0 oy
125 göst.
Diğer kategorisinde (234 puan) tarafından
Kızlar karşı taraf bunu iki defadır yapıyor. Mazeret göstererek davaya gelmiyorlar sebebi nedir sizce 

7 Cevaplar

0 oy
(9,300 puan) tarafından
Ugrastirmak 
-Reklam-
0 oy
(20,440 puan) tarafından
Uzamasi icin bence
0 oy
(98 puan) tarafından
Uzasın diye ne geçecekse ellerine uzayınca anlamam
0 oy
tarafından
Uzasın eli güçlensin istiyor olabilir.. (yeni kanıtlar bulmak vs) 
0 oy
(5,469 puan) tarafından
Gerekli evraklar toplanmamıştır. Atıyorum bilirkişi dosyası beklemiyordur. Avukat gelse de birşey değişmez. Avukat gelir hakim bakar der ki bilirkişi den dosya gelmemiş şu tarihe erteliyoeum. Avukat mazeret vererek davayı uzatamaz. Hakim o duruşmada karar verecekse, karar duruşmasıysa gelmek zorunda. 
(788 puan) tarafından
Avukat hastalık bildirebilierek mazeret sunabilir  bir rapor ve bir mazeret kağıdı yeterli oluyor ha tabi ailesinden birisinin öldüğünüde bildirebilir bilirkişi mazereti farklı  onu zaten mahkeme erteliyor bilirkişi den tutanaklar gelmemiş diyeki onunda belirli bir süresi var yanlış hstırlamıyorsam 60 gün içinde teslim etmek zorunda eğer bilirkişi gününde teslim etmezse ceza yer ve dosya başks bilirkişiye teslim edilir
(5,469 puan) tarafından
Avukat illa ölüm ve hastalık dueumunda mazeret bildirir diye birşey yok. Rapora falan da ihtiyacı yok. Mazeret bildirmesine de gerek yok. Karar duruşması değilse, sözlü beyanda bulunmayacaksa gelmek zorunda değil. Bilirkişi dosyası da bildiğim kadarıyla 3 ay süresi var. Yetiştiremezse hatta ek süre de isteyebilir.
(5,469 puan) tarafından
Kaldı ki bilirkişi bir örnekti. Atıyorum tanık dinlenecektir ama hala tebligatlar gitmemiştir vs gibi. Davayı uzatacak pek çok sebep var. Avukat sırf hakimin şu eksik şu tarihe erteliyoeum demesini duymak için oraya gelmek zorunda değil
0 oy
(788 puan) tarafından
Süreyi uzatmak eğer malvsrlığı davasıysa sizi yıldırma çabası avukatların sık yaptığı şeylerden birisidir  atanamayan adli personelden tüyolar ha nadiren  ölüm yada hastalık olabilir ama genelde sağlıklı olabiliyor karşı tarafa bildiriyorlar biz elimizden geldiğince davayı uzatıcaz diye  o yüzden bir dava 5 6 yıla kadar sürebiliyor adliyede staj yaptım ordan biliyorum bir davayıda en erken 3 ay sonrasına atıyorlar onlarda işte mazeret göster göstere davayı uxatıyorlar zaten o süreçtede alacaklıysan alacağın para değerini yitiriyor şimdi 3 sene önceki 100 bin tl ile şimdiki birmi öyle düşün
0 oy
(4,271 puan) tarafından

Bu zamanla sizin alehinize işler 

Geçen benimde mahkemem vardı karşı taraf gelmedi avukatı da cenazem vardı filan dedi hakim dosyayı benim alegime çevirdi ben kazandım 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 189 göst.
0 oy
3 cevap 146 göst.
13 Mart 2022 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 163 göst.
0 oy
5 cevap 283 göst.

408,125 soru

12,257,880 cevap