0 oy
442 göst.
Aile kategorisinde tarafından

Hanımlar cuma günü saat 11 gibi oğlumun iki aylık aşısını yaptım hemşire 3 gün yıkamayın dedi benim oğlum 3 4 bazen 6 günde bir mama yapıyor yaptığında beline kadar bulaşıyor.  Az önce yine yaptı ıslak mendillerle temizlemeye çalıştım ama için rahat değil pisik  olmasın diye beline bacaklarına kadar pudra yaptım .. eşim  saat 10 gibi gelir yıkasak  bi zararı olur mu acep 

9 Cevaplar

0 oy
tarafından

Kaka yapıyor 

-Reklam-
0 oy
(1,379 puan) tarafından

Aşı olan kolu yada bacağına şu degdirmeyın

tarafından
Kolu ve iki bacağı aşılı
0 oy
(2,333 puan) tarafından

Canım bence 1 2 gün daha bekle ya sonra yaptırırsın yazık aşı yerleri mikrop falan kapmasın.

tarafından
Arada kaldım  her yeri kakaydı.  Zor temizledim bebeğim doğduğunda  enfeksiyondan yatırdım dikkat etmemiz lazim
(2,333 puan) tarafından
Temizlediysen bi şey olmaz Allahın izniyle. Şimdi banyo yaptırırsan bu defa bacaklarıyla kolu iltihaplanırsa dah kötü olur
tarafından
Eşim gelsin oğlum uyanınca gül  suyunu ılık yapıp onla temizleyeyim bari  pimpirikli anne
(2,333 puan) tarafından
Tamam canım öyle yap o zaman :)
0 oy
tarafından

3 gün nedir kız aşının yapıldığı gün Yıkanmaz sadece hadi en fazla 1 gün bugün pazar 2 gün olmuş aşı olalı 

tarafından
Hemşire 3 gün yıkamayın dedi
tarafından
Oğlum 8 aylık 4 kere aşı olduk hatta 3 aşı birden de yapıldı hemşire bana bugün yıkama dedi sadece ertesi gün ben yıkadım hiç bir şey de olmadı 3 gün fazla bence zaten 2 gün geçmiş üzerinde bişey olmaz artık
tarafından
3 asi yapıldı diye tedirgin oldum bacağına da vuruldu
0 oy
tarafından

Bacağa değil koluna su değmeyecek 3 gün apse yapar dedi bizede bacaktan sorun çıkmaaz 

tarafından
Kolu ve iki bacağına  yapıldı asi ama
0 oy
(6,399 puan) tarafından

Canim yikama demelerinin iki nedeni var.

Biri mikrop kapmasn diye,

Ikincisi ise hemsire bana yika getir 3 gun banyo yaptiramayacaksn aşı iyice tutsun diye yikama dedi bence bekle yarin yikarsin, islak mendil yerine su ve mendille asi yerine degdirmeden sil bence.

tarafından
Sildim ıslak mendille  yarına kadar dayanamaz mecbur
0 oy
(382 puan) tarafından

Canim ıslak mendili sıcak suyla yıka öyle sil guxelce yıkama şimdi ıslanır felan 

0 oy
(60 puan) tarafından

Koluna yapılan verem aşısından dolayı 3 gün yaptırmayın diyorlar. Kolunu ıslatmadan bacaklarını ve poposunu yıkayabilirsiniz. Kolundaki aşı daha sonra kabarıp yara oluyor. Bizim de kolumuzda izi olan aşı o. Bacaklarını yıkamakta sorun yok.

0 oy
(9,655 puan) tarafından

2 ay da verem aşısı olur canım yaptirmasan iyi olur diğer aşılarda okadar mühim değilde 2aylik aşıda özellikle duş yaptırmayın diye uyariyolar

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 475 göst.
0 oy
2 cevap 65 göst.
28 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Mariq (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 78 göst.
25 Kasım 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
53 cevap 1,722 göst.
4 Ocak 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu