Ailem şuan Çorum'da yaşıyor bir ayağım sürekli orda bende 5 yıl yaşadım niksarda da 3 yıl oturduğum için sürekli Amasyayı görme imkanım vardı şimdi Amasya alışveriş bakımından Çorum kadar büyük diyemem ya da ferah diyemem çarşı yapısı trafiği bana sıkıntılı geliyor Çorum o konuda daha ferah Amasya bana biraz iki dağın eteğine sıkışmış bir şehir gibi geliyor bizim memleket tarafı olduğu için bizde o tarafları yazacağız lakin şunu söyleyebilirim Çorum daha ferah bir şehir iki şehrin de insanları iyidir tabi kötüsü de var gezilecek görülecek yer bakımından ikisi de denk denilebilir pek bı yer yok Çorum'da kanyon var höyük falan siklik tabiat parkı çorumun gözdeleri arasında çatak var güzel bir orman havası alınır kent park gayet iyi aslında Amasya ya göre bı tık daha sosyal denebilir Çorum'a Amasya'da bol bol genç var ya da küçük oldugu için benim gözüme çarptı bilemiyorum ama şunu gönül rahatlığıyla söylerim ki Çorum insani çok bunaltan bir memleket değil karadenize Samsun'a vs yakın olması Güzel Amasya nin gözdesi de boraboy diyebilirim kendimce irmak kenarı olması vs güzel lakin küçük şehirler ikisi de