O kadar imam hatip de okudum medresede 3 yıl kaldım ve hiç bir kızın hoca efendi ile evlenmek istediğini duymadım aksine kimse hoca ile evlenmek istemiyordu ben de istemiyordum. Çok hoca tâlibim gelmesine rağmen hiç birini kabul etmedim.
Senin yaşadığına benzer çok şey duydum hatta hocalar sapık oluyor diye o kadar çok duydum ki. Ne varsa hocalarda var diye.
İstisnâlar elbet vardır. Genel itibariyle çoğu sigara içen fâiz yiyen helâle harama dikkat etmeyen fiili zina yapmasa da göz zinası yapan Allâh bunlari islâh etsin.
Bu işin hocalık ile âlâkasi da yok hoca olmayanda yapıyor ama bilenin bilmeyene nazaran kat be kat cezası var.
Ben hoca olan imâm olan erkekleri bu devirde beden gücünü kullanmayan işten kaçan bir nevi tembelliği seçen kişiler olarak görüyorum. Sadece hocalık yaparak ev mi geçindirilir yâ hû git helâl kazanç için çalış. Elleri sen den ben den güzel hiç sıkıntı çekmemiş bana göre erkek dediğin elleri emek dolu olacak geçimi için elleri yipranacak.
Peygamberler sadece irşâd ile mi geçirdi zamanını hayır hepsinin bir mesleği vardı. Terzilik, marangozluk, zırh kalkan dökme, çobanlık, ticaret.
Ne öyle sabah git külliyeye akşam gel eve gerçi cemaatlerde erkek hocalar gece kurslarda yatıya da kalıyor. Artık herkes hoca herkes ama hakikati doğruyu uygulayan çok nadir.