0 oy
126 göst.
Diğer kategorisinde (767 puan) tarafından
Bir kişi, kendisi hangi cezayla iflah olacaksa karşısındakine de o cezayı veriyor. Hiç rastladınız mı?

Örn; Ayşe diye bir kadın, etrafında kızdığı insanlara küsüyor ve senelerce konuşmuyor. Belki de terk edilmekten korkuyor.

Veya Mehmet, kızdığı kişiden para desteğini çekiyor, süründürmeye çalışıyor. Çünkü Mehmet parasız kalmaktan korkuyor.

Çünkü insanın bir durum karşısında takındığı tavrın aslında karşısındakine verilmek istenen bir ders olduğunu biliyoruz. Çünkü o insan, kendisinin yaptığı gibi bir cezayla cezalandırılsa, o zaman iflah olacak.

Gece gece yüzdüğüm sulara bakın. Herkesi gözden geçirdim ve şimdi herkesin zaafına vakıfım. Çünkü herkes, karşısındakini en çok korktuğu şeyden korkuyor sanıyor. Bu şekilde de yumuşak karınları ortaya çıkıyor.

4 Cevaplar

0 oy
(3,477 puan) tarafından
Narsistleri bu şekilde alt etmek mümkün olabilir o halde ;) 
(767 puan) tarafından
Narsistler için onlara onlar gibi davranmak sökmüyor, sizi kendi saflarına çekmiş oluyorlar. Bağırdıklarında hızlı konuşuyorsun anlamıyorum deyin. Böylece yavaş bağırmak mümkün olmadığı için seslerini kısmak zorunda kalacaklar. Ve narsistler karşısında taviz kabul etmemelisiniz. Dominant, baskın ve kesin hükümlü bir karaktere karşı çıkamıyorlar.
Başa çıkmak zor, evet ama imkansız değil. Sessiz sakin konuşmayı, akıllıca davranmayı pek beceremeyip sadece kendilerini övdükleri için, sessizleşince kullanabilecekleri bir kozları kalmıyor. Ve olaylara karşı hayır demeyi kesin ve net şekilde belirtmek gerekiyor. Onları asla ama asla (övülmeye layık olsalar bile) övmemek gerekiyor.
(3,477 puan) tarafından
Neyse ki yakın çevremde yok :) mücadele edenler için güzel bir yol gösterici olsun yazınız. ❤
(767 puan) tarafından
Etrafım onlarla dolu maalesef ki...
-Reklam-
0 oy
(3,102 puan) tarafından
Kimi gözden geçirip bu kanıya vardınız?
(767 puan) tarafından
Kendimin ve eşimin sülalesini
(3,102 puan) tarafından
Sizin için demiyorum ama eşinizin sülalesi biraz sığ düşüncede insanlarmış o zaman :)
(767 puan) tarafından
Bence bu bilinçsizce, bilinçaltından gelen bir davranış
(3,102 puan) tarafından
Yok sanmıyorum bu sığ düşünce yani empatiden yoksun bireyler böyle düşünebilir.  Ama tabi çoğu insan anlattığınız gibi olabilir.
(767 puan) tarafından
Genelde insanlar kendilerine verilse cayacakları cezaları karşısındakine veriyor. Böylece kendilerini ele vermiş oluyorlar. Bakalım henüz daha birkaç kişide test ettim, genele yayıp araştırmak lazım.
0 oy
tarafından
Canım uzun zaman sonra ilk kez çok mantıklı birşey okudum sayende. Şöyle bir düşündüm de kendi açımdan gerçekten öyle karsimdakini başıma gelmesinden korktuğum seylerle vurmaya çalışıyomusum ve sen yazana kadar bunu hiç fark etmemiştim...
(767 puan) tarafından
Ben de bir süredir insanların davranışlarını gözlemlemek zorunda kaldım. Bazı hareketlerin sebebi ben miyim, kendileri mi diye çok kafa patlatmam gerek diye düşünürken birden bir aydınlanma yaşadım diyelim. Çünkü elhamdülillah ben de, eşim de ceza veren insanlardan değiliz. Herkesin hayatı ve nasıl davranmak istiyorsa davransın modundayız. Ancak etrafımızdaki insanlar, ziyadesiyle onun tarafı karşısındaki insana hak etmediği şekilde muamele yapıyorlar. Biri bağırır çağırır 7 sülaleye hakaret eder sonra hiçbir şey yokmuş gibi davranır, biri kendini geri çeker küser seni yok hükmünde bilir, biri para konusunda sıkar da sıkar, işin ortağı olsa da hak ettiği parayı vermez. Biri herkesin içinde seni sağdan soldan rezil etmeye çalışır, biri işsiz bırakmakla tehdit eder... Yani gidiyor bu.
Sonra fark ediyorsun ama bağırıp çağırana 2 ses yükselt birden suspus olup tırsıyor. Kendini çekip küseni sen yok say, kaybetme korkusundan seninle konuşmak için çırpınıyor. Birisinden parayı sen çek, o zaman aslan gibi kükreyen adam bak nasıl kedi kesiliyor. İşsiz bırak, bak nasıl duruluyor. Seni rezil edeni, seni rezil ederim gözdağı ver ağlamaktan bak nasıl ciğeri soluyor.
Bunlar eşimle gözlemlemelerimiz aslında. Sonra ben başka insanlara da baktım, tutuyor. Yine de araştırmak lazım.
(31 puan) tarafından
Anlattığınız bu sülalenin tam icindeyim esimin tarafi saydığınız hersey fazlasiyls var. Kime nasıl yaklaşacagimi şaşırıyorum veya ben ne düşünceyle yaklassam onlar zittini düşünür kötü düşünür art niyet arar ben bulduğum çözüm hepsinden uzak mesafeli ve resmi davranmak işe de yaradi.
0 oy
(569 puan) tarafından
Ben katılmıyorum sana erkek para vermiyorsa cimridir açık net ya da değer vermiyor ya da çok borcu vardır 

Biri birine küsuyorsa çok alınmış üzülmüş onemsemistir 

İnsanın her hareketinin bir anlamı olamaz fevri davranan öfke patlamasi yaşayan birçok insan var 

Bence  nasıl hareket ettiği kişinin karakteriyle açıklanmalı 

Ben çok nazliysam kusmemin altında başka anlam aramamalisin 

Ya da  benim durumum yoksa fedakarlık yapıp para vriyorsam bir gün vermezsem cimrilik algılamayacaksin 

Bu hayatta en nefret ettiğim insan tipi birisini damgalamaya çalışan insan tipidir biri bana bin iyilik bir kotuluk yapsa kalkıp da kötü diye damgalamam neden yaptı niye yaptı benim demek ki bir kusurum oldu yoksa asla yapmazdı derim

Ve bu hayatta çok iyi tanıdığım reeldeki  birine önce hep olumlu yorum yapar empati kurarım 
(767 puan) tarafından
Maşallah ne güzel yapıyorsunuz. Ancak bahsettiğim şey o değil ne yazık ki. Ayrıca kanıtlanmış bir mesele de değil. Tabi ki uymadığı yerler vardır.
Bazen (narsist olsun olmasın) insanlar kendilerini üstün göstermek için bazı hareketlere başvuruyorlar.
Şimdi ben eşimle dışarı çıkıyorsam bundan kime ne mesela? Ancak 7 düvele haber salınıp o bizi mahvetti öldürdü denilebiliyor. Ya da annemi arayıp sen ne biçim kız yetiştirdinden başlayıp iyi ki babası ölmüşe kadar sövülebiliyor. Benim hatam nerede? Örnek olsun diye söylüyorum.
Ya da birisi sizinle adem as ilk insan değil gibi absürt bir konu hakkında konuşurken ayrt hadisle aksini ispat edincd sen beni anlamıyorsun kalın kafalısın dese ve orada bulunan kimse buna katılmasa, kızsa burada ona sırf ayet hadis açıkladınız diye suç yine sizin midir?
Ya da zaten ortak olunan bir iş yerinde her şey eşit pay edilmesi gerekirken, sizi zorla maaşa bağlamaları da sizin mi suçunuzdur? Sizi yeni ev kurarken ve kuvözde çocuğunuz varken parasızlıkla terbiye etmeye çalışmak sizin hak etmişimdir diyebileceğiniz bir mesele mi? Üstüne siz hiçbir şey yapmadığınız halde...
Bazı şeyler, sizin suçunuz değilken yapılıyor. Tüm bunların sebebini çok samimi bir şekilde kendimi eleştirerek durmadan yaptım, eşimden de yardım aldım. Konuşurken eşiniz "Sen 1 senelik gelinsin, sana böyle yapıyorlar. Ama ben 25 yıllık evlatlarıyım, bana daha beterlerini yapıyorlar. Bize düşen saygıyı yitirmemek" dese elinizde düşünüp taramak ölçmekten başka bir şey kalmıyor. İster istemez gardınızı alıyorsunuz. Ben evlenir evlenmez hamile kaldım diye suçlanan bir insanım (kime ne?), eşimle nişanlıyken eşim nişanlı değilmiş de bizim 1 ay sonraya düğünümüz yokmuş gibi kız bulan insanlarla savaştık. (Bizim yüzümüzden mi olmuş sizce?)
Yani uzun yazdım kusura bakmayın. Tabi ki sizin görüşünüz hak, çünkü normal insanlarla aramızdaki münasebet normal olur. Ancak normal olmayan çok şey görüş yaşadıktan sonra, eşimin de onayıyla bu şekilde düşünüyorum. Ben tüm dünyayı değil, kendi dünyamı tarttım. Damgalamak bir yerde "bana neden böyle yaptı ki?" Sorusunun içinden çıkamayınca hayat kurtarıyor. Hmm diyorsunuz demek bu yüzdenmiş. Özellikle de haksızlığa gelemeyen biriyseniz.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 304 göst.
21 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Hulyasen (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 597 göst.
0 oy
8 cevap 221 göst.
24 Nisan 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Pelin1 (592 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 366 göst.
16 Mart 2024 Diğer kategorisinde Guzelle123 (210 puan) tarafından soruldu

379,199 soru

11,351,150 cevap

34,822 kullanıcı

...