normal peynir mi yapacaksin yoksa lor .
(bir köy kızı olarak yani ustası olarak yazayım )
lor yapmak istersen .
al ocağa sütü içine 1 su bardağı ayran koy yada 1 yemek kaşığı sirke yada limon koy karıştır kaynayınca zaten göreceksin peynirimsi halini .al tülbentte koy ağzını bagla , bı süzgece koy üstüne bı ağırlık koy iyice süzülsun.
normal peynir ,sütü ocağa al ılık olsun kaynatma sadece hafif ılık olacak ocağı kapat peynir mayasini koy karıştır kapağını kapat 2 3 saat bekle sonra peynir al tülbentte ağzını bagla üstüne ağırlık koy,
tuzlama işlemi ,sutun çoksa bı haftada 5 kilo sıvıyağ yerini dolduracak peynir yapacaksan.peynirlerini kes tuzla al bidona ağzını kapat bidon dolsun doldukça peynir kendi suyunu salaacak .
ama eğer azsa peynirin. normal suyunu kaynat içine tuzda köy kendin tuzunu ayarla tadına bakarak kaynayınca bekle buz gibi soğusun ,soğuyunca peynirirn üstüne dök zaten peynirin üstüne kadar gelecek suyu ., bı hafta bekle aç ye ama eğer iyice serrt olsun istiyorsan 1 ay bekle