0 oy
142 göst.
Diğer kategorisinde (206 puan) tarafından
Kızlar berat kandiliniz mübarek olsun öncelikle

Yarın kandil olduğu için mezarlığa gitmek istiyorum 9 ay önce oğlumu kaybettim dua etmek istiyorum ama şansıma hastalandım regl oldum biraz önce annemle konuştum gidemezsin günah dedi başka zaman gidersin dedi bilmediğim için size de sormak istiyorum gitsem dua etmesem ziyaret etsem sadece olur mu ?

6 Cevaplar

+1 oy
(2,633 puan) tarafından
Bildiğim kadarıyla regliyken girmek çok uygun değil
-Reklam-
+1 oy
(2,546 puan) tarafından
Bizim burada da öyle derler canim günah derler abdestsiz girmeyiz .eğer öyle bir durum olursa dıştan el açar okuruz .Allah'ım dayanma gücü versin basın sağolsun canim 
(206 puan) tarafından
Yapıcak bir şey yok ozmn bitince bende giderim Allah razı olsun sağolun rabbim sağ olan yanımızda olanlara uzun ömürler versin sağlık versin inşallah
(2,546 puan) tarafından
Amin canım cemi cümlemizin inşallah
0 oy
(2,203 puan) tarafından
Hiç bilmiyorum yanlış yönlendirmek istemiyorum postun üste çıksın 
0 oy
(308 puan) tarafından
Abdestsiz oluyorsun ben uygun değil diye biliyorum 
(206 puan) tarafından
Evet öyleymiş yapacak birşey yok bende bitince hastalığım abdestli bir şekilde gider güzelce duamı okurum inşallah
(308 puan) tarafından
İnşallah canım Rabbim sabır versin
0 oy
tarafından
Bana da söylediler kimseyi dinlemedim hele daha lohusa idin 17 günlük evladimi toprağa vermenin acısını yaşarken tuttular sen mezarlığa gidemezsin dedilerdi o acıyla ağzıma geleni söylediydim hiç unutamıyorum ya insanlar bir tuhaf ben bu meseleye baktım net bir şey bulamadım yani net derken sadece ayeti baz alırım hiçbir ayet bulamadım bu konu üzerine 
(206 puan) tarafından
Bende aynı şekilde 4 günlüktü küvezde kaybettmiştim sezeryanlı bir şekilde morgdan almaya gitmiştim ama ailemden hiç kimse bırakmadı mezarlığa gitmeme hem 2 yaşında oğlum var oda anlamıyor kendimi çok yıprattım çok ağladım ama rabbim dayanma gücü veriyor şimdi yanımda olan evladımla geçiriyorum tüm zamanımı hava soğuk olduğu için onu bırakıcak kimsemde olmadığı için çok sık gidemiyorum mezarlığa
 dedim yarın kandildir gidiyim onlar da bizi görünce mutlu olurlar diye düşündüm de nasıp değilmiş sizinde başınız sağolsun rabbim güç kuvvet versin inşallah benim yaşım 19 şuan 1 tane evladım var belki ileride Allah nasip ederse 1 tane daha olur diye düşünüyorum
tarafından
https://youtu.be/GB4maVhH3SI?si=dylE2_QWnK9-mVgR

Buna benzer farklı farklı birçok hoca açıklama yapmış yine dediğim gibi bu konularda öncelikle ayetleri baz alırım ve bu konuda bir ayet bulamadım. Tamamen Arapların geleneği diye düşünüyorum bizler İslam'la Arap geleneklerini karıştırdigimiz için Arapların her yaptığını doğru sanıyoruz ne yazık ki
tarafından
Aminn canim Allah'ım hepimize dayanma gücü versin inşallah çok zor çok yaşayan bilir sadece :(
(206 puan) tarafından
Çok şükür onlar en güzel yerlerinde bizleri bekliyor
Bak çok güzel bir yazı okudum bu gun
(Ey evladıyla imtihan edilen anneler üzülmeyin
Evladıyla imtihan edilen anneyi cennette ben karşılıcam evladıyla imtihan edilen anneleri melekler bile kıskanırmiş)
0 oy
(300 puan) tarafından

İzle canım 
(206 puan) tarafından
Çok güzel konuşmuş aslında bence de gidilebilir sonuçta biz isteyerek olmuyoruz ve güzel bir gün kandil onları ziyaret etmek çok güzel birşey bir dua edebilirim aklımdan illa Kur'an Kerim almam hocanın dediği gibi teşekkür ederim video için :)
(300 puan) tarafından
Rica ederim canım. Ben de böyle şeylere cok takılırım bulabiliyorsam Nihat hocadan yoksa mustafa karatastan o da yoksa diger hocalardan dinleyip ona göre hareket etmeye çalışıyorum. Ezberindeki ayetleri dua niyetiyle okuyabilmek çok güzel bir şey. Lohusayken kuvezdeki bebegim için kuran okuyamadigimdan ezberimden okurdum hep. Ya da adetliyken birinin duaya ihtiyacı olsa yine ezberimdekilerden okurum. Mezarlık da cami degil nihayetinde.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 184 göst.
24 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Nursenaberkan (206 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 218 göst.
9 Nisan 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+4 oy
52 cevap 838 göst.
5 gün önce Diğer kategorisinde damlaaktas4682 (60 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 235 göst.