Bence hep sınırda duruyorsun biraz daha ileri gitmen birşeyleri değiştirebilir.Senin son noktanda olduğumu ve dayanacağını biliyor.Ona kendinin daha değerli olduğunu kendini sevip saydığını göstermeklisin.Biz kendimize gerekn özeni değeri sevgiyi vermezsek karşı taraf bunu fırsat bilip o da aman birşey olmaz diyor.Benim kızım var kreşe gidiyor eşim bazen der üsyü çok kirli değil yarın yine giysin ,saçı fena değil böyle kalsın vs ya da başkalarının yanında kızmamaya çalışırım alırım kucağıma götürüp konuşurup.Böylelikle ben çoçuğuma güzel davranırsam insanlarda bunu görür kızıma ona göre davranır.Benim kötü davrandığım ya da sürekli azarladığım çoçuğuma diğerleride bunu yapar.Kısacası kendimize değer vermezsek malesef ki karşı taraf hiç değer vermiyor.O nedenle bunu karşı tarafa göstermek önemli.Ben olsam giderdim” benden bu kadar “derdim ne söylerse söylsein duymazdan gelir,eşyalarımı toplamaya giderdim emin ol ki arkandan gelecek konuşmaya başlayacak bir süre sessizce dinlerdim.Sonra ise vurucu cümleler; ben seni çok sevdim bunun uğruna kendimi bile defalarca çiğneyip ayağına geldim özür diledim.Sabretip bana bunları yapmana izin verdim, tahammül ettim.Ama buraya kadar bekar gibi yaşamak, istediğini yapıp ,istediğin gibi çıkmak istedin,bir hal hatırımı sormadan günlerce odada oyun oynadın.İnsan yerine koyulmadığım yerde bir dakikamı dahi ziyan edecek vaktim yok.Al işte bekar gibi yaşamak istiyordun bundan sonra bekarlığın sefasını sür.Acıtasyon yapmadan sakin birşekilde içindekileri bu tarz anlatırsan emin ol ki işe yarayacaktır.Bunlara cevap verecektir.seni ikna etmeye yumuşatmaya çalışaktır.Şartların varsa onları dile getirebilirsin sonunda devam etmeye karar verirsen.Bundan sonra görmezden gelmek odaya gidip saatlerce oyun oynamak yk.Bir sorun için günlerce konuşmamak yk.Bir sorun varsa oturup konuşulacak orta yol bulunacak.Daha seni rahatsız eden ne varsa söyeleyebilirisn.Karşı taraf sınır çekmeyle ya anlamıyor ya kabul etmiyor.Bu şekilde uzlaşma sağlayabilirsin.sakinleştikten siniri geçip normale döndükten sonra bu konuşma fazla işe yaramaz.Şuan koz senin elinde bunu değerlendirmelisin.Postlarını birçoğunu okudum kısır döngü sürekli aynı şeyler.Bu dediğimi demeni tavsiye ediyorum.