0 oy
209 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
4 hafta 4 günlük hamileyim. Ve daha ilk çocuğun kilosunu veremeden hamile kaldım. 65 kiloyum boy da 155cm. Gebeliğin başları için çok fazla gibi. İlk kızımda 10-15 kilo aldım bunda da alırsam o kadar 85 i bulurum herhalde.

Abur cuburu kessem sebze ağırlıklı beslensem, abur cubur niyetine kuruyemiş tüketsem (fındık, ceviz, kuru meyveler falann) bakliyatları tüketmesem (Pirinç bulgur gibi) hamur işi tüketmesem, akşam 7-8 den sonra bir şey yemeyip sadece suyu çok içsem olur mu acaba? Bir zararı olur mu ki?? Çünkü ben aşırı boğazına düşkün biriyim. Mide bulantılarım artınca bir çok şeyi yiyemicem zaten ama şimdiden böyle başlasam olur mu ki? 

9 Cevaplar

0 oy
(1,479 puan) tarafından

En güzeli diyetisyen ile ilerle cnm gerçekten işe yarıyor 

tarafından
Ya diyetisyenler aşırı pahalıdır diye uzak duruyorum açıkçası
(1,479 puan) tarafından
Devletinde var cnm özele gitmek zorunda değilsin
-Reklam-
0 oy
(1,895 puan) tarafından
Gayet sağlıklı olur günde 2.5 litre su içmek iyi ama çok fazlasin içme dikkat et. Akşam da muz ve süt iç bebek için daha iyi olur canım 
0 oy
(4,043 puan) tarafından
Bu şekilde yaparsan bebeğe faydası olur

Şunu da unutmamak gerekir. Bebeğin damak tadı anne karnında oluşur. Bu şekilde bebeğinin de sağlıklı beslenmesi için temel atmış olursun.
0 oy
(3,054 puan) tarafından
Zararı olmaz aksine bu dediğin pirinç makarna gibi şeylerin besleyeciliği yok zaten bebek için. Sebze ve protein ağırlıklı beslenmek en sağlıklısı
0 oy
(1,181 puan) tarafından
Gebeliğin ilk 3 ayında diyet yapabilirsin demişti doktorum ve diyetisyenim. Ekmek hamur işi paketli gidalar ve kizartmallardan uzak durman yeterli saydığın şeyler de çok  sağlıklı bence hicbirsey olmaz öyle beslensen. Sağlıkla gelsin bebis
0 oy
(644 puan) tarafından
Saydiklarinizi ben yapiyorum sadece basmati pirinc ve bulgur tuketiyorum aksam yemeklerinde bazen o zamanda ekmek yemiyorum beyaz un tuketmiyorum kendim tam bugday unundan ekmek yapiyorum birde kuru bakliyat tuketiyorum mutlaka yai kuru fasuyle gibi 7 de en gec aksam yemegi yiyorum gece insulin kullandigim icin kuru cacik gibi hafif bir ara ogunum var 9 gibi o kadsr ama bazi besinlerden bebis icin destek aliyorum somon avokadi ceviz gibi 
0 oy
(15,028 puan) tarafından
Diyetisyene danis bunu. Kuruyemişler de ciddi kalori. Fazla kacirirsan yine kilo yapabilir. 
tarafından
Her şeyin fazlası kilo yapar. Sen meyve kilo yapmaz deyip porsiyonu aşarsan meyve de kilo yapar misal. Kurıyemişlerden badem ve ceviz kaloriye dikkat ederek zaten hem gebelikte hem de diyette tüketilmeli. Her şeyin fazlası zarar.
0 oy
tarafından
E zaten abur cubur tüketmek faydalı değil ki ne sana ne de bebeğe. Aynı şekilde hamur işleri de öyle. Sebze ağırlıklı beslenmek lazım zaten gebelikte. Ve badem ceviz vs yemek gerek. Artı su. Bir miktar da meyve. Abur cubur yemek karbonhidrat tüketmek bebeğe fayda vermez sana kilo olarak geri döner. 
0 oy
(780 puan) tarafından
Bunları yapsan güzel olur ama yapabilir misin o önemli:) ben yapamadım 27 haftada 10 kilo aldım tartılmaya korkuyorum..cips çikolata hamur işi canim çok çok istiyor..kısmaya çalıştıkça daha da istiyor..tahin pekmez bal kaymak yiyorum bunlar sağlıklı diyorum ama çok yiyorum.. yedikçe mutsuz oldum..umarım sen yapabilirsin..

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 22 göst.
8 Aralık 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mlknkrc (294 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 52 göst.
7 Ağustos 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Minaasel (95 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 71 göst.
31 Mart 2022 Diğer kategorisinde Zeynepaksoy (159 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 161 göst.
4 Kasım 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Deryaengiin (388 puan) tarafından soruldu

378,338 soru

11,324,392 cevap

34,775 kullanıcı

...