0 oy
123 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (192 puan) tarafından
Kızlar vajinamin sağ tarafında küçük balon gibi şert birşey oluşmaya başladı 2 gündür de baya şişti internete baktım bartholin kisti diyor. Daha önce başına gelen varmı nolur bilgi verin

4 Cevaplar

0 oy
(8,028 puan) tarafından
Bilmiyorum. Normal doğum yaptıysan filan dikiş yerlerin de şişmiş olabilir. Benim öyleydi doğumdan sonra. Buz kompresi yapıyordum. Hem acısını hafifletiyorsu hem de şişliği gideriyordu
(1,293 puan) tarafından
Mesela bende vajinal doğum yaptım içeri doğru deforme ve şişlikler var.Normal bence.
(192 puan) tarafından
Yok ben sezeryan yaptım 2 gün önce farkettim onemsemedim ama baya büyümüş iki günde
(8,028 puan) tarafından
Sezaryense bir rabdevu alıp görün derim. Yara da olabilir acı var mı?
(192 puan) tarafından
Çok değil ama oturup kalkarken yürürken çok takılıyor
-Reklam-
0 oy
(2,253 puan) tarafından

• Evet aynen bartolinittir. Bayagi agri yapar,, iicini boşaltinca rahatlarsın. Cokl agri yaptığında zaten olgunlaşmış olur, temiz elle sıkmaya çalış bayagi bir bosalir. Ya da dezenfekte ettiğin igneyle delince de boşalır. Olgunlaşması beklemelisin ama
(192 puan) tarafından
Çok tehlikeli değil mi kisti sıkmak
(2,253 puan) tarafından
Sıvı oluyor ici, yıllardır aynı sorunu yaşarım. Genelde doktorlarda aynisini yapıyor, yani içini boşaltıyor. İrin dolu sivilce gibi düşünün. Ha tabi yine doktora danisabilirsiniz en mantiklisi
0 oy
(1,634 puan) tarafından
Bendede oluyor 3 4 gün bekleyip sıkıyorum içindeki irin boşalınca rahatlıyor 
(192 puan) tarafından
Tehlikeli değil mi sonuçta kist ama nasıl yapıyorsun tek başına
0 oy
(11,569 puan) tarafından
kist olduysa onun çözümü ameliyat ama apse yapmazsa ağrı da yapmaz. ben de 6-7 senedir var herhalde. 2 kere apse yaptı Allah düşmanımın başına bile vermesin dedirtecek cinsten bir ağrı. birinde antibiyotikle birinde enjeksiyonla tedavi edildi. hala o kist duruyor. ama sıkıntısı yok. 
(192 puan) tarafından
Bu tehlikeli bir şey mi acaba
(192 puan) tarafından
Kist deyince içime korku geliyor
(11,569 puan) tarafından
yok canım tehlikeli değil. bartholin bezi ilişki esnasında kayganlığı sağlayan bir bez. bazı sebeplerden bu bezin yolu tıkanıyormuş e içerde de sıvı üretimi devam ediyor. biraz rahatsız eder seni ama genelde sorun çıkarmaz. bor ameliyatla yeniden bir kanal açıyorlarmış. ben de dediğim gibi 6-7 senedir var. ameliyat olmadım. en son doğumdan sonra apse yaptı. o zaman felaket acı veriyor. dudak tamamen şişiyor oturup kalkamıyorsun, onun da tedavisi enjeksiyonla içinin boşaltılması.
bu şekilde bir ağrı yoksa slrun yaşamazsın
(192 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim yarın mutlaka bir doktora görüneyim benimde dudak tamamen şişti balon gibi oldu

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 74 göst.
6 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde 2801 (631 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 84 göst.
0 oy
3 cevap 135 göst.
+1 oy
12 cevap 438 göst.
28 Mart 2022 Diğer kategorisinde Sirac_23 (1,122 puan) tarafından soruldu

405,625 soru