0 oy
102 göst.
Diğer kategorisinde (2,719 puan) tarafından
Anadolu yakasında duyu bütünleme ve beslenme terapisi almak için önerebileceği bir yer olan var mı?

4 Cevaplar

0 oy
(1,921 puan) tarafından
Bende gitmek istedim fakat gitmedim 
(2,719 puan) tarafından
Anladım canm ne için gidecektin peki
-Reklam-
0 oy
(13,723 puan) tarafından
Post yukari çık 
(2,719 puan) tarafından
Sağol kuzum
0 oy
(4,287 puan) tarafından
cocuk icin mi
(2,719 puan) tarafından
Evet canm
0 oy
(14,036 puan) tarafından
Ne için gideceksin canım bende araştırıyorum kararsız kaldım 
(2,719 puan) tarafından
Dokunsal hassasiyeti var oğlumun canm onun için duyu bütünleme almamız lazım. Bir de yemek sorunumuz var onun için de beslenme terapisi alın dedi psikiatri. Sizin sorun ne canm?
(14,036 puan) tarafından
Benim oğlum da çok zor huysuz çok ağlayan bir çocuk biraz araştırdım ergoterapisti öneriyorlar ama onunda videolarını izleyince çocukları ağlatarak alistirdiklarini gördüm o yüzden vazgeçtim. Oğlun bazı şeylere dokunmak istemiyor dimi araştırırken öğrenmiştim. Neye karşı böyle oğlun?
(2,719 puan) tarafından
Ay benim oğlumu anlattın aynı :)
Evet canım. Kuma dokunmaz ayakkabıyla bile basmak istemez. Oyun hamuruna kreşte alıştı. Bu tür farklı dokulara dokunmuyor. Alışır diye bekledik ama hayatı zorlaştırıyor artık. Dondurma asla yemez görünce tuhaf olur. Yani daha bir cok şey canm.
(2,719 puan) tarafından
Az çok hatırlıyorum sanki senin oğlun da zor bir çocuktu. Benim de 3 ay sonra 4 yaş olacak ama hala aynı huysuz ağlak. Geçen gün gittiğimde de dikkat eksikliği ve hiperaktivite var dedi. Bir de bu sorunlar eklenince iyice zorlaşıyor o yüzden ergoterapiyi bir deneyelim istedik psikiatri de o şekilde dedi zaten. Bakalım ne yapacağız.
(14,036 puan) tarafından
Dokunsal hassasiyet bence de ciddi üstünde durulması gereken bir şey daha küçükken bunu çözüme kavuşturmak en iyisi inşallah zorlanmadan aşar bu durumu. Evet canım doğru hatırlıyorsun zor bir evladım var psikologa gittik ama pek çare olmadı şimdi arayıştayim işte kime gitsem ne yapsam bilmiyorum anaokulunda çalışıyorum birde oğlum her an benimle. Sınıfına falan asla gitmek istemiyor ciddi problemler yaşıyorum. Allah yardımcımız olsun olurda giderseniz bu ağlamalariyla ilgili nasıl bir yol izliyorlar bana bilgi verebilir misin inan çok mutlu olurum belki bende götürmeyi denerim sonra.
(2,719 puan) tarafından
Tamam canım bilgi veririm tabi.
Amin. Senin durumunda zormuş evet. Ben sırf bu yüzden kreşe verdim baya faydası oldu ona da bana da.
(14,036 puan) tarafından
Bende öyle düşündüm hem onun için hem kendim için iyi olur diye çünkü bizi de aşırı yıpratıyolar artık ama maalesef istemiyor napicam bilmiyorum
(2,719 puan) tarafından
Sen yanında olduğun için mi öyle yapıyor acaba
(14,036 puan) tarafından
Daha önce özele götürdüm 3 gün denedik orda da kesinlikle durmadı ayrılmak istemiyor benden halbuki güvenini zedeleyecek bir şey de olmadı ama gelmeyecegimden korkuyor anladığım kadarıyla
(2,719 puan) tarafından
Başlarda bizim de çok zor oldu. İlk günler yanında bekledim falan. Sonraları yine giderken ağladi ama zamanla alıştı. Yani bizim de alışma süreci baya uzun sürdü
(14,036 puan) tarafından
Ben anaokulunda çalışıyorum dedim ya hani orda görüyorum çocukları o kadar mutlular ki okula geldikleri için vallahi imreniyorum o çocuklara annelerini öpüp koşarak sınıfa çıkıyorlar maşallah nazarım değmesin hiç birine. Sizin toplam ne kadar sürdü öyle ağlamadan gitmesi
(2,719 puan) tarafından
Yani yanlış hatırlamıyorsam 2-3 ay kadar sürdü her seferinde aglamasa da gitmek istemiyordu. Bir sene oldu başlayalı 3-4 aydır artık severek gidiyor :)
Kreşe de psikiatri önerisiyle başladık. Başta çok vicdan azabı çektim zorla gönderiyorum diye ama onun iyiliği için mecburdum.
(2,719 puan) tarafından
Bizle aynı dönem de başlayan arkadaşın çocuğu geçen aya kadar hala ağlıyordu ama içeri girince susuyordu ve etkinliklere falan katılıyordu içerde mutluydu. Benimki uzun süre etlinliklere falan katılmadı kaynaşması uzun sürdü.
(14,036 puan) tarafından
Darısı başımıza inşallah benim oğlum da sever sınıfını bu sene için artık umudum kalmadı önümüzde ki sene için de korkuyorum valla
(2,719 puan) tarafından
İnşallah sever. Zamanla sevecektir ♥️
(14,036 puan) tarafından
Aslında çok sosyal bir çocuk biliyor musun yeni tanıştığı bir çocukla hemen iletişim kurar oyunlar oynamaya başlar acayip oyuncak düşkünü ama nasıl oluyordu sınıf gibi eğlenceli bir yeri bu şekilde asla istemiyor anlayamıyorum. Amin canım çok sağol dua eder dua beklerim
(2,719 puan) tarafından
Benimki de öyleydi canım. Ama okula gidince çok farklı davrandı kimseye yanaşmadı kendi bir kenarda oturuyordu ya da öğretmenin yanından ayrılmiyordu. O fotoğraflarını görünce hala üzülürüm çocuğuma haksızlık mı ettim diye. Evet uzun sürdü ama şuan çok iyi. Hatta okulda evde yaptıklarını hiç yapmıyormuş. Ben anlatınca ogretmeni şaşırıyor:)
(14,036 puan) tarafından
Yaa maşallah maşallah bana ne zaman nasip olur acaba böyle anlatmak o kadar strese giriyorum ki düşündükçe
(2,719 puan) tarafından
Olur canım inşallah. Herşey gönlünce olsun.
(14,036 puan) tarafından
Allah razı olsun canım inşallah seninde gönlünce olur
(2,719 puan) tarafından
Merhaba canım. Biz ergoterapiye başladık. Daha yeni tabi deneme seansına gittik önümüzdeki haftada normal seansa gideceğiz. Çok tatlı, çocukla iletişimi çok iyi olan bir bayandı. İlerleyen süreçlerde inşallah unutmazsam yazarım yine sana.
(14,036 puan) tarafından
Canım benim Allah razı olsun unutmamış yazmışsın. Ağlaması huzursuzluğu için bir şey dedi mi?
(2,719 puan) tarafından
Canım biz dikkat eksikliği ve hiperaktivite tanısı aldık. Psikiyatri hiperaktiviteden sebep sabırsız olduğunu bu yüzden herşeye hemen ağladığını falan söyledi. Bir de ben artık anlattıkları şeyleri ugyulamaya çalışıyorum o ağlasa da sakin kaliyorum sakince anlatıyorum. Ağlasa da istediği şeyi yapmıyorum ama yanında oluyorum sakinlestirmeye çalışıyorum ki bazen çok zor oluyor. Ama ben sakin kaldıkça onun da daha sakin olduğunu anladım. Evet çok zor oluyor ama bağırarak da birşey elde edemedim.
Ergoterapist ile bu konuyu çok fazla konuşamadım çünkü öncelikli olarak beslenme ve dokunsal hassasiyeti hakkında konuştuk. Sonraki seansta bunu da sorarım hem kendim hem senin için.
(14,036 puan) tarafından
Allah senden razı olsun gerçekten içim rahatladı bende 1 aydır sakinim bağırmıyorum sakin kalıp onun sakinleşmesini bekliyorum ve cidden geri dönüş almaya başladım inşallah senin yavrunda bu emeklerine karşılık verir bizim tek derdimiz evlatlarımızın daha iyi olması mutlu olması. Senden haber bekleyeceğim canım ona göre bende belki fikrimi değiştirip seans alırım oğlum için.
(2,719 puan) tarafından
Allah senden de razı olsun canım ♥️
Gerçekten de öyle biz sakin kalabilirsek onlar da daha sakin oluyor. Etkiye tepki meselesi, biz bağırınca onlar da bağırıyor :)
Aminn. Evet kesinlikle herşey onlar için. Tamam canım haber vereceğim ♥️
(14,036 puan) tarafından
Tamam canım Allah a emanet olun

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 197 göst.
13 Mart 2022 Aile kategorisinde Alyakus (2,379 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 177 göst.
24 Ocak 2024 Moda kategorisinde Meleksss (4,707 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 76 göst.
20 Kasım 2023 Diğer kategorisinde asllyd (351 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 59 göst.
31 Mart 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Nisan KC (4,068 puan) tarafından soruldu

381,332 soru

11,415,924 cevap

34,967 kullanıcı

...