemlerin bahcede evi var bayramda gittik. Kizim o kadar mutluydu ki bende oyle rahattim. Adim atiyom bahcedesin. Yemyesil ogh tertemiz hava. Biri cikip geliyor 2 bardak cay ortalik daginikmi temizmi yok. Yanına 2 gofret 2 buskivi miss valla. İmkanım olsa durmam 5 dk
Yillardir büyüksehirdeyim. Bu fikrim cocuktan sonra degisti
12 Ocak 2024
Nazlihilal44
(
4
puan)
tarafından
yorumlandı
Ne guzel yazmışsın canim valla bende öyle düşündüğüm için kabul ettim rabbim pisman ettirmesin insallah
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
12 Ocak 2024
misafir
tarafından
cevaplandı
Yani canım zor şehir hayatı ya babamlar da orda kendi pastaneleri var ama bir kuruş paraları yok gelir yok gider daha fazla hep parasızlar öyle boş boş ordalar
12 Ocak 2024
Nazlihilal44
(
4
puan)
tarafından
yorumlandı
Gelen hep gidiyor sehir de canim bizde oyle gercekten. Koyde toprak sana her şeyi veriyor okulda guzel onaokulu kütüphane ortaokul var hepsi
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
12 Ocak 2024
Minigimm
(
2,192
puan)
tarafından
cevaplandı
Seçim şansım olsa bir araba karşılığı kabul ederdim çokta iyi olurdu
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
12 Ocak 2024
misafir
tarafından
cevaplandı
Malatyalı mısınız
12 Ocak 2024
Nazlihilal44
(
4
puan)
tarafından
yorumlandı
Evet darende
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
12 Ocak 2024
Prensesp
(
8,662
puan)
tarafından
cevaplandı
eşimle hayalimiz ama ne bir toprak ne bir ev var keşke olsa bir dk durmam
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
12 Ocak 2024
Degistirdimgitti
(
2,814
puan)
tarafından
cevaplandı
Ben de evlendiğimde büyük şehirden başka bir ilim küçük bir ilçesine yerleşmek zorunda kaldım başta hiç istemiyordum ama burada yaşadıkça buradaki hayatın basitliği kargaşadan uzaklığı birçok şeyin daha uygun olması ve içine girdiğim ortamında düzgün olması Tabii ki çok önemli bir sebep ama şimdi o kargaşayı hiç istemiyorum bu küçük ilçede çok mutluyum çok şükür
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
12 Ocak 2024
iyilestirkalbini
(
1,623
puan)
tarafından
cevaplandı
İstanbul da 10 sene yaşadım. Ne güneşi görüyoruz doğru düzgün ne ayı. Ne de iklimin farkindayiz. Uykuya yatıyorsun dinlenmek yok kargaşa hep. Parka gidiyorsun oturacak yer yok. Güzel bir ev kurabileceksen ne âlâ. Çiçeğini ekersin yeşilligini ekersin meyven sebzen taze olur. Okul da varsa oh. Malatya Darende çok güzel bir yermiş zaten. İstanbul un bana göre bir cazibesi yok. Avm insanı değilim. İstanbul dan doğuya geldik uyku kalitemiz arttı sabah 5 6 kendiliğinden kalkıyoruz. Dinlenmeye ihtiyacımız olduğunda sessizlik mevcut ben de küçük şehir insanıyım bunu iyice anladım
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
12 Ocak 2024
nisan cicegi
(
9,922
puan)
tarafından
cevaplandı
En doğrusunu yapmışsın sakinlik toprak doğa keşke bendede o imkan olsaydı
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
12 Ocak 2024
ASENA40
(
20,454
puan)
tarafından
cevaplandı
Keske herkes boyle doğru karar verebilse evet biraz zor bi yasam tarzi ama en guzeli en kiymetlisi hersey organik calisma olunca sağlikta olur aslinda cok guzel
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
12 Ocak 2024
Duyguu27
(
2,620
puan)
tarafından
cevaplandı
Eğer sadece kendi evin kendi işin olacaksa güzel fikir aslinda. Bende hep istiyorum şehrin dışında küçük bahçeli bir ev arıyoruz ama bulamıyoruz. Sıkıldım artik şehrin karmasasindan dört duvar arasindan. Çocuğum dışarda keyfince oynasın koşsun isitiyorum. Hayvanlarla toprakla ilgilensin meyve sebze yetiştirmeyi ogrensin. Sadece oku kendini kurtar mantigiyla çocuk yetiştirmek istemiyorum
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
12 Ocak 2024
01kiymet
(
474
puan)
tarafından
cevaplandı
Canım senin hayatin herkesin kararı ben yapamam köyde şahsen Allah bolluk bereket versin size her sey gönlünüz ce olsun inslaalh
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
İlgili sorular
0
oy
5
cevap
157
göst.
Kizlar istanbuldan koy hayatina gecmek durumunda kaldim. Sizce dogru mu yaptim
12 Ocak 2024
Aile & Aşk
kategorisinde
Nazlihilal44
(
4
puan)
tarafından
soruldu
tavsiye-fikir
dertleşmek
+6
oy
8
cevap
280
göst.
Bir bebegin hayatina dokunmak ister msiniz ?
10 Ağustos 2023
Sağlık-Diyet-Spor
kategorisinde
Emmarose
(
275
puan)
tarafından
soruldu
0
oy
3