0 oy
471 göst.
Diğer kategorisinde (232 puan) tarafından
Hafız olmayı Cook çok istiyorum inşallah rabbim bana nasip eder evdeyim kuranı biliyorum nasıl ezberlemeliyim 

8 Cevaplar

0 oy
(1,056 puan) tarafından

Rabbim nasip eder inşAllah canım 

Evde kendin ezberleyebilir  misin ki :)<3

(232 puan) tarafından
Allah razı olsun cnm inşallah.Çok niyetliyim cnm işte bende onun cevbini arıyor um :-)
-Reklam-
0 oy
(762 puan) tarafından
Arkadaşım yatılı Kur'an kursuna öğrenci olarak başladı, hafız oldu, ardından kaldığı Kur'an kursunda sözleşmeli eğitmen olarak göreve başladı, sonra da KPSS ile aynı Kur'an kursuna hoca olarak atandı. Her hocanın ezberletme şekli farklıdır belki ama sondan başlattığını söylemişti. Bir sayfayı ezberletip, pekiştirmek adına nafile namazlarında ezberlenen sayfayı okutuyormuş. Hafızlık çok başka bir şey ben çok imreniyorum. Allah sana da nasip etsin inşallah. Tek başına belki zaman alabilir, süreci hızlandırmak adına imkanın varsa kursa gitmeni tavsiye ederim. 
(232 puan) tarafından
Allahümme amin amin bende çok istiyorum
İmakanim varda iki küçük çocuğum var köyde yaşıyorum nasıl olacak gidip gelmem lazım
(762 puan) tarafından
Sen hafızlığa niyetlenmişsin ya Allah sana evde de verir o başarıyı inşallah canım.
(232 puan) tarafından
Amin inşaallah kardeşim inşallah Allah razı olsun
0 oy
tarafından
Ben hafızım evde yapabilirsin ama bir hocaya sayfalarını dinletmen gerekiyo bir hocayla anlaş hergün 1 sayfa ezber yap onu dinlet o sana nasıl yapman gerektiğini söyler 

Ben kursta bitirdim hafızlığımı 1 buçuk senede bitti bu kişiden kişiye degişir yapabilirsin yapılmıcak bişey değil
(232 puan) tarafından
Anldm çok sağol deniycem inşallah
0 oy
(1,388 puan) tarafından
Bende çok istiyorum ama nasıl olacak bilmiyorum 
(232 puan) tarafından
Rabbim gönlüne göre versin inşallah kardeşim
0 oy
(611 puan) tarafından
Sana tavsiyem ezberle ama manasını ile yaşayarak ezberle bu devirdeki hafızların çoğu boş, yanlış anlaşılmasın ama doğrular bunlar yani sadece ezberle bitti değil hafız dediğin manasını bilecek hayatını Kur'an'a göre şekillendirecek görenler bile şıp diye anlamalı şimdi gördüklerim ezberle bitti sonra herkes gibi cahil pantolon giy şali boynuna dola bide makyaj yap öyle oldu şimdi buna bakıp hafız diyebilir miyim? Hayır asla okuduğu Kur'an'a saygım olur ona gram olmaz vallahi rabbim sonumuzu hayır etsin inşallah ve gerçekten hak edene hafızlık nasip etsin amin amin amin 
(344 puan) tarafından
Yav alla aşkına yorum yapmayın kurani kerimi ezberleyip boş olan kimse yok. Hoca moca desen neysede hafızlık bir mertebe
(344 puan) tarafından
Ömründe hiç hafız görmemişsin belli kuranın tefsiri 4000 sayfa ezberlenmez yaşanır
(3,887 puan) tarafından
Sen Türkçe bilmişsin de nolmuş, ne yazdığının anlamını bilmiyorsun. Arapça yı ağzına almadan önce abdest alma,guslet kendini.
(611 puan) tarafından
Ben bir buçuk yıl hafızlık yaptım kardeşim şimdi söylediklerimde gram hata görmüyorum o kursta kileri gördüm şimdiki hallerini gördüm ve nicelerini gördüm vallahi hiç biri adam akıllı yapamadı buna çok üzüldüm ben çok iyi bir talebe idim hocalarım benden çok memnundu ama bana hep ağır geldi Allah'ım nasipte varsa sen lütfet ama yoksa dahi yardım et hak yolunda diye dua ettim ve baktım olmuyor yani ezber konusunda sorun yaşamadım ama hayata aktarmak ona beni korkutuyordu hafızlık sadece ezbelerle olmuyor yaşamakla oluyor herkes istediğini söyleye bilir ama doğrular bunlar hafızlık yapıp tesettüre giren bittikten sonra tesettürden çıkanı çok gördüm en basiti ise bir hafız düğününde boynuna şal takıp hristiyan adeti olan gelinliği giyip tüm namahrem yanında durur mu.? Beş parmağın her biri bir olmadığı gibi beş hafız dan biri yada ikisi hakkını veriyordur nokta
(344 puan) tarafından
Asla inanmıyorum hafız olduğuna benim çevrem de az da olsa hafız var düğünlerinde değil çalgı def kamera bile yasakti . 4000 sayfa olan tefsiri ezebermeketen bahsediyorsun gram bilgin de yok.
(611 puan) tarafından
Birde gelip de saçma sapan yok abdest al yok gusül et yok 4000 ezberlenmez yaşanılır gibi cahil cahil konuşmak yerine gözünüzü açın çevrenize bakın. ula sırf okuduğumu anlamak için tefsir ve meale başvuruyorum ilim herkese farzdır Kur'an'ı okuyup anlamak gibi
(344 puan) tarafından
Ya bırak alla aşkına sıkma burda değil hafizligi muslumanligi kaldiramamissin sen ki hafızalara boş diyorsun
(611 puan) tarafından
Ya bayramsekeridir neysin düşünerek konuş bı Allah aşkına ya kendimi sana kanıtlamak zorunda değilim ben gördüğümü yaşadığımı söyledim
(344 puan) tarafından
Sen beceremediğin  diye  herkese çamur atamazsın yok boş yok şu bu niyetlenen birine de köstek olamazsın.
(611 puan) tarafından
Haa bide hafızlık yaptıran tüm hocalar Allah razı olsun onlardan onlar gibi olmak isterdim neyse şu öğüdü verirdi hafızlık asıl bitince başlar hayata aktarmak ile derlerdi hep ve en önemlisi amel edebilmektedir derlerdi
(344 puan) tarafından
İşte sen becerememissin her yiğidin harcı değil
(611 puan) tarafından
Ben hafızlara boş demedim kes sesini edebimi senin gibilerle bozmak istemiyorum bide Müslümanlığama laf edeceğine kendine bak kız isterse yapsın yapmasın demedim okumuş yada okumamış cahil seni, o kardeşim isterse ezberler ama hayatına aktar dedim ve şimdi hafizlara dediğim çoğu boş yapmış çünkü çoğu aile baskısı ile hafızlık yapıyor bee gözümle gördüm bee biter bitmez günah hayata atılani çok gördüm, ve bana klavye delikanlılıği yapma cahil seni
(344 puan) tarafından
Belli kimin cahil oldgu aile baskısı ile hafız olanı da sende duyduk çok komiksin edebin olsa çoğu hafız boş demezsin
(611 puan) tarafından
Rabia kardeşim hafız olmak istiyorsa bile önce arapça ile başlasın derim en güzel şekilde öyle olur dilerim Allah'tan amel edenlerden olur aminn.(⁠◍⁠•⁠ᴗ⁠•⁠◍⁠)⁠❤
(611 puan) tarafından
Takılan plak seni şeker Bayramı ismi bile sahte neyse, Kur'an'a saygı sonsuz ama onu hakkıyla taşımayana saygım yok ahir zamanda yalancı hafızlar çoğalacak asıl cahil senin gibi evde oturup birşeylerden haberi olmayanlardir ben nice hafız gördüm çok özendim ve nicelerini gördüm Allah'ım sen affet dedim iyi insan olduğu kadar kötü insan varsa, amel eden hafız kadar amel etmeyen hafizda var cahil bı araştır sor, Allah'ın sana verdiği aklı biraz kullan
(344 puan) tarafından
Seker bayramı ismin bile sahte derken once okumayi ogren valla o kadar boşsun ki meye takacağıni şaşırmissin. İşte ahir zamandaki içi boş hafizlardan biride sensin herhalde kendinden biliyorsun
(611 puan) tarafından
Ahahah ben hafızim demedim ki bide yapmaya çalıştım baktım ağırdır kendimi manasına ve tefsire verdim şimdi sana en basidinden bana fatihayi inte bakmadan meali yaz sonra açıkla desem dırdır edersin bide ha bayram şekeri ha şeker Bayramı sonuç olarak ismin değil bide sözlerim ağır geldiyse bı dahaki sefere düzgün okur düzgün yazarsın tamam mı. Ah ah yarası olan gocunur derler daha da yazmam sen istediğin kadar yaz elinden başka ne gelir (⁠ ⁠ꈍ⁠ᴗ⁠ꈍ⁠)
(344 puan) tarafından
Tefsir öğrenmeye çalışan insanda kibir olmaz mütevazilik olur sne düpedüz arsizsin ismin bile gevurlardan örnek isimlerden hadi isine
(3,685 puan) tarafından
Doğru bi yorum yapmışsınız ezberlemek zor ama anlayıp yaşamak yaşatmak daha da zor. Diğer yorumları da okudum evet aile baskısı ile gelenler de vardı küçük yaşta yapıp önemini bilmeyen de. Ama hafızlık nasip işidir nasibi olana bu nimet verilir. Hiç bi hafıza boş diyemem ezberlediği ayetlerin hürmetine ama nefis herkeste olduğu gibi biz hafızlarda da var hatta şeytan daha çok uğraşır
(97 puan) tarafından
Bende 3 yıl yatılı Kur'an kursunda kaldım yarım hafızım şuan hafızlık boş dememiş arkadaş ama haklı hafızlık yapıp en kötü işleri yapan çok kişi tanıyorum bizzat şahit oldum rabbim nasip eder ama imtihan da eder,herkes taşıyamıyor maalesef,ve aile baskısı şu şekil hani orda daha güvende daha doğru yolda diyerek gönderen çok aile var bu sebeple kursa gelip daha da yoldan çıkan da var hakkını veren hafızlar da var ki ne mutlu onlara.
(611 puan) tarafından
Allah senden razı olsun bee Helin kardeşim beni bir sen doğru anlamışsın Allah bu yarım hafızlığını sana mübarek kılsın inşallah, yaw hafızlık yapan herkes kusursuz değildir bunu anlamak istemiyorlar ahir zaman nedir bunu bile bilmiyorlar neyse rabbim bizlere hidayet versin ve bizleri şaşırtmasın tekrardan Allah senden razı olsun inşallah (⁠◍⁠•⁠ᴗ⁠•⁠◍⁠)⁠❤
(611 puan) tarafından
Ayn öyle Merve kardeşim şimdi şu gereksize hiç bir lafım düşmez kendisini iyi biliyor ama inanın ki benim çevremde gördüklerim vallahi hayal kırıklığına uğrattı beni Vallahi hafızlık bu değil diyorum uyardım ama beni düşman bellediler seni ilgilendirmez biz böyle mutluyuz dediler rabbim hakkıyla hafız olanlardan eylesin sizleri amin amin amin
(97 puan) tarafından
Yaşadım gördüm hafızlık nasip işi bi o kadar zor nefsi yönden şeytan çok uğraşır rabbim kimseyi yoldan çıkarmasın anlatsam şaşırır kalırsınız olan olaylara rabbim herkese hidayet hafızlık yapanlara ise güç kuvvet versin.
Amin kardeşim Allah senden de razı olsun
(611 puan) tarafından
Bende çok gördüm bir buçuk seneye Vallahi ömrüm gitti diyebilirim az olaylar yaşamadık imthan dünyası kimin ne olacağı hiç belli olmaz hafızlık yapanada diyeckesin çok zordur çok imtihan edileceksin bunların üstesinden gelebilmek için Allah için sabredeceksin diyeceksin dediğiniz gibi büyük bir mertebe hafızlık hakkını verene işte
(3,685 puan) tarafından
Boşver anlatmayın Rabbim hepimizi yolundan ayırmasın
(611 puan) tarafından
Amin amin amin kardeşim benim
(344 puan) tarafından
Gereksiz sensin post sahibi hafız olamayanlar nasıl olamadınız dememiş hafız olmak istiyorum nasıl olurum demiş sen beceremedin diye herkes beceremicek değil.
(232 puan) tarafından
Kardeşlerim lütfen atişmayin kendimi kötü hissediyorum soruyu sorduğum için hakkınızi helal edin herkesin düşüncesine saygım var hepinize ayireten teşekür ederim inşallah dedikleriniz düşüncem.Allah razı olsun.
(611 puan) tarafından
Helali hoş olsun kardeşim senlik bişey yok iyiki de sormuş oldun yinede yüreğinde hafız olma aşkı varsa rabbim seni o makama ulaştırsin inşallah hakkıyla
(232 puan) tarafından
Amin canım Allah razı olsun inşallah
0 oy
(3,685 puan) tarafından
Ben hafızım canım diyanetin kursun da hafız oldum sınava girdim belgemi aldım. Hafızlık zor sabır ve disiplin ister evde yapamazsın. Hocanın dizinin dibine oturman gerek çünkü ezberlediğin sayfaları dinletmen lazım. Hafızlık teknikleri var okuyuşun seri mi harfler mahreçler tamam mı vs vs. Bulunduğun yerin müftülüğünü arayıp hafızlık kursu için bilgi alabilirsin. Mertebesi yüksek ama bi o kadar da ağırlığı vardır. Hafızlığın ezberledim bitti olmuyor sürekli tekrar etmek gerekir. Merak ettiklerin varsa yardımcı olurum 
(3,685 puan) tarafından
Alttan yukarı doğru çıkarak sayfayı tamamlardım bu 1 sayfa. İlk ezberlenen sayfaya çiğ sayfa denir
(3,685 puan) tarafından
Hafızlıkta dönüş vardır her cüzün son sayfasını ezberlemek 1.dönüş olur. 30 cüzün son sayfalarını ezbere bitirince 1. Dönüş bitmiş 2.dönüşe geçmiş olursun
tarafından
Maşallah canım ne kadar güzel ❤️okurken bile çok zor geldi bana asla cesaret edemem herhalde:(

Benim de yeğenim yeni bitirdi hafizligi hem fen öğretmeni hem hafız ikisini bir yaptı hayranım böyle azimli insanlara
(3,685 puan) tarafından
Yukarıya hafızlık Kuranımdan bi kaç sayfa attım hafızlık Kuranı Kerimi böyle olur bol çizgili
(3,685 puan) tarafından
Ben de kurst okurken diğer okul eğitimlerimi aldım hem ilahiyat hem çocuk gelişimi mezunuyum
0 oy
(3,685 puan) tarafından

Bu da Hafızlık Kuranı Kerimimden 

image

image

image

imageüzerine çizilen herşeyin bi anlamı var ezberlerken veya has yaparken bu çizijkerle gözünün önüne gelir sayfa ona göre dersini verirsin 

(232 puan) tarafından
Maşallah kardeşim İnşallah banada nasip olur.vaktimde yok o kadar çocuklarım aşırı yaramazlar. ama ben çok niyetliyim. bilgilendirdigin için sağol inşallah deniycem Allah razı olsun :-)
(20,207 puan) tarafından
Maşallah Merve ya. Allah'ım daim etsin. Yaşamayı nasip etsin ne güzel bişey. Anlamadığım şey neden hep cuzlerin son sayfasindan başlanıyor ezberlemeye
(3,685 puan) tarafından
Allah razı olsun canım benim. Daha sağlam olsun diye heralde.
(3,685 puan) tarafından
İnşallah nasip olur çocukların falan varsa  biraz zorlar seni ama önemli olan başlamak bence
0 oy
(2,799 puan) tarafından
Ay bende çok isterim oğlumun ve benim hafız olmamızı Rabbim nasip etsin inşallah❤ isteyen herkese
(232 puan) tarafından
Amin inşaallah kardeşim

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 227 göst.
21 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde Emine_Ertunc (255 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 6,549 göst.
9 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Metropol yorgunu (276 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 431 göst.
6 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Zoli (796 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 331 göst.
18 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Defneakin (17 puan) tarafından soruldu

411,513 soru

12,388,080 cevap

43,629 kullanıcı