0 oy
86 göst.
Diğer kategorisinde (56 puan) tarafından
Kızlar geçen gün salamura yapmak için peynir aldım yani tuzlu peynir sadece üstüne su eklemem gerekiyordu bende su ve biraz daha tuz ekledim iki gün sonra açtığımda peynirim yumuşacık olmuştu. Annem dedi tuzu az diye öyle oldu bende tattim suyunu gerçekten tuzu azdı üstüne tuz koydum şimdi da baktım çok ama çok tuzlu olmuş yenilmiyor bile. Suyunu döküp üstüne tuzsuz su koymaya korkuyorum yumuşar diye anlayan var mı kızlar ya nasl yapmalıyım 

4 Cevaplar

+1 oy
(2,919 puan) tarafından
Suyu iyice kaynatıp söğüt çok soğuk da olmasın ılık olsun o suyla tamamen değiştir tuzu gider baktın hala az da olsa tuzu fazla sofraya koymadan 1 saat önce suda beklet bisey olmaz.
-Reklam-
0 oy
(524 puan) tarafından
Yemeden önce suda bekletirsin yiyeceğin kadarını tuzunu salar. Ya da eğer yumuşayacak kıvamda değil ise az biraz su da kaynat tuzunu yine salar.
0 oy
(1,074 puan) tarafından
Yanlış yaptığın için yumuşamış bende her zaman alırım salamura peynir evde suyunu kendim yaparım .öncelikle peynirleri dilimle tuzla bidona bırak ağzını kapat bırak dolaba o yine suyunu salacaktir .sonra bı tencerede su ve tuz kaynat kaynayınca bırak buz gibi soğusun soğuyunca peynirin üstüne dök tamam .ekstra olarak bekarken hayvanlarimjz vardı süt peynir lor yapıyorduk satıyorduk .
0 oy
(25 puan) tarafından
Benim peynirim de öyle oldu suyunu boşaltım kap Lara koyup buzluğa bıraktım çünkü gittikçe yumusayacak ve bu sefer eksiyecekti çok değildi zateni peynirim yedik bitti  bile

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 89 göst.
3 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Selmaaa❤ (4,101 puan) tarafından soruldu

379,794 soru

11,368,960 cevap

34,851 kullanıcı

...