0 oy
303 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (233 puan) tarafından
Hemen doğduğu an anlaşılıyor mu yoksa ilerleyen aylarda yüz hatlarından, göz çekikliğinden vs mi anlaşılıyor? 

6 Cevaplar

0 oy
(1,170 puan) tarafından
Doğar doğmaz doktorlar anlar 
(233 puan) tarafından
Tmm cnm sağolasın
(690 puan) tarafından
Yanlış ta cikiyo ama benim kizlarimdan birine dovn dediler 10 aylık olunca götürdüm yok dovn diyil dediler bazı bebeklerin yüz hatlari yanilta biliyo
-Reklam-
0 oy
(844 puan) tarafından
Avuç içinden anlaşılıyor genelde down sendromlu çocuklarin avuç içinde tek Bi tane çizgi olur bizim ki gibi Bi çok çizgi olmaz yani 
(233 puan) tarafından
Anladım canım sağolasın
(14,676 puan) tarafından
ne alaka kız benim sol elimin içi de tek çizgi down değilim :D
(844 puan) tarafından
Down sendromlu bireyler normalden daha kısa boyludur ve bu bireylerin el ve ayak yapısı daha küçüktür. Avuç içinde enine tek bir çizgi bulunur. Bu şekilde yazıyor bak intden de down sendromu avuç içi yazarsan orda da var
(14,676 puan) tarafından
diğerleri yok da ucundan dönmüşüm demekki :D
0 oy
(723 puan) tarafından
Hamilelikte bile anlasiliyor doğunca da anlaşılır hemen. 
(233 puan) tarafından
Çoğu insanda taramaları, ayrıntılısı normal çıkıp doğumda down olduğu bile oluyormuş. Hamilelikte anlaşılmama ihtimali de var yani.
0 oy
(22 puan) tarafından
Çoğusu yanlış yazmış. El içinde çizgi olmak zorunda değil, doğumdan hemen sonra anlayamaya biliyor doktorlar. Hamilelikte yaptırılan testlerde 100 de 100 doğru çıkmaya biliyor. Genelde gozlerden anlaşiliyor ama anne baba gözü cekikse ozaman anlamaya bilir doktor. Bir veya iki aylıkken daha net anlaşılır ozaman. 
0 oy
(395 puan) tarafından
Doktorlar down dan şüphelense bile yüzde yüz demez bunun için testler var doğduktan sonra yapılıyor sonuca göre bebek down sendromlu mu değil mi kesinleşiyor
0 oy
(2,169 puan) tarafından
Canım herkes anlar felan diyor ama hayır bu ilerleyen zamanlarda da ortaya çıkabilen bir durum ilkten de anlaşılır ilerleyen zamandada ilkten anlaşılmayanlar genellikle motor beceriler döneminde ele veriyor 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 138 göst.
0 oy
2 cevap 101 göst.
5 Mayıs 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Lavinya01 (258 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 88 göst.
26 Nisan 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 608 göst.
31 Mart 2020 Yemek-Tarifler kategorisinde Bayanefendi (1,826 puan) tarafından soruldu

404,789 soru

12,125,863 cevap

36,484 kullanıcı

...