Akşama ya da yarına fikir olur bizlere
Tokat'ın dolması meşhurdur, neden sarma değil de dolma demişler ben de bilmiyorum bayram özel gün cenaze mutlaka baş yemektir kendisi
memleketimder susarım Adıyaman
Ama benim canım 1 haftadır şıllık çekiyor emzirdiğim için tam yapamazsam diyet yapıyorum pazar günü ödül olarak yapacağım inş.. eşim pekmez suyuyla yap diyor iki çeşit yapacağım:)) yine aklıma geldi uzun süredir yapamıyordum
Sakinnnn Urfalı geldii
Ciğer
Kebap
Lahmacun
Çiğ köfte bunlar bı kaçı haaa şimdi Adıyamalilar gelip çiğ köfte bilmem bizim ney demisnler yamulturym bak
Canım memleket olsada yesek ♥
Buyurun
Bitlis katıklı dolma. Yoğurt ve biberli yağ dökülüp yeniyor. Bayılıyorum
Hemşehrilerimin yazmadığı tariflerle geldim. Tirit. Kemikli et suyu ile tandır ekmeğinin ıslatılmasıyla yapılır. Üzerine sadece sumaklı soğan piyaz koyulur bizde. Yoğurtlu olmaz.
Saç arası. Baklavalı yufkanın arasına has inek sütü kaynağının konulmasıyla yapılan bir tatlıdır. Şerbetle ıslatılmaz. Pudra şekeri ile yenir.
Son olarak da Konya usulü su böreği. İnce ve kıymalı olur. Büyük bakır tepsilerle ocağın üzerinde çevrilerek iki tarafı da pişirilir. Memleketimin bütün yemekleri güzel ama Konyamın yemeklerini hiç bir şeye değişmem❤
Kendim yapmadim internetten aldım oncelikle onu soyleyim bizim meshur yemeklerimiz
Karslilar kendini belli etsin ☺️
413,351 soru
12,444,864 cevap
46,127 kullanıcı