Hanımlar cuma günü saat 11 gibi oğlumun iki aylık aşısını yaptım hemşire 3 gün yıkamayın dedi benim oğlum 3 4 bazen 6 günde bir mama yapıyor yaptığında beline kadar bulaşıyor. Az önce yine yaptı ıslak mendillerle temizlemeye çalıştım ama için rahat değil pisik olmasın diye beline bacaklarına kadar pudra yaptım .. eşim saat 10 gibi gelir yıkasak bi zararı olur mu acep
Kaka yapıyor
Aşı olan kolu yada bacağına şu degdirmeyın
Canım bence 1 2 gün daha bekle ya sonra yaptırırsın yazık aşı yerleri mikrop falan kapmasın.
3 gün nedir kız aşının yapıldığı gün Yıkanmaz sadece hadi en fazla 1 gün bugün pazar 2 gün olmuş aşı olalı
Bacağa değil koluna su değmeyecek 3 gün apse yapar dedi bizede bacaktan sorun çıkmaaz
Canim yikama demelerinin iki nedeni var.
Biri mikrop kapmasn diye,
Ikincisi ise hemsire bana yika getir 3 gun banyo yaptiramayacaksn aşı iyice tutsun diye yikama dedi bence bekle yarin yikarsin, islak mendil yerine su ve mendille asi yerine degdirmeden sil bence.
Canim ıslak mendili sıcak suyla yıka öyle sil guxelce yıkama şimdi ıslanır felan
Koluna yapılan verem aşısından dolayı 3 gün yaptırmayın diyorlar. Kolunu ıslatmadan bacaklarını ve poposunu yıkayabilirsiniz. Kolundaki aşı daha sonra kabarıp yara oluyor. Bizim de kolumuzda izi olan aşı o. Bacaklarını yıkamakta sorun yok.
2 ay da verem aşısı olur canım yaptirmasan iyi olur diğer aşılarda okadar mühim değilde 2aylik aşıda özellikle duş yaptırmayın diye uyariyolar
1,514,723 soru
24,700,894 cevap
368,908 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın