0 oy
421 göst.
Diğer kategorisinde (257 puan) tarafından
Geçen salı çatı muayanesi olumsuzdu 1 hafta bekledik pazartesi daha olumlu konuştu doktorum. Bebeğin başına ve kanala baktı hatta eliyle sıyırma işlemi yaptığını söyledi. Normal yapabilirsin açılma var dedi. Hatta bu hafta sen doğurmazsan ben haftaya sezeryanla alacağım mecbur dedi. Ama pazartesiden beri ne sancım ne bişeyim yok. Sbah yine çatı kontrolüm var acaba sancım olmdan mı açılıyor çünkü ilk iki çatı muayanem arasında da sancım olmadı ona rağmen olumlu konuştu. Böyle birşey mümkün mü ? Şu an 39 haftamdayım tam. İlk doğumum olacak. Tecrübeli anneler yardımcı olur musunuz ;))

10 Cevaplar

0 oy
tarafından
Acı eşiğin yüksekse hissetmiyor olabilirsin.

Squat yap, adaçayı iç. Plates de yap.
(257 puan) tarafından
Ayy kuzum keşke yürümeye mecalim kalmadı bir yol boyu yapıp geliyorum nefes nefeseyim. Hurma falan yiyorum. Bugün biraz eğilim kalkayım dedim ödem tuttuğum için bacak damarlarım yırtılacak gibi hissettim bıraktım. Son haftalarda vallahi birşey yapılmıyormuş. Yine kendimce asansör kullanmıyorum merdiven kullanıyorum vs ama ne kadar fayda olur bilmem. Sancı olmadan doğum olur mu acaba ? Açılma vardır 2 ya da 3 cm yarın yine sorcam doktora kaç cm açılmam var diye
-Reklam-
0 oy
(13,896 puan) tarafından

Sancı kasılma hiç yoktu. 3 sm açilma vardı on gün iki hafta gezdim oyle:)

tarafından
Sen çok şanslısın maşallah:) 36 saat çektim ben açılma olmadığı için sanciyi o 3 santim açılma için rahat 10 saat cekmisimdir
(257 puan) tarafından
Özellikle ilk doğumlarda sancı süresi çok uzun oluyormuş. Açıkkcası ben sancıdan falanda değilde ıkınamazsam diye doğum anından korkuyorum. Yoksa sancı oldukça açılman artar işine gelir diye kendimi rahatlatırım diyorum. Allah'ım kolay getirsin herkesin doğumunu. Son zamanlar bebekten çok doğuma odaklanmaktan hamileliğin tanıdı çıkaramıyorsun gerçekten
(13,896 puan) tarafından
İlkinde 28 cı saatte doğurdum normal doğum
İkinci 40+6  yine suni sancı ile uç saate kalmadan doğurdum
Sakin ol panik olmayın akışına bırak
(13,896 puan) tarafından
Hayırlı doğumlar nasip etsin
(257 puan) tarafından
Çok teşekkürler :)
0 oy
(1,458 puan) tarafından
Benim çatı muayenesi sonrası kanama oldu 3 haftada 3 cm acilma oldu en son 40 +2 de doğum yaptım suni ile

Açılmaları hissetmedim ama o kadar şey yapmtim ki normal yani 

Evde günlük 500 squat

Sıcak duş ve sıcak suya oturma

İlişki

Ananas yemek 

1 kilo hurma

Her gün adaçayı

5 katlı asansozsuz binada günlük 200 ,300 merdiven inip çıkma 

Egzersiz hareketler 

evimden çarsiya çarsidan evime yürüme

Ama hiçte kolay doğum olmadı geberdim:)
(257 puan) tarafından
Ben de artık bunun tamamen şans olduğuna inanıyorum. Arkadaşım da dün kendini örnek verdi gebeliğin başından beri memleketi turladım yürüyerek resmen çatımda müsaitti son haftalarda yapmadığım kalmadı ama yine sezeryan oldum dedi :)))) ay bilmiyorum ikisinden de korkuyorum zaten. Ama doktor suni sancı vermeyecek gibi verecek olsa 41 e kadar bile bekletir belki. Bu hafta normal olmazsa haftaya sezeryan dedi direkt
(1,458 puan) tarafından
Benim catima bakilmadi ebe baktı bisy demedi
Seninki uygunsa inşallah kolay olur
Bana doğumdan sonra dar dediler
O kadar çok hareket ettim ki artık ayaklarda derman kalmadi tırnaklarım battı
Eşim de 38. Haftamda askeriyeden izin aldı 40 oldum hâlâ doğmadi sırf sinirleniyor diye suni istedim doğurdum
Doktor daha belletecekti beni
(257 puan) tarafından
Ayy evet birde bu var sürekli ne zaman doğurcan noldu hani bu haftaydı bilmem ne diyorlar yav kardeşim biz sizden çok istiyoruz doğurmayı emin olun :))) Rabbim doğumu bekleyen herkesin doğumunu kolay getirsin içinde benimkini de inşallah :)
0 oy
(225 puan) tarafından
Öyle kontrole gitmiştim. 6 cm açılma olmuş direk doğuma aldılar,ara ara karnım ağrıyordu da sancı oldugunu bilmiyordum 
(225 puan) tarafından
Bn de öyle düşünüyordum :) birde bende toplanıyordu bebek
(257 puan) tarafından
Aynen bende de karnım sertleşiyor sürekli ve hep aynı yerde toplamıp bırakıyor bebek kendini. Eee o zaman ben baya sancı mı çekiyorum şimdi farkında değilim :)))
(225 puan) tarafından
İşte onlar sancı mi hayla blmiyorum ama bnde öyle oldu 6 cm açıklık olmjs :)) 36+3 de doğurdum iki hafta ileriden gidiyordu zaten

Rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin:)
(225 puan) tarafından
Ama suni sancı verildi bana ona dayanılmaz hale geldim sancı buymuş dedm :)
(257 puan) tarafından
Bekleyelim bakalım ne olacak:)) çok teşekkürler :)
0 oy
(27 puan) tarafından
Ben 39 haftamda kontrole gittim doğumu başlatalım dediler perinatoloji hastasıydım bide doğumhaneye indim çatı muayenesi yaptı doktor 1 cm açıklık var dedi sonra Altan fitil verip doğumu başlattılar ilk gittiğimde sancı filan hiç bişey yoktu çok iyiydim ertesi gün sabaha karşı doğum yaptım 
(257 puan) tarafından
İlk doğumunuz muydu peki ?  İlk ve ikinci doğum arasında hem sancı farkı hem açılma farkı oluyormuş. İkincisinde mesela sürede kısalıyormuş
(27 puan) tarafından
İlk doğumdu canım doktorlar da gelip aynısı söyledi sakın hemen doğurup gidicem deme ilk doğum 2 günde sürebilir demişti o kadar çok korkmuştum ki çok şükür suni sancıya gerek kalmadı Altan verdikleri fitil ile suyum geldi ve kendi sancılarım başladı doktor benim abarttığımı sandılar ama gelip baktıklarında gece 3 gibi doğumu başlattılar ve saat tam 4.57 de dünyamı verdiler bana rabbim sanada kolay bi doğum nasip etsin inşallah
0 oy
(20,244 puan) tarafından
2. Dogumum 3 cm açıklıkla 40+4 te suni sancıyla oldu. Normal doğum istiyorsan suni sancı seçeneğini sır doktora. Daha vakti var. Kendi sancinla olur zaten Allah'ın izniyle . Açılma sancıyla olmadı. Benim haberim yoktu 3 cm açılma olduğundan 
(257 puan) tarafından
Galiba 6 cm den sonra ağrılar artıyormuş öyle okudum bilginiz var mı
(20,244 puan) tarafından
İlk dogumumda 4 cm bile baya agriyodu. Ben burda şunu gördüm. Bazısı doğururken hiç sancı bile hissetmiyo. Herkesin doğum hikayesi kendine ozgu.
(257 puan) tarafından
Kesinlikle orası öyle tabiki
0 oy
(471 puan) tarafından
Benimde sancım yokdu çok kipirdama hareketlenme olmuştu karnimda gece 3 de suyum geldi hastaneye gittim ağrı felan yok sadece nst ye bağlanınca ağrım oluyodu bebek doğum kanalindaydi zaten ama dogurmadım agrım yokdu artık suni sancı verdiler ta gece 3 den bidaki günün gecesi 11.30 da doğum baslicakdi ozaman çok ağrım oldu merdiven in çık hareket yap çömel kalk yap derken acilmam oldu normal doğuma aldilar 39.+1 de doğurdum bende 
0 oy
(17,441 puan) tarafından
Benim 4 cm acilmam vardı ve bebek kanala girmemişti ebeler tabiri caizse biraz oynadılar bebek aşağı insin diye. Sonra nst ye alındı. Daha sonra suni sancı verildi. Suniden sonra suyum patladı. Su patladiktan sonra sancıları hissettim. Bı yarım saat yürüdüm doğuma girdim 
0 oy
(2,935 puan) tarafından
Aha o benm hafif sancilandim gibi oldu ilçeye muayne gittik bebek basiyo 3.5 cm acılık koşun hastaneye dediler gidene kadar 4 dogumhanye inene kadar 5 cm oldu buraya kadar iyiydi başladı doğum hikayemiz 6 cmle yatan kadın iki saat sonra doğurdu çıktı bnm beş cmle iki gün sürdü sancı kesildi açılma durdu ertesi sabah gene hafif sancı açılma oldu 6 .7 cm sancı gene kesildi akşama doğru bnm acilma oldu 7.8 cm bekletiyolar öyle sancı falan geleceği yok yoruldum artık gün hareket etmekden en son dedm daha ne kadar çekçem suni istiyorum 1.5 saat sonra doğurdum suyum gelmeden açıklık 9 cmdi şişle su patlattilar sonra suniyle hemen geldi canm 
0 oy
(2,252 puan) tarafından
Beeennn açılma 4 santim nts de sancı ağrı çıkıyor ama ben gram hissetmemiştim 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 60 göst.
0 oy
11 cevap 205 göst.
0 oy
4 cevap 218 göst.
0 oy
2 cevap 89 göst.