0 oy
68 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (61 puan) tarafından
Kızlar o gün annem bizdeydi pogaca hamuru yaptım çok sık yaparım çocuklar sever diye aynı hamuru yaptım hamur 2 saat sonra baktığımda kabarmamisti neyse yaptım fırında da kabarmadi piştikten sonra da sertleşti yiyemedik sizce neden olmuştur tarifi de yazayım alta

1 su bardağı ilik Süt 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket Kuru maya  2 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı tuz 2 adet yumurta akı içine sarısı üstüne aldığı kadar un tarif hep bunu yaparım 

Simdi yine yaptım tam 2 buçukta halen çok kabarmamis neden olur ki ?

6 Cevaplar

0 oy
(5,867 puan) tarafından
maya bozulmuş olabilir
(61 puan) tarafından
Bende öyle düşündüm ama 1 saat önce yaptığım yeni aldığım paketten çıkardım bakalım buda öyle olacak mı
-Reklam-
0 oy
(3,101 puan) tarafından
Ben 2 yumurta beyazıyla yaptığımda hafif sert oluyor bir yumurta beyazıyla yaptığımda yumuşacık oluyor ve çok güzel kabarıyor 
0 oy
(1,915 puan) tarafından
Mayanın tarihi geçmiş olabilir veya süt ve yumurta sogukmuydu. Bende bu tarifi yapıyorum çok güzel ve yumuşacık oluyor 
0 oy
(7,114 puan) tarafından
Yarım şişe maden suyu ekle bir dahakine hem pamuk gibi oluyor hemde kabarıyor canım 
0 oy
(3,877 puan) tarafından
Mayaya ılık yerine daha sıcak koyduysan sıvıyı kesmiştir. Kabarmasını engeller. Ya da koymayı mı unuttun acaba. Bazen dalgınlıkla koyduj sanarız da koymayız ya.
0 oy
(474 puan) tarafından
Sütün çok sıcak miydi canım maya yanmış olabilir 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 120 göst.
28 Ocak 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde McLsKn16 (148 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 114 göst.
19 Mayıs 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde 2 canli (324 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 74 göst.
28 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 408 göst.
25 Aralık 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde 2cocuklu anne (129 puan) tarafından soruldu

379,092 soru

11,347,903 cevap

34,813 kullanıcı

...