0 oy
296 göst.
Diğer kategorisinde (1,563 puan) tarafından
Kızlar 3 buçuk yaşında kızım herşeyi konuşur derdini anlatir güzel bir sekllde konuşuyor ama tersten çok oluyor bu aralar mesela bakkal amca yi amca bakkal cekpasi pas çek gibi normal mi acaba 

2 Cevaplar

+1 oy
(51,593 puan) tarafından
normal duzeltir zamanla
(1,563 puan) tarafından
Teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
tarafından
Canım korkutmak istemiyorum ama önce normal cumleyi dogru soylemesini sagla oyun yapıyor yada o sekilde ogrenmis olabilir ama 2 3 hafta gozlemle duzelterek cumle kurmasini sagla eger hala devam ediyorsa acilen uzman yardımı alman gerekiyor disleksi olabilir 
(5,022 puan) tarafından
Canım benim konu dışı ama kızım bu ayın 26. Nda 3 u bitirecek mesela kiscem yascam gidecem yatacam  gibi konuşuyor okula giscem mesela ben yasacam t
Yatacam demek istiyor tavsiyen var mı konuşması çok akıcı güzel konuşuyor
tarafından
Ailede şiveli konuşan var mı çocuğun çok sık gördüğü mesela esin sen çocuklar anneanne babaanne dede gibi şiveli konusuyorlar mi o etkili olabilir
(5,022 puan) tarafından
Yok bitanem aksine daha kibar özenli konuşmaya itina gösteriyoruz ablası var mesela çok kibar konuşur sivesiz abisi keza öyle büyüler zaten biri 16 biri de 9 yasinda
tarafından
Biyerlerden o şekilde duymuş olabilir ilk sebep bu ikinci sebep şuan kelimeleri tam çıkaramadığı için dili o şekil dönüyor sen o yanlış kelime soyledikce düzelt ve sonra cocuga tekrar ettir bu aylarda kısmen normal o şekil konuşma sekilleri
(5,022 puan) tarafından
Bnde çok endişe etmedim ama çevredekiler artık normal konuşması gerektiğini söylediler
(1,563 puan) tarafından
Kızım bakkal amca de diyorum diyor şarkısı çalınca bebek sesi çıkararak gülerek söylüyor kelimeleri düzeltip söylediğimde söylüyor kendisi simararak böyle söylüyor
tarafından
Oyun yapıyor o zaman endişe edecek bisey yok...
Eminecim her çocuğun dil gelişimi farklıdır 3.5 yaşına kadar yolu var harfleri tam basamamanin yarım konusmanin 4ten sonra bu şekil olursa o zaman uzman desteği şart şimdi daha çok erken çevredekiler malum her zaman herseyin en iyisini bilirler

İlgili sorular

+2 oy
49 cevap 1,141 göst.
0 oy
6 cevap 405 göst.
10 Ocak 2024 Aile & Aşk kategorisinde Beyzanur (907 puan) tarafından soruldu
0 oy
49 cevap 1,123 göst.
28 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Zhlfrk (7,638 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 118 göst.

410,042 soru