0 oy
697 göst.
Diğer kategorisinde (855 puan) tarafından
Kızlar 4 yaşında bir kızım var eşim çocuğumuza karşı ilgili ve anlayışlı birisidir. Bebeklik döneminde de kızımızla ilgilendi bana destek oldu. Şimdi kızımız da büyüdü ve ikinci çocuğu istiyorum. Yani ben istiyorum eşim istemiyor. Kızım da çok istekli devamlı ama devamlı kardeş istiyorum diyor. Kızım  sakin Bi bebekti şuan da maşallah öyle beni zorlamaz. Maddi olarak da orta gelirli bir aileyiz evimiz yok arabamız var Bi hix Bi yere borcumuz yok küçük Bi şehirde yaşıyoruz zaten. Eşim kızıma çok fazla düşkün babalığı da çok iyi bana karşı da öyle evden işe işten eve Bi adam ama ikinci çocuğa asla ikna edemiyorum sebep olarak ülkenin ekonomik olarak ve genel olarak durumu diyor ben her gün kızıma nasıl daha iyi bir gelecek bırakırım diye düşünüyorum bırak her şeyimizi kızıma yapalım diyor cidden de öyle davranıyor yani durumumuz orta gelir olmasına rağmen özel kreş piyona kursu bale kursu her şeyi kızımıza göre yapıyor birikim de yapıyor onun için sizce ne yapicam bu durumda eşim haklı mı yoksa ikna etmeli miyim ben ikinci çocuğu istemek hakkım diyorum eşim de en son kızımız biraz dha büyüsün ev alalım ondan sonra hem sana da kıyamam daha kızımız küçük diyor kafam çok karışık 

37 Cevaplar

0 oy
(3,308 puan) tarafından
Benim eşimde istemiyor bende öyle istemiyorum. Kızım 2.5 yaşında. Ayni esin gibi dusunuyoruz. 
-Reklam-
0 oy
(5,651 puan) tarafından
Esin cok hakli. Yani dunya hal kendi eviniz bile yok. Mesela esin issiz kalsa napacaksiniz ? 1 taneyi krese verir sende calisirsin ama 2 tane olunca krese vermenin anlamida olmaz. 
0 oy
(3,281 puan) tarafından
Yani esin istese sen istemesen burda eminim esine bir suru yorum yazarlardi kendi mi bakacak vs diye saygu duymalisin esini dinle bence
0 oy
(20,355 puan) tarafından
2. Çocuk eğer bir gün olacaksa aralarında çok yaş farkı olmadan olmalı. Yoksa kuşak farkı olur aralarında. Yaş farkı az olursa arkadaşlık ederler birbirlerine 
0 oy
(1,609 puan) tarafından
Bence esinizi dinlemelisiniz. Aciklamalar cok mantikli
0 oy
tarafından
Ülkenin yarısinda esindeki beyin olsa keşke . Çok doğru düşünüyor takdir ettim 
0 oy
tarafından

Bence çocuk kararı her iki tarafın istemesiyle alınmalı. İkna ile çocuk yapılmamalı.

Eşin bugün çok iyi olabilir ama ya ilerleyen yıllarda kötü olursa? Yani Allah korusun boşanma gibi bir durum olsa, ya da Allah korusun eşin vefat etse, sen tek başına iki çocuğa bakabilecek maddi manevi güçte misin ? 
Maalesef ülkemizde bu tür aksi şeyler yaşandığında kadın çok yıpranıyor. Hele ki eş tarafından istenmeyen bir çocuk varsa kesinlikle ikna yoluna gitme. Her zorlandığında "Sen istedin" diyecek. Elbet zorlanacaksın da. 
Ayrıca her şey yolunda gitse bile eşinin dediği gibi tek maaş ile iki çocuğa yetmek çok zor. Aç kalacak değil ama gelişimini destekleyecek pekçok şeyi kısıtlamak zorunda kalırsın. 
Öte yandan kardeş mükemmel bir şey. Seni çok iyi anlıyorum ama ekonomik sebepler de göz ardı edilmemeli.
0 oy
tarafından
Kardeş .. 

Bence ona verebileceğiniz  en güzel hediye
0 oy
(600 puan) tarafından
Orta gelirli bi aile olarak siz öldükten sonra kızınıza ne bırakabilirsiniz ? 4 yaşında şuan ve sadece arabanız var hadi eviniz de olur ileride . Hepsinde tek çocuğa kaldı. Siz bu dünyadan ondan önce giderseniz elin oğlu ile bir ömür sizin bıraktığınız malla mutlu mesut yaşayacak mi yani ? 

Her şey para değil. İlk bebeğimi kaybettiğimde, sonraki bebegimi doğurduğumda bi kardeşin herkesten daha farklı yeri olduğunu anladım.Her şey maddiyat değil çocuğunuzun maneviyata da ihtiyacı olacak ve bunu her zaman siz veremeyebilirsiniz . Kardeş anne baba hepsinin yeri ayrı olur çünkü . 

İleride eşi ile ya da genel olarak bi problem yaşasa kime gidecek kimle dertleşecek kimden yardım eli isteyecek ? 

Bu devirde öyle iyi arkadaş bulmak güvenmek de çok zor . Eşinize böyle anlatın ve içine siniyorsa onunda 2. bebeği de düşünün. Bereketi ile gelir . Belki o doğunca ev almak nasip olur .  
0 oy
(600 puan) tarafından
Amcamın kızı tek çocuk. Bi lafı hala içimden çıkmaz. Demişti ki "Ehliyet sınavını geçince o kadar sevindim o kadar sevindim ki mutluluğumu arayıp birileri ile paylaşmak istedim içim içime sığmıyordu sonra elime telefonu aldım ilk annemi aradım ama hala içimde paylaşma isteği var öyle mutluyum ama şöyle baktım baktım ve kimsemin olmadığını farkettim ve telefonu geri kapattım." böyle diyince o kadar üzülmüştüm ki . Beni arasaydin dedim ama işte kardeş gibi olmuyor demek ki . Kardeşin olsa basit konu önemli konu demez anlatırsın ama 2. dereceye anlatsam mi anlamasam mi diye düşünür durursun
0 oy
tarafından
Kardeş taraftarıyım hiç tek çocuk dan yana olmadım 

Kardeş çocuğa gerçeğin en güzel hediye eğleniyorlar gülüyorlar yatiyolar kalkiyolar herşeyi berbaer yapıp birbirlerini düşünüp anlıyorlar şimdiden 

Çok çocuk tarftari değilim ama.kardes bence şart 
0 oy
(7,347 puan) tarafından
Aynı durumdayım sanki ben yazmışım bu kadar olur ve eşime çok hak veriyorum ben 
0 oy
tarafından
 U konuda kimse kimseye haklı diyemez canım eşinde haklı sende zaten ebeveynler 3e ayrılmış durumda biri ya sürü psikolojisiyle ya da kardeş desteğine önem vererek 2 ve üstü çocuk yapanlar ikincisi çocuğuna iyi bi gelecek sağlayabilmek için tek çocukta kalanlar üçüncüsü de hiç sorumluluk almak istemeyip kendi hayatini yaşamayı tercih edenler bizde eşinle aynı fikirdeyiz bi tane oğlumuz var Allah bağışlasın acısıni göstermesin iyi bi gelecek saglmadiktan sonra doğru düzgün yetistiremedikten sonra hersene çocuk dogursam nolcak önemli olan maddi manevi iyi yetiştirebilmek güze bi gerçek sagayabilmek bi yandan boye diyoruz ama bi yandan da kardeşi olsun isterim ilerde pişman olurmuyuz biz yasancaz bi tane çocuğa çok mu yük oluruz diyorum herkes nasibini yer biz geleceği için birikim yapalım diye ugrassak bi ekonomik kriz çıksa bi iflas etsek bişey olsa onca yıllık emeğimiz çöp olabilir çünkü nasip işi bu bilemiyorum şuan erken ama ilerisi için kafam karışık 
0 oy
(1,635 puan) tarafından
Aynı durumdayız tek fark evimiz kendimizin kiizm iki yaşında ve bende kızıma kardeş olsun istiyorum eşim asla istemiyor ikna etmeye çalıştıkça kararlı aynı sebepleri sunuyor ve kızımdan ince iki düşüğüm var hamilelik zor geçti iğne kullandım o zamanlara geri dönmek zor olucak diyor düşük tehliken olabilir yine nasıl yatcaksin çocukla ilgilenmen nasıl olacak diyor 
0 oy
tarafından

Bence eşin haklı. Benm de kızım 27 aylık 2.yi kesinlikle düşünmüyorum. Eşim sana bağlı diyor çünkü kızım zor bir bebekti hala da zor ilerliyor yani.. 2 hiç düşünmedim zorlugu Hadi geçer ama şu ülke şartlarında 1 tane yeter de artar bile :) yani ben öyle düşünüyorum. Bizde orta gelirli bir aileyiz evimiz vs var çok şükür ama iş onunla bitmiyor. Maddi manevi zor hakkınızda hayırlısı

0 oy
(4,420 puan) tarafından
Bence kızını böyle düşünmesi çok hoş belli ki çok güzel yetişsin istiyor bence eşini dinle canım 
0 oy
(4,519 puan) tarafından
Ay benim kocam da istemiyodu :) ilk oglum asiri sakin ve kolay bi bebekti. Suan 6 yasinda zeki ve yine kolay bi cocuk. Ilkini o ikinciyi ben istedim. O da iki cocuk nasil olacak. Ne yaparsak ogluma yapalm vs dedi ki bizim evimiz var. Oyle boyle ailelerimizde tam destektir her konuda. Kiz olur hadi madi baya israr sonucu ikinci cocugum suan 8,5 aylik. Kiz olur diye ikna ettim ama erkek oldu, cok sukur saglikli ve evin nesesi. Simdi iyiki diyo :) cocuk rizkiyla geliyo. Sanki ikinci olmasa hep gulluk gulistanlik mi olacak ekonomi. Suan kucagina almadigi icin gozunde buyuyo ama inan ikisine de ayni duzeni kuruyosun bi sekilde.

İlgili sorular

+1 oy
50 cevap 982 göst.
31 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Ashshhshs (995 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 446 göst.
18 Şubat 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
29 cevap 1,128 göst.
26 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde mertmirzaninannesi (106 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 430 göst.
7 Haziran 2022 Aile & Aşk kategorisinde Semos (399 puan) tarafından soruldu

412,407 soru

12,415,567 cevap

45,007 kullanıcı

Kategoriler

...