0 oy
136 göst.
Diğer kategorisinde (438 puan) tarafından
Kızlar 10 gün sonra bebeğim 8 aylık olacak ama hala pürüzsüz yiyor dişleri de yok ama pütürlü vermeye korkuyorum Ne yapabilirim bir akıl verin kaşıkla verince meme biberon emer gibi emerek yiyor

14 Cevaplar

0 oy
tarafından
8 ayliken herseyi  yerdi bizmki  ilerde siz cekrrsnz  malesef  korknzu  yenecksnz  Püre değil kucuk  parça olarak  bütün yiyebilir 
-Reklam-
0 oy
(448 puan) tarafından
Öyle yapma bence ileride hiç yutamaz büyük lokmaları ben kızıma hiç püre yapmadım iyice haşlayıp çatalla ezer verirdim şimdi çok şükür ekmeği bile yutar yani dişleri var 17 aylık  ama öncesinde de yutuyordu çünkü nasıl alışırsa öyle gider korkunu yen bende korkardım hatta kaç kere boğulur gibi olurdu sonra kendi yutmayı öğrendi 
0 oy
(4,480 puan) tarafından
Kızım 6 aylık püre  fazla yapıp vermiyorum  sade ve 5 aylık iken püre şeklinde verdim nasil alışsa o sekil kalir
(1,849 puan) tarafından
canım kızım 5 aylık ne verebilirim mesela
(4,480 puan) tarafından
Ben ilk yoğurt verdim  sonra havuç bal kabağı  patates  aklına gelecek  sebzeleri verdim sonra meyve verdim baktım yiyor  çorba yapıp  verdim yiyen bebeğe  ben herşey verdim
0 oy
(473 puan) tarafından
Yavaş yavaş alıştır bence mesela elmayı rendelenmiş şekilde ver rende halinde ver minnak minnak dıpra yada eline ver kendi yemeye çalışsın bu süreçte yanında dur tabiki. Seninle birlikte yesin hemde 
0 oy
tarafından
Çatalla ezip ver canım korkma ilerde daha çok çekersin yaşına girince
0 oy
(2,905 puan) tarafından
Yavaştan biraz biraz porsiyon boyutunu artırın yani katiligini ablamin arkadaşının kızı 2 yaşını geçti hala katı şeyler boğazında kalıyor hep püre alıştığı için bu yaşta bile püre veriyor nasıl başlarsan öyle devam eder canım 
0 oy
(2,654 puan) tarafından
Ek gıdaya geçiş ile püreli vermeye başladım şu an 7 aylık yiyor , çiğniyor . Bence korkunuzu yemin ve baslayin
0 oy
tarafından
Ben eline muz şeftali verirdim hiç de korkmadım dişi yoktu sen korktujca pütürlü yiyemez o bebek 
0 oy
(2,627 puan) tarafından
Vallahi aynı şeyi bende yaptım korktum veremedim kızımda püreye alıştı suan 5 yaşına girecek pütrlğ bişey verince öğürüp kusuyor kaç senedir alıştırmaya calışıyorum bi yapamadım hep yumuşak seyler veriyorum Hatta bu yüzden yediği şeyler toplasan 5i geçmez
(438 puan) tarafından
Ya gercekten mi büyük bir sıkıntı var ozaman yası büyük baya pütürlü alıstırmalıym
(2,627 puan) tarafından
Evet zorlarsam kusuyor sürekli
0 oy
(438 puan) tarafından
Cevaplar için sağolun kızlar beni cesaretlendirdiniz deneyecegim 
0 oy
(5,101 puan) tarafından
Ilk blendar yapmasaydim keske ben hep catalla ezdim benimde sikinti eline alip birsey yemez mudahale edemezsem diye eline vermedim hic simdi benim yedirmemi istiyor hep kendi yemek istemiyor 21.5 aylik
0 oy
(18,534 puan) tarafından
Püturlu vermeye basla. Benim bebeğim 8 aylık olmak üzere. Köfte mücver falan yedi 
(18,534 puan) tarafından
Mesela mücver yap. Sonra ağzını açtığında arka dişlerinin arasına koy elinle. Küçük bir parça. Diş etleriyle ezer onu. Arada öğürür falan ama yutar. Alışır zamanla. Ya da muzu küçük oqrca olarak köy dislerinin arasına yine
(438 puan) tarafından
Dişi yokki
(18,534 puan) tarafından
Kız hangi 8 aylık bebeğin arka dişleri olur ki zaten☺️ diş etlerinin üzerine koycan yani. Diş olmasa da orasiyla eziyolar merak etme. Benim kızımın da daha 1 dışı bile çıkmadı .
0 oy
(10,514 puan) tarafından
Canım az pütürlü bırakarak yavaş yavaş alıştır öyle öyle düzelir 

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 360 göst.
16 Haziran 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 215 göst.
7 Ocak 2022 Diğer kategorisinde mathildaa (771 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 336 göst.
27 Nisan 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Berivanadnan (342 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 322 göst.

404,021 soru

12,103,352 cevap

36,420 kullanıcı

...