0 oy
167 göst.
Diğer kategorisinde (341 puan) tarafından
Kizlar azcok bir birikimimiz var zekati dusuyor esim her sene abisine verir bende biraz ver bu sene kardesimede vermek istiyorum kirada esi askerden yeni geldi hamile dedi vermicem abin baban versin onda bi seferde bende kardesime vermek istiyorum zekati benimde kardesim zorda diye benim param vermicem dedi  dunden beri konusmiyorum onunla kiyamiyor parasini benim ailem olunca harcamaya hep kendi kardesine verme derdinde

4 Cevaplar

0 oy
tarafından
Zekat şahsa aittir, kime vermek isterse verir. Sizin karışma hakkınız yoktur. Aranızdaki samimiyeti zekatı dahil ederek bozmayın derim, zorunlu olduğu bir durum yok burada. Para kocanızınmış, dolayısıyla kime vermek isterse verir.
tarafından
Evet, islamda kocanın hanımı ve çocuğuna bakmak zorunluluğu vardır. Ama para kendisine aittir, cebinden bile aşıramazsınız. Sizin paranız da sizindir. O da sizin paranıza karışamaz. Evlilik dahi olsa, senin paran benim param yok diye bir kaide malesef ki yok. Evet, sizin paranız sizin, onun parası da onun.
(1,757 puan) tarafından
Nasıl onundur  sadece adam çalışıyor diye onun olmuyor bir evde çalışan kişi kim olursa olsun para ortaktır madem benim diyecek kişi zaten evlenmesin kadınlar evinin hanımıysa hizmetçi değildir
(341 puan) tarafından
Dini hocalar evlilikte ne olursa olsun senin benim param yok ortaktir o para  diyorlar bana sormadan verecekse rizam yoksa o paranin hayri olmazki
(1,757 puan) tarafından
Kesinlikle ortak bir karar alıp vermeniz gerekiyor
tarafından
Evlilikte eşlerin dinamiğine bağlı olarak anlaşma varsa şayet tabi ki ortak kullanabilirsiniz. Misal babam anneme ne zaman istersen cebimden alabilirsin diye en başından izin vermiş. Ancak post sahibi arkadaşın eşi izin vermiyor.
Siz birisiyle evlendiniz diye tüm mal varlığı size de ait olmaz. Aynı şekilde sizin de onun olmaz. Ziynet eşyalarınız, mallarınız, paralarınız, altınlarınız size aittir. Sizden izinsiz harcayamaz
-Reklam-
0 oy
(2,068 puan) tarafından
Kocanın parası seninde paran oluyor ortak karar verip birine verin olmadı sen kardeşime oda abisine ortak versin bir kısım yada ikinizde vermeyip başkasına verin
(341 puan) tarafından
İste bende onu dedim canim bi miktarini azda olsa destek olmak istiyorum kardesime bende   calismama izin vermiyorki benimde param olsun. Sirekli birsey oldugunda benim param diyip duruyor zoruma gidiyor evliysek senin benim param mi olur
(2,068 puan) tarafından
İşte susma de madem senin paran bende çalışayım kendi paramı kazanayom tepkini koy
0 oy
(4,223 puan) tarafından
Zekat için birsey diyemem kişi kendisi bilir. Ama benim param ben kazanıyorum genel bir durumsa işte burada bir sorun var bana göre çünkü bu durum sadece parada kalmaz ,benim ailem ,benim evim , vs gibi pek çok konuya sirayet eder. Bu evliliğin biz mantığı ile yürütülebilmesi gerekir alin karşiniza konuşun eğer olmuyorsa (olmayacaktır muhtemelen bencillik işlemiş olma ihtimali yuksektir bu tip adamlarda çünkü ev çevirmek alisveris evde yapılan yemek faturalar evin hanımında döner kullanımdan dolayı faydayı yani kari Hanım sağlar,  bunlar yok sayılır) siz bir işe girin. Kendi kişisel ihtiyaç ve talepleriniz icin kullanın ,hem bu sekilde davranıp hem ise girmeye engel oluyorsa o kendine baş tacı  hanım degil ,kibrini ve üstünlüğünü kusmaya birini almış yanına diye düşünürüm ben.
(341 puan) tarafından
Birsey lazim olsa yada aylik ev masrafi verir biterse isterim yine verir kisitlamaz birseyi ama  surekli biri istese para danismadan dirwk verir sordugundada sanane benim param diyip duruyor cocuklarimin hakkina girmis olmiyormu filtremi bile bana sormadan veriyor riza almak gerekmiyormu filtreyi verirken bile belki ben kendi filtremi baskasina vermek istiyorum adamin esine danismadan filtresini istedigine verilebilir diyor
0 oy
(650 puan) tarafından
Ne alaka ikisinede verebilir ben her sene ablama qonderiyorum hiç sorun etmiyo benimkisi 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 378 göst.
4 Mayıs 2020 Diğer kategorisinde ❤Berat'ım❤ (640 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 248 göst.
14 Ekim 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde TOLGA123 (94 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 156 göst.
0 oy
9 cevap 205 göst.
28 Mart 2024 Diğer kategorisinde Djdjjdhd (854 puan) tarafından soruldu

411,526 soru

12,388,309 cevap

43,646 kullanıcı

Kategoriler

...