0 oy
128 göst.
Diğer kategorisinde (631 puan) tarafından
Namaza başlamak istiyorum ama önce farz ile başlasam olur mu acaba öğrenene kadar l. Yoksa illa sünnet ile bir mı kılmam gerekir

7 Cevaplar

+1 oy
(4,118 puan) tarafından
Şafi mezhebi sünnet kılmıyor, Hanefi mezhebindenseniz sünneti savaş ya da çok çok önemli bir iş olmadığı sürece terkedemezsiniz. Kaldı ki öğle namazı sünnetsiz kılınmaz, vakit saatten düşünce sünnet kılınmaz ama öğle namazı öyle değil sünnetsiz kılamazsınız.

Hem eksik başlamak kafanızı karıştırır, farz ile başlayınca sünneti nasıl kılacağınızı bilemezsiniz. 

Rabbim içinize heves, gönlünüze o aşkı versin ki cennet için namaza koşasınız ♥️
tarafından
Şafi mezhebindekiler sünneti "eğer kaza namazları varsa" kılmaz, sünneti kılacağı yere kazalarını bitirir. Bitince sünneti de kılar. Eksik bilgi vermeyelim lütfen.
Ayrıca Hanefi mezhebindekilerin savaş veya çok çok önemli bir işi olmadığı müddetçe sünneti terk edemeyeceğini söylemişsiniz. Esasen sabah namazından önceki 2 rekat, öğle namazından önce 4, sonra 2 rekat ve akşam ile yatsıdan sonraki 2şer rekat, bir de Cuma namazından önce ve sonra 4er rekat olarak kılınan sünnet namazlar, müekkede sünnettir. Mazeretsiz terk edilmeleri, 'isâet' yani yanlış ve kusurlu bir davranış olur; ancak azap gerektirmez. Gerektirir gibi bir algı oluşuyor okuyunca.
Yazınız yanlış değil ama biraz yanlış anlaşılmaya müsait gibi.
(4,118 puan) tarafından
Yanlış bilgi vermedim. Arkadaş anlamadım derse tekrar anlatırdım.
Şafi olmadığım için bu kadar ayrıntılı bilmiyorum, ama sünnet kılmadıklarına şahit olduğum için söyledim. Zaten arkadaş şafi ise az çok bilgiye sahiptir.
tarafından
Oldu o zaman +++++
tarafından
Yanlış değil zaten, son paragrafı okursanız öyle söylemediğimi anlarsınız. Sadece yanlış anlaşılmaya müsait derecede kısa. Bildiğiniz üzere islam fıkhı ciddi bir meseledir, sizin veya benim tek elimde değildir. "Ateşte yanmaya hazırsan fetva ver" demiş İmamı Azam (ra). Eğer onun hükümlerini açıklayacaksanız kısaltarak bilgi eksikliği yapmamanız gerekir.
Düzeltip düzeltmemek arasında kaldım aslında, düzeltsem siz kızacaktınız, düzeltmesem Allah. Sizin kızmanızı tercih ettim.
-Reklam-
0 oy
(3,282 puan) tarafından
Benim eşim başladı namaza biliyormuş ama unutmuş kağıtlara kocaman kocaman yazdım baka baka hepsini kıldi ogrendi 1 senedir kagitsiz kılıyor ogrendi ogrrenene kadar öyle yapabilirsin 
0 oy
(17,645 puan) tarafından
Bende dün başladım şimdilik sadece farzları kılıyorum inseAllah sonra sünnetleri de kılmaya başlarım 
0 oy
(417 puan) tarafından
Senin farzlardn başlaman lazım canım .. sünnetleri sonra öğrenip kilabilirsin . Rabbim daima namaz kılanlardan eylesin seni inşallah 
0 oy
tarafından
Ben telefona ekran görüntüsü aldım öyle kılıyorum bilmediğime bakıyorum inşallah zamanla öğrenecem
0 oy
(1,716 puan) tarafından
Allah'ım daim etsin inşallah kazan vardır büyük ihtimal önce farzı kılar sonra kazasını kılarsın birkere başlarsan devamı da gelir Allah'ın izniyle 
0 oy
tarafından
MaşaAllah Rabbim kalbinizdeki isteği çoğaltsın, irade versin. Farzlardan başlayarak, önce seçtiğiniz bir namazın sünnetini de kılarak başlayabilirsiniz. Örn. Sadece akşamı hem farz hem sünnet olarak kılarsınız, geri kalanı farz olarak kılarsınız. 1 hafta sonra işe sabah namazını da dahil edersiniz.

Derken İkindi, derken Öğle, en son Yatsı namazının sünnetlerini de dahil edersiniz. Bu usülle nice insan farzdan sünnete geçti, inşaAllah size de yardımı dokunur.

İlgili sorular

+2 oy
10 cevap 173 göst.
+1 oy
4 cevap 172 göst.
22 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Sinirlibayan (419 puan) tarafından soruldu
+3 oy
6 cevap 201 göst.
3 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Sjsjhs (355 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 218 göst.
4 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Ftm1907 (594 puan) tarafından soruldu