Giriş
Hatırla
Sorular
Cevaplanmamış
Kategoriler
Kullanıcılar
Bir Soru Sor
Hamile Soru Cevap
Bebek Bakımı
Bir Soru Sor
Cocugumu nasıl geliştirebilirim
0
oy
395
göst.
25 Ocak 2024
Diğer
kategorisinde
Boncuk22
(
69
puan)
tarafından
soruldu
Merbaha arkadaşlar belki saçma bı soru olarak dusunuceksiniz ama 4 yaşında bı oğlum onu gelistirmek istiyorum harfler sayıları renkleri öğretmeye çalışıyorum oyun oynarak eğlenceli bı şekilde sıkılmasın diye farklı şeyler yapıyorum öğrensin diye ama o ısrarla öğrenmek istemiyor YouTubeden saçma sapan videolar izliyor nastya felan gibi Storelere bakıyor tlfndan açayım renkelri öğrenelim diyorum nafile ne yapıyorsam oluyor açtığım videoları izliyor ama kafasına girmiyor hemen başka şeyleri açalım bitti artık bu diyor mesla arkadaşları yaşıtları War etrafımızda onlar ingilizce bile sayıyor harfleri renkelri onlarla tabiki çocuğumu kıyaslamiyorum her çocuk farklıdır ama hiç öğrenmek istemiyor okula gitmeyi çok istiyor bunları yapalım öğretmenin alır seni okula diyorum sizce ben nasıl bı yol izlemeliyim ne yapmalıyım balık yağı alayim faydası olur felan dedim bana akıl vercek olan War mı
tavsiye-fikir
annelik
Bu soruya cevap vermek için lütfen
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
8
Cevaplar
0
oy
25 Ocak 2024
Oglusumun annesi
(
1,812
puan)
tarafından
cevaplandı
Bırak onları okulda öğrensin cnm şimdiden ogrenirse okula gidince sıkılır çocuk.
Şimdi mesela pasta veya yemek yaptığında yardımcı olmasını işte varsa odasını toplaması gerektigini öğret
25 Ocak 2024
Boncuk22
(
69
puan)
tarafından
yorumlandı
Bunları hepsini yapıyor beraber pasta yapıyoruz yemek yapıyoruz temzilik yapıyoruz odasını düzenliyoruz
25 Ocak 2024
Oglusumun annesi
(
1,812
puan)
tarafından
yorumlandı
Ozmn değişik aktiviteler dene netten bak çok güzel şeyler var
Lütfen yorum eklemek için
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
-Reklam-
0
oy
25 Ocak 2024
Htcmm
(
11,027
puan)
tarafından
cevaplandı
Telefon vermeyi kesmelisin.. Bazı çocuk video ile öğrenir ama bazısını da böyle ters etkiler. Kitaplarla etkinliklerle öğretmeye çalış ama çocuğu zorlama. Oyunlaştır, öğren deme oyunun içinde mesela sayı saydıkça o da saymayı öğrenir
25 Ocak 2024
Boncuk22
(
69
puan)
tarafından
yorumlandı
Evet bahsetiginiz gibi yapıyoruz arabalarıyla felan sayıyoruz renkleri felan soluyorum bı saniye sonra renk mavisiye yesil diyor pembe diyor odaklanma problemi wardir diyorlar psikologa götür diyorlar etrafımdakiler
25 Ocak 2024
Htcmm
(
11,027
puan)
tarafından
yorumlandı
Her çocuk aynı zamanda aynı gelişimi göstermiyo. Benim ortanca böyle, geç öğrenir.. Hiperaktif kendisi bi de. İstersen götür sen bilirsin tabi ama okula başlarsa gelişim göstereceğini düşünüyorum
25 Ocak 2024
Boncuk22
(
69
puan)
tarafından
yorumlandı
Evet benm oğlumda öyle bı saniye yerinde durmaz hep hateket halinde
25 Ocak 2024
Htcmm
(
11,027
puan)
tarafından
yorumlandı
O zaman bi çocuk psikiyatriye göster. İlaç kullanmanı tavsiye etmem. Telefonu kes mutlaka ama bak bunu ihmal etme
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
25 Ocak 2024
Aycaninannesi
(
4,225
puan)
tarafından
cevaplandı
Bir duruş sergileyip telefonu kullanmasına engel olmalisin ama öyle bir zamanda başla ki sen kararlı ve hazır ol. Asla telefondan birsey öğretme.Cani sıkıldıkça seninle oynamaya başlayacak en fazla 3 gün bilemedin 5 gün o zaman eğitici oyunlara başla mesela saklambaç mavi çorabı pembe çorabı sari çorabı ayrı bir yere sakla buldukça puan ver 1 ile 10 arasında hem sayı hem renkleri oyunla öğretmek gibi düşün bulsun her bulmasına neşeli sevgili sarılma ve puanlama yap. Gibi herseyi aktivite oyuna cevir.orenkleri sayma kirmizi kazagini getir siyah eşofman nerde bulamadım kirli demi gibi.sofraya su 3 çatalı götür geri gel 3 kaşık vereceğim gibi.
25 Ocak 2024
Boncuk22
(
69
puan)
tarafından
yorumlandı
Evet bunu ztn çoğu kez yapıyorum ben evde tek değilim kayinvaldem kayinperim olduğu için onlara sığınıyor onlar veriyor yoksa ben asla dediğim dedik birisiyim
25 Ocak 2024
Aycaninannesi
(
4,225
puan)
tarafından
yorumlandı
Tamam demek ki duruşu valide ve pedere de sergilemen gerekiyor.
Yapmaya devam et ama ekranı kesmedigin sürece oyun bitti diyip kestirip attığında ekrana ulaşabilmesi seni sonuca götürmüyor.Once canı sıkılsin ve asla ekran olmayacağını anlasin bak nasıl hevesle sizinle oynamaya başlıyor.
25 Ocak 2024
Boncuk22
(
69
puan)
tarafından
yorumlandı
İnşallah canm çok canm sıkılıyor duruma arkadaşlarından geride kalıyor mesla onların oynadilari oyunlara konuşmalarına hep geri kalıyor geriye çekilip sadece bakmakla kalıyor veyada oynayamadigi için onlara şiddet gösteriyor baksa bişi oynayalım diye
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
25 Ocak 2024
Doga_DVM
(
5,456
puan)
tarafından
cevaplandı
Kesinlikle ekranı kes.
25 Ocak 2024
Boncuk22
(
69
puan)
tarafından
yorumlandı
Bole bı ortmada bu imkansız diye bilirim çünkü kayinvaldem TV hastasi bı kadın sabah açar gece uyuyana kadar asla kapatmaz o yüzden onu yapmam imkansız
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
25 Ocak 2024
Elifmelek35
(
788
puan)
tarafından
cevaplandı
Renkler için renkli top oyunu oynuyorlar telefondan uzak tutmaya çalışıyorlsr bilemiyorum ben daha hamileyim sayıları felan toplarla öğretiyorlar beraber kuleler felan yapıyorlar çubuklarla onları sayıyorlar
25 Ocak 2024
Boncuk22
(
69
puan)
tarafından
yorumlandı
Evet denk geldim öyle videolara oynuyoruz mesela hemen geri oradaki renklerdi sayilardi vsb geri unutuyor kafasından farklı renk atıyor mesla farklı sayilari söylüyor
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
25 Ocak 2024
rlm
(
4,538
puan)
tarafından
cevaplandı
Videolarla öğretmek yerine farklı alternatifler deneyin. Mesela sayılar için sevdiği birşey mesela araba geçiyorsa yoldan onları sayın ya da 10a kadar sayalım araba gelecek deyin. Belki böyle daha kolay olur.
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
25 Ocak 2024
Oldu o zaman
(
4,076
puan)
tarafından
cevaplandı
Kıyaslamıyorum diyorsunuz ama kıyaslıyorsunuz. Eşiniz komşumum hanımı ne de güzel yemekler yapıyormuş çok da bilgi ve diye evde öyle kendi kendine konuşsa nasıl alınır kırılır içlenirsiniz evladınız küçük deyil yanında yaşıtları öğrendi diye siz de öğrensin çabasına girip yanında bunları konuşursanız kendini hep yetersiz görecek. Hem ne oluyor renkleri ya da sayıları erken öğrenince bu çocuklar ileride dahi mi olacak?? Evet etkinlik yapın ama eğlenmek için vakit geçsin diye. Öğrenen çocuklar belki daha zekidir belki hevesi vardır. Çocuğunuzu öyle olduğu için kabul edin ona zaman verin ♥️
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
25 Ocak 2024
E.Cansu
(
4,400
puan)
tarafından
cevaplandı
Renkleri ogrenmesi icin gec bi yas degil mi? Ayrica cok kucuk yasta ekranla tanisip sinirsizca izlediyse bagimlilik olusmustur ve ilgi azalmistir gercek hayata. Kesmen lazim acilen. Ben ogluma 2 yas civari renkli kutular yapip icine ayni renk toplari attiriyodum. Bir cok kitap vs de var ogrenmesi icin. Suan kitap okuyarak sayi ve renkleri ogretebilirsin.
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
İlgili sorular
0
oy
6
cevap
88
göst.
Gece Çiş Eğitimi: Çocuğumun Gece Tuvalet Alışkanlığını Nasıl Geliştirebilirim?
22 Eylül 2024
Aile & Aşk
kategorisinde
Laleozsy
(
28
puan)
tarafından
soruldu
0
oy
9