0 oy
545 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (8,908 puan) tarafından
Karşıt goruse hakaret edecek kendi fikri haricinde başkasını suçlayıp hakaret edecek kavga edecek olan postu okumadan ciksin...!

özel eğitimde son 5 yılda ciddi oranda artış var otizm zihin down vakalarının haricinde zihinsel olmayan dehb hiperaktivite disleksi gibi zihinsel yetersizliği olmayan özel egitim alanında resmen patlama yaşanıyor. Bu kadar artış varken insanlar haliyle çocuklarının her hareketinden endiselenip en ufak biseyi zihinsel yetersizliğe veya uyaran eksikligine bağlıyor... özel eğitimin bu kadar artmasının sizce sebebi nedir neden bu kadar artmış olabilir?

27 Cevaplar

+1 oy
(8,908 puan) tarafından
 
En İyi Cevap
Hepinize çok teşekkür ederim paketli gıda ekran olaylarını yıllarca bas bas bağırarak söylediğimde çoğu insandan hep tepki aldım saksı çocuk mu yetiştirilecek çocuk seker yemeden büyürse eksik kalır ama napim Bi çocuğum daha var yoruluyorum vs gibi saçma sapan nedenlerle yıllarca şerefle yürüttüğüm meslegime kadar dil uzatıldı bu sene az buçuk bilenler bilir uygulama okulundan illallah etmiş durumdayim veliler yüzünden çünkü kabullenmeyen veliler yüzünden artık çocuklara Bi faydam olmuyor kendimi öğretmen degil bakıcı gibi hissediyorum artık özel eğitimin farklı alanina yönelip işinin ehli meslek ahlaki olan tip uzmanı ve alternatif tıpci Bi grupla özel eğitimde artış üzerine çalışmalar yapıp yayınlayıp insanları bilinclendirmek ve tıp üzerinde kesin olarak kanıtlama alanında ilerlemek istiyorum öncelikle insanların düşüncelerini tipta suan kanitlanan ve kanitlanmayan durumlarla eslestirip artık bu konuya kesinlik kazandırmak istiyorum umarım yeni yürümek istediğim yol hem kendime hemde insanlığa faydalı olur 
-Reklam-
+4 oy
(2,761 puan) tarafından
Aşılar, ilaçlar, sentetik maddeler, annelerin bilinçsiz ilac kullanımı, hamilelikte yapılan her türlü müdahale, hamilelik döneminde yediğine içtiğine dikkat etmemeler. 
(8,908 puan) tarafından
Bilinen ama kanıtlamayan nedenler yani (çaktırma artık fikirdeyim)
(2,761 puan) tarafından
:D ben bunları söylemekten vazgeçmeyeceğim. Kabul eden eder, etmeyen etmez. Benim çocuklarım bugün bir çok çocuktan farklıysa onlardan herkesin gözünde ayrılıyorsa aşı ilaç kullanmamaya temiz beslenmeye borçluyum :)
+2 oy
(3,676 puan) tarafından
Eskiden akşam 10 herkes uyurdu ve sabah en geç 8 de herkes ayakta olurdu. Akşam gökyüzüne bakardık yıldızları görürdük. Şu an her yer uyaran radyasyon gıdalar desen hormonlu ve ilaçlı. Baz istasyonları evlerimizin yanında çatısında. Stressiz bir hamilelik geçiren var mı? 

Radyasyon kimyasal stres sıkıntı.

Aşı demişler...

Varsayalım ki Aşı içinde civa var. Şu an kullandığımız her şeyin içinde kimyasal ürünler var.

Çamaşırlar tertemiz olsun bulaşıklarımız tertemiz olsun evimiz tertemiz olsun. Kullandığımız deterjanlar masum mu?

Yaz meyve sebzelerini kış ayında yiyoruz bu mantıklı mı?

Hava kirliliği su kirliliği çevre kirliliği gürültü kirliliği ağır materyaller kol geziyor.

Sigara kullanan anne babalar...

Şuraya milyon tane sebep yazabilirim 
(8,908 puan) tarafından
Bunları yıllardır söylüyorum ama kimse çığlıklarımı duymadı bide üzerine sen ne biçim ogretmensin Bi çocuğu asker gibi mi yetistireceksin saksı çocuk mu o çocuk çikolata yemeden buyur mu erken uyutulan çocuk sorumsuz ana babanın eseridir gibi ***** saçma hakaretlere maruz kaldım
(1,773 puan) tarafından
Hepsine katılıyorum yaşım 34 . Bizim zamanımızda da büyükler eskiden derdi şimdi biz diyoruz.. eskiden etin tavuğun sütün tereyağın tadı bile başkaydı.. annem mutfakta salata yapsa salatalık kokusu içeriye gelirdi.. akşam bahçemizde oturup yıldız kaymalarını takip ederdik .. kış Ekim ayında başlardı Mart bitene kadar devam ederdi ve kardan kapıyı açıp dışarı çıkamazdık. Konya'da yaşıyorum bu yıl 1 kere bile kar yağmadı.. hep düzeni insanoğlu kendi eliyle bozuyor sonra kendi çekiyor..
(3,676 puan) tarafından
Konyadayım bende. Annelerin evi bahçeli su yok artık, sondaj yapıldı kaç metre yer altına inildi su yok.  Toprak kirlendi dünya kirlendi.
(1,773 puan) tarafından
Öyle canım nasıl bir yaz bizi bekliyor görecez. Nisan bitmek üzere hala yağmur yok. Eşim sulama işiyle uğraşıyor bu yıl çiftçiler napıcak bilmiyorum dio hem yer altı suları yok hem yağmur yok.
(3,676 puan) tarafından
Silaj mısırlar da suyun bitmesinde çok büyük etkenlerden biri. Hazirana yakın sobalar kaldırılırdı. Kombiyi kapattım balkon kapım açık ev öyle sıcak.  Çocukluğumun geçtiği mahalle ağaçlar içindeydi son 3 yıldır yoktum konyada şimdi her yer apartman olmuş. Annemler de su yok diyor bizde vereceğiz galiba diyor. Dünyanın sonu geliyor malesef ve bu sonu biz kendi ellerimizle hazırladık.
+2 oy
(13,852 puan) tarafından
Ya bence eskidende özel eğitime ihtiyacı olan çocuklar farkedilmiyordu. Şimdi anneler peşini bırakmıyor en ufak şüphede doktor doktor gezip çözüm arıyorlar. Okullarda hep dışlanan ve eğitimden uzak kalan çocuklar vardı ama bunlardaki problemi öğretmenler bile anlamıyordu. Şimdi daha bilinçli ebeveynler ve öğretmenler var. 
(150 puan) tarafından
Katılıyorum bu da bi sebep
(7,942 puan) tarafından
Kukuli kesinlikle katılıyorum sana
+1 oy
(2,776 puan) tarafından
Hormonlu ve ilaçlı gıdalar, hava kirliliği (solurken vücuda aldığımız tüm kirli metaller) bunlar en büyük sebepler. Bunun yanında teknoloji çağının getirmiş olduğu ekran, radyasyon, sosyalleşme alanlarının kısıtlılığı. Ben aşılarla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Yeme içme nefes alma gibi hergün milyonlarca kere gerçekleştirdiğimiz tetikleyici etkenler varken aşıya bağlamak gerçekçi değil bana göre.
(8,908 puan) tarafından
Aslında asilarda dahil hepsi ayni değil mi zaten asida temiz içerikli degil
(2,776 puan) tarafından
Ben aşıların öcü gösterildiğini düşünenlerdenim. Mesela ozon tabakası hikayesi için deodorantlara çok yüklendiler bir dönem. Ama tamamen kandırmacaydı, et sektörü ve hayva.n yetiştiriciliğinin verdiği zararın milyonda biri değildi. Fakat buna müdahale edemezlerdi, milleti kandırdılar deodorant parfüm diye. Otizmde de günah keçisi aşı gibi göstermeye çalışıyorlar ama değil. Yaşamsal faaliyetlerimiz yeme içme nefes alma gibi otizmi tetikleyen unsurların yanında milyonda bir bile etmediğine eminim aşının. Çünkü diğerlerine müdahale etmeleri teknolojinin yavaşlaması, maliyetlerin artması, ekonomik refah seviyelerinin düşmesi anlamına geliyor. Bunu da hiçbir dünya ülkesi zaten kabul etmez
(2,761 puan) tarafından
Rlm senden tek ricam ayrıntılı bir aşı içerikleri hakkında araştırma yapman her maddenin ne olduğu insan vücuduna ne yaptığını araştırman. Bunları yapıp hala aşıyı savunursan sen bilirsin kuzum. Ama ben onları çocuğuma zerk edersem çocuklarımın cellatlığını yapacağımı düşündüm. Öyle içimde korku oluştu. Ki milletten duyduklarımla değil kendi araştırmamla yetkili insanlarla konuşmamla. Senden de rica ediyorum. İnanıyorum seninde fikirlerin değişecek.
(2,776 puan) tarafından
Ben araştırdım zaten bu konuyu, tıpkı yukarıda da yazıklarımı araştırdığım gibi. O yüzden abartıldığını düşünüyorum zaten. En büyük etkenin yiyecek içecek ve hava kirliliği olduğunu çok araştırdım. İnternet bilgisi değil yani yazdıklarım, elbette herkes fikirlerinde özgür.
+1 oy
(1,900 puan) tarafından
Özel eğitimli çocuklar eskiden kabul görülmüyordu bence anne baba kondu Rami yordu benm çocugum özürlü değil der çıkardı veyahutta bilgisizlik vardı özel eğitim okulları bu kadar değildi kısıtlı idi  birde şimdi en ufak sorunda doktorlardayız 
0 oy
tarafından

Tepki almayacaksam kendi düşüncemi söyleyeyim:) ama tepki alacağımı iyi biliyorum  :D

(8,908 puan) tarafından
Sırf bu yüzden cümlenin giriş kısmına yazdim kimse bisey diyemez admine şikayet ederim sonuçta insanlar kendini fikrini belirtsin diye açtım postu
tarafından
Birinci nedenin aşılar olduğunu düşünüyorum. İkinci neden de beslenme, sağlıksız gıdalar ve kontrolsüz teknoloji kullanımı. Maalesef bu 3 etken bir araya geldiğinde görüldüğü gibi kaos çıkabiliyor. Bundan ala kaos, sorun olamaz bence. Toplumu kökeninden etkiliyor.
(8,908 puan) tarafından
Genel olarak çoğu yorum bu fikirde
0 oy
(15,667 puan) tarafından

Ben artık aşıya bağlıyorum normalde aşı karşıtı değildim ama güvenmiyorum artık Türkiye'ye ye. (Fikrim bu ). Çünkü 18 aylık asi içinde civa var ve bu otizmin en büyük tedikcisi 

Ve yediğimiz içtiğimiz herşeyde bozukluk var en barizi marketten alınan süt dolapda beş gün kalsa bozulmuyor varmı böyle saçmalık süt iki gün bile dayanmaz dolapda.

Onun harici tv tablet televizyon ve sosyal medya mecraları da eşlik ediyor bunlara.

Yeteri kadar ilgi alaka verilmemesi ailenin diret çocuğa telefonu vermesi. 

Sosyal aktivite ve doğaya çocuğun bırakılması azlığı eskiden toprak pislik içinde buyurduk çamurdan evler pastalar yapardık. Mahalle çocukları bir oynardı ya simdj ?
(8,908 puan) tarafından
Sanırım herkes aynı görüşte
(15,667 puan) tarafından
Kimse kendini kandırmasın hiç bir şey eskisi gibi değil çünkü şimdiki aklım olsa bı gram asi vurdurmazdim çocuklarıma
(8,908 puan) tarafından
Bi zamanlar karma ve 18.ay asilarindan sonra çocuklarından farklılık oluşan velileri tersleyip cahillikle suçladığım için çok pişmanim çoğundan helallik aldım sanırım kendi çocuğum olmadan anlamayacaktim bazı şeyleri şimdiki aklım olsa asla o velileri suçlayıp çocuklarıni başka alana yonlendirmezdim
0 oy
(1,618 puan) tarafından
Dediklerimiz, ictiklerimiz, wifi baglantilari, elimizdeki telefonların yaydığı radyasyon vs. Sadece bizde mi artışta acaba yoksa dünya genelinde görülen bir şey mi? Bir de bence eskiden bu kadar olmasa da varmış ama köylerde insanlar deli deyip geciyormus. Bizim öğrencilerde raporu olmayan ama alsa bepli olacak çok var. Bakıyorum aileleri de pek normal değil ama köyde pek onemsenmiyor
(8,908 puan) tarafından
Sebeplerinin haricinde Bi kısım çok dikkatimi çekiyor aileler neden dikkat etmiyordan ziyade çocuklardaki farkliliktan dolayı öğretmenler rehber öğretmen aileyi kesin uyariyordur bilgilendiriyordur ama aile umursamazsa okul bunu neden sosyal hizmetlere bildirmiyor normal okullardaki idarelerde genelde bu sorun hep var
(1,618 puan) tarafından
Uğraşmak istemiyorlar genelde ya da bildirse bile sonuçta bir şey değişmiyor. Yani çocuk bep de alsa ona bir katkısı olmuyor mesela okulda, servisle merkeze derslere gidenler var ama çocuklar yolda mahvoluyor kaç köy dolasiyor. Sanki öğrenip de napacak canı çıkıyor diye aile de daha göndermek istemiyor.
(8,908 puan) tarafından
Her yerde öyle mi bilmiyorum ama burda sosyal hizmetler duruma el koyuyor o yüzdende biraz kızıyorum açıkçası ailelerin uğraşmayın başımıza atması zaten yıllardır vardı artık açık açık dile getiriyorlar
(2,761 puan) tarafından
Ben kendim sosyal hizmet uzmanıyım. Aileler çocuklarının hasta diye mimlenmesini istemiyor aslında. Sosyal hizmetler de çocukları hemen çekip alamıyor çünkü aileler bu konu da çok ağır tepkiler gösteriyor. Yani çocuk güvene alınacak dedik mi iş bizi vurmaya kadar gidiyor. Bu alanda çalışmadım ama arkadaşlar gerçekten zorluk yaşadıklarını aktarıyor.
(8,908 puan) tarafından
Belki bana denk gelmedi kendi alanimdan 8 yıldır 3 kişiyi bildirdim 3unede el koydular zaten o kadar delile rağmen aileler zaten itiraz edecek durumda değillerdi kendi okullarimin başka siniflarda Bi kac tane bildirildi ama onların sonucu ne oldu hiç bilmiyorum zor olanı bana denk gelmediği için ben sıkıntı yaşamadım birazda o yüzden isyan ediyorum açıkçası
0 oy
(1,139 puan) tarafından

Tükettiğimiz gıdalarda kullandigimiz ilaçlarda asılarda bulunan civa dan metalden kaynaklı olduğuna inanıyorum. Bir çocugun bedenine ağır metali takviye kullanmadan aşı olmadan ilaç almadan nasıl birikebilir? 

Otizimin ağır metalden kaynaklandıği kesinleşmiş. E bu çocuklara ağır metali kim nasıl yüklüyor. ? Cevap çok açık aslında. Genetik yatkınlıkta var tabi tuzu biberi.


Özellikle tüp bebekte down sendromu oranı daha yüksek peki niye? Sebepleri sorunca cevaplari kendimiz veriyoruz aslinda 
(439 puan) tarafından
Tüp bebekte en iyi genlerle oluşuyor embriyolar önce 3.günü sonra 5.günü bekliyorlar.En iyi genlerle olussun diye.Ben hiç tüp bebekte engelli görmedim.Tam tersi genetik hastaliğı taşiyan ebeveynlere tüp bebek tedavisi öneriliyor direkt.Örneğin Sma
(1,139 puan) tarafından
Eğitim merkezindeyim şu an 10 down sendromlu çocuğumuzdan 8 i tüp bebek tabiki genetik te çok etkili hatta şu an bu konuyu konuşuyoruz
(439 puan) tarafından
Çok ilginç ilk kez duyuyorum ailede ,en yakın arkadasimda,çevremde vs.tüp bebek çok gördüm hepsi sağlıklı maşallah çok da güzeller fiziken.Evlenmeden Sma testi fln zorunlu artık ona göre tüp bebeğe yönlendiriliyorlar veya genetik olarak sağliksiz doğanlarin ebeveynleri 2.çocuk için direkt tüp bebeğe.
(8,908 puan) tarafından
Bu birazcık genetik yatkınlık birazda asilar zehirli gidalar.... canım adaşım çok güzel Bi noktaya parmak bastın şu ara velilerimden çok duyuyorum tüp bebekte down olayını tabi detayını bilmediğim için fikir yuretemem araştırmaya baslayacagim
0 oy
(3,235 puan) tarafından
Hamilelik döneminde sağlıksız beslenme, aile olarak çocuğun rahme düştüğü andan itibaren birey olarak görülmemesi, teknoloji kullanımı. Çoğu annelerin konforunu bozmamak adına tv telefon tablete mahkum bıraktıkları çocuklar. Aile içi iletişimin az olması kitap okumak da buna dahil 
(8,908 puan) tarafından
Genel olarak herkes bu goruste
(3,235 puan) tarafından
Aslında anne ve baba olmadan önce zorunlu bir eğitim olmalı çocuğun farkındalığı açısından. Özel eğitime giden bi tanıdığın kızı var ne zaman kızı görsem elinde telefon en sonunda dayanamayıp sordum yasak değil mi neden veriyorsunuz eline diye. E ne yapayım susmuyor gittiğim yerde rahat vermiyor dedi. Sonuç olarak öğretmen okulda kendini parçalıyor eve gelin e sil baştan
(8,908 puan) tarafından
Son postumu okursan velilere ne derece sinir olduğumu bu yüzden anlarsin artık ben bıraktım velileri ne halleri varsa görsünler
(3,235 puan) tarafından
Evet işte kendileri hiç uğraşmak istemiyor sonra öğretmenden mucize bekliyorlar. Bende çocuk gelişimi mezunuyum bi dönem 4 6 yaş da görev yaptım o yüzden anlayabiliyorum seni ve tepkini
0 oy
(2,441 puan) tarafından
Çocukların aile arkadaş yerine daha çok tv tablet telefonda vakit geçirmesi. 
(8,908 puan) tarafından
Şimdi çocukların en büyük şanssızlığı maalesef sokaklar güvenli değil insanlar herseyden tehlikeli oldukları için ne sokağa birakabiliyoruz ne arkadaş edilmesine musade edebiliyoruz hep diken ustundeyiz ülkece çocuklarımızın hayatını karattik aslinda bunun tek sorumlusu bizleriz
0 oy
(150 puan) tarafından
İnsanlarin tahammülsüzlüğünden dolayi ufacik cocuklari tablet telefon televizyon karsisina saatlerce oturtmasi ve büyük küçük motor becerilerinin gelisimi icin caba gostermemeleri. Cocuklar surekli ev icinde ve uyaran cok fazla ve tabiki dogal organik beslenmenin az olmasi et et degil ot ot degil. Aşılar yuzunden olduğunu dusunmuyorum
(8,908 puan) tarafından
Buda sebepler arasinda
0 oy
(1,928 puan) tarafından
Artık hiç birşey eskisi gibi değil birinci etken madde bu. İnsanlar önceden doğal sebze et tavuk yerdi daha sağlıklı bir nesil vardı, dışarı çıkar çocuklar oyun oynardı saatlerce şimdi ise durum çok farklı. Teknoloji çağindayiz aileler 2 yaşındaki çocuğa telefon tablet verip eve kapatıyor, yenilen gıdaların hepsi hormonlu. Herkes aşıya bağlamış ama bu etkenleride atlamamak lazım. 
(8,908 puan) tarafından
Tek sebep aşı olamaz zaten 2.etkenlerde çok önemli
0 oy
(197 puan) tarafından
1. Tablet telefon TV şeytan üçgeni. 2.si genetiğiyle oynanmış gıdalar. Paketli gıdalar. Eşcinsellikde de patlama yaşanıyor bu bile  genetiğiyle oynanmış hormon basılmış gıdadan Önceden sma hastası da nadirdi mesela. Buğdayın genetiğiyle oynadılar çölyak çıktı. Teknoloji çağındayız ama ben çocuklar için hiçbir faydasını görmedim. Ata tohumları ve doğal gübreleme ile tarım yapılmalı. Ben çiçeklerime bile doğal gübre yaptım patates kabuğu muz kabuğu ve yumurta sıyundan çiçekler coştu. Isırgan otundan yapılan gübre ile zararlılardan korunur sebzeler ve odun külü yeni ekilen tohumları sıcak tutar korur ve verim sağlar. Malesef hibrit tohumlar tarım zehiri atmadan sebze ya da meyve bile vermiyor. Zehirleniyoruz madden manen fikren fiziken 
(8,908 puan) tarafından
Beslenme zaten en onemli faktör genel olarak herkes bu görüşte
(197 puan) tarafından
Dünyayı bir avuç çatlak yönetiyor gıdamızla havamızla suyumuzla oynuyorlar. Herkes saksıda da olsa doğal tarım yapmalı. Uyanık olmak zorundayız.
0 oy
(2,938 puan) tarafından
Ilac, besin zannettiğimiz gıdalar, ekran. Özellikle ekran sadece çocuklar değil büyükler de ekrana bağımlı artık. Anne baba çocukla iletişime geçemiyor iletişim azalınca da ogrenmeler ve beyin fonksiyonları da azalıyor. Ben anasinifi ogretmeniyim yıldan yıla çocuklar daha da sıkıntılı hal alıyor. Mesela çocukta sikinti yok zihinsel olarak ama oyun kurmayi bilmiyor surekli şikayet halinde sorununu çözemiyor ozbakim becerileri yok. Normal standart bir cocuk görünce sevinir duruma gelidm ya o derece
(8,908 puan) tarafından
Bunun en büyük sebebi birazda anne baba sorumsuzluğu ben özel egitimciyim zihinsel yetersizliği olmayan özel gereksinimi çocuklarda son yıllarda patlama yaşanıyor paketli gıda anne babanın çocuğa aşırı bagimliligi sürekli aman yorulur aman eksik kalmasın aman psikolojisi bozulur diye herseyi kendi yapmaya kalkıp çocuğa sorumluluk vermemeleri en önemli etkenler arasında yıllardır bas bas bağırdım ama kimse beni duymadı
(2,938 puan) tarafından
Haklısınız. Biraz rahat bırakmak lazım çocuğu sorunlarını çözmelerini sağlamak gerek. Ama sınıfta mesela her tartışmaya müdahale etmiyorum diye ilgisiz olduğumu dusununenler oluyor. Her şeyin laylaylom olmasına oyle alışmışlar ki. Cocuk eve gidince anne oyuncağımı elimden aldı arkadaşım demesine bile tahammül edemiyorlar
(8,908 puan) tarafından
Bu yüzden hep diyorum herkes doğurmak zorunda değil anne baba olmadan önce kesinlikle psikolojik testten geçirilmelidir aksi halde sağlıklı çocuklar yetismiyor
(2,938 puan) tarafından
Isin kötüsü bilinçli insalar yetememe korkusuyla 1 cocuk en fazla 2 çocuk yapıyor ama diğerleri çok cocuk sahibi oluyor etraf bu yüzden de sıkıntılı çocuklarla dolu
0 oy
(586 puan) tarafından
Bence artık kimse evlendiği insanın zekalı olup olmadigiyla kalıtsal bir rahatsızlık taşıyıp taşımadığıyla ilgilenmiyor parası varsa tamam ya da asiksa tamam diyor   

Gençler bilinçli olmalı bu konuda evlenen çiftler kalıtsal hastalık taramasından geçirilmeli resmiyet dışı evliliklere büyuk cezalar getirilmeli evlenen ciftlerin zeka puanlari toplami normal zeka ortalamasinin altında kalıyorsa evliliğe izin verilmemeli 
(913 puan) tarafından
Eskiden insanlar evlendiği kişinin zekasına mı bakıyordu sanki
(586 puan) tarafından
Eskiden insalar daha akilliydi ***** biri şehirler arasından bulunamiyordu e şimdi internetle direk buluyorlar
0 oy
(3,097 puan) tarafından
Ben arttığını değil şartların biraz iyileştirildiğini düşünüyorum. Birincisi eskiden bu tarz farklılıklar ayıp görülüyordu insanlar utanıyordu. İki eskiden hastaneler sınırlıydı. Üç eskiden özel eğitim varsa dahi bu kadar ulaşılabilir değildi. İnsanlar değişti , gelişti ,imkanlar değişti. 
(8,908 puan) tarafından
Şartlar tam iyileşmedi sadece öyle gösteriliyor artık özel egitim bilinci var insanlarda ama iş uygulamaya kaliteli eğitime gelince işte onu hiç bilme bu konuda konuşursam yine allahin cezası Bi okula surulmekten korkuyorum bu sene aldığım en büyük ceza bu okula surulmekti mesleği bırakma seviyesindeyim suan
0 oy
(3,297 puan) tarafından
Birçok yoruma katılmakla birlikte suçu biraz annelerde buluyorum açıkçası telefon tablet verip saatlerce ilgiden mahrum bırakmak bana göre bu durumları tetikliyor bilir kişi sensin ama naçizane gözlemim bu mahallemde olan kuzımla aynı yaş bir çocuk var (4 yaş) aşırı hırçın konuşamıyor sadece ikili cümlesi var annesine defalarca bak bu normal değil dedim aldığım cevap babası amcasıda geç konuşmuş oldu götürmüyor inatla 5 6 saat sadece telefon izliyor elinden alınca çıldırıyor diyor dışarda oyuncak veya yiyecek görse deyim yerinde saldırıyor üst baş desen hak getire zaten 
(8,908 puan) tarafından
Neyin ısrarı bu neyin çabası anlamıyorum gerçekten bazı insanlar kisirlastirilsin yahu bu doğuran insanlar hiç Mi çocuklarını sevmiyor
0 oy
(2,346 puan) tarafından
Otizm ve türevlerindeki hastalıklarda en etkileyen şeyin ekran olduğunu dusunuyorum aşidan daha çok ekranın etkilediği ap açık ortada..

benm kuzenimin oğlu var kadının iki çocuğu üst üste oldu bakamadi dayadı telefonu ekranı küçük olunca büyükde otizm olduğunu 4 yaşında anca kabullendiler

 

o çocuğunu büyütürken benm kızımla ne zaman görüşsek aaa sen buna nasıl dayanıyorsun araları bir yaş kızım heryeri kurcalama peşinde keşif peşindeydi hergun işin gücün yokmu parktasin ben direk telefon veriyorum Ali Baba sarksini açıyorum çocuğum erkenden baba demeyi ogrendi 

ikinci çocuğuna birebir şahit oldum kanepeye yatırdı açtı telefonu gözünün önüne verdi eline biberonu kız dedim sen napiyorsun ne anlasin o çocuk anlar anlar dedi baba diyor bence çok faydalı bence sende yap dinlen  dedi

 iki çocuğunun ikisi de rezil oldu küçük şuan 4 yaşında yeni yeni konuşuyor ekranla boğdu çocukları 

Bunu yapan o kadar çok anne varki benm senelrdir şifrem aynı kızım 4.5 yaşında telfonumun şifresini açmayı bilmez hala 

en az üç sene uzak durduk ama parklarda öldüm en son okula gönderdim aaa okul için erken okuyupda meslek sahibi mi olacak  dediler kmseyi dinlemedim yeterki ekrandan uzak dursun dedim 

Tablet alacağım dedi eşim aldirmadim 

Bu çocuklardaki en etken seylerden biride annenin yetersizligi iki çocuğu üst üste yapmasi dursun diye eline telefon tablet vermesi
(150 puan) tarafından
Çok haklısınız. İki cocuk ust uste oldugu icin mecbur kalma durumunu bilemem buyuk konusmamak gerekir ama bide iyi bisey yaparmis gibi sizi begenmeyp kendi yanlisini savunmasi cok sacma. Kesinlikle gozleminizde haklisiniz ben de oyle düşünüyorum. Cocukla aktivite faaliyet yapmali parklarda cimlerde zaman gecirtmeli. Daha 3 aylik ve tv acildigi gibi gozlerini dikiyo bakiyo inanamadim. Hemen onlem aldik salona goturmuyorum bile cogu zaman. Cok yoruluyorum kendim avutmaya calisiyorum gerekirse uzun sure memede tutyrm. Ama dogrusu bu boyle de devam edicem inşAllah sizin gibi. İsterse yemek yemesin illaki acikacak. Mama sandalyesine monte etmicem telefonu
(2,346 puan) tarafından
Çok parklarda süründum senelerce ama ekranla çocuğu mu kör etmedim çok şükür çizgi film izlemez telefonu da versem çok bakmadan sıkılır işi gücü bozuk para ve mandallar bu ikisiyle ilgilendiği oyun kurduğu kadar oyuncaklarla oynamaz park en büyük etken yaşıtları daha bisiklet tekeri ceviremezken benm kızım 2.5 yaşında bisiklet sürüyordu tadını aldı scoterin bisikletin parktaki kum yerininin pişman değilim ben böyle yetiştirdiğim için
(150 puan) tarafından
MaşAllah ben de sizin gibiyim daha şimdiden

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 117 göst.
4 Haziran 2022 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 53 göst.
22 Şubat 2024 Diğer kategorisinde 1Gozbebegimmm (2,804 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 161 göst.
7 Şubat 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Meldaaaaa (303 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 47 göst.
8 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Eda34 (314 puan) tarafından soruldu

379,528 soru

11,361,582 cevap

34,839 kullanıcı

...