0 oy
120 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (54 puan) tarafından
Kizlar hıdrellez ne zaman? Nerelere ne gibi nasıl dilekler dileniyor? Dileklerinizi nasıl dilediniz?

5 Cevaplar

+3 oy
(2,377 puan) tarafından
Sadece Allah'tan dileyin böyle şeyleri boş bıluyorum. 
(54 puan) tarafından
Yani orası doğruda işte insanlar dileddim oldu diyor istedim oldu diyor insanda inaniyor
-Reklam-
+2 oy
(2,737 puan) tarafından
Hıdırellez boş bişey değildir. Dilekler tabi ki Allah tan dilenir lakin. Hızır aleyhisselam ve İlyas aleyhisselam senede 1 kez yer yüzünde buluşurlar. Hızır aleyhisselam ölünce Allah'ı anamamaktan korktuğu için Rabbimiz ona ölümsüzlük vermiştir İlyas aleyhisselam da onun duasına amin dediği için sene de 1 kez yeryüzüne iner. Ve yeryüzünde buluşmaları hürmetine bir takım olaylar gelişir. İnsanların dilekler yazmalarının sebebi de onların Allah dostu olmaları. Zira biz günahkarların ettiği duayla onların ettiği dua arasında dağlar kadar fark vardır. O Allah dostları bizim dileklerimizi Rabbimize ulaştırmaya aracı olurlar. Ki ben hıdırellezde istediğim eve, eşe, evlatlara, bahçeli hayata aynen sahibim. Hatta aynı resimlerde çizdiğim şekildeki eve sahibim. Rabbim onların yüzü suyu hürmetine bizlerin dualarını kabul eder bunlar bilinmezliktir ama güzeldir. Biz yani hurafelerden değil Allah dostlarını rabbimizle aramıza aracı koyarız. Yine bir dileğiniz olduğunda akan bir suya dileğinizi iletin. Çünkü su temizdir paktır. Ve suyun hafızası vardır. O her şeyi Rabbimize iletir inşallah :)
0 oy
(744 puan) tarafından
Namazını kıl secde de dua ni et
0 oy
(7,215 puan) tarafından
Teheccüd namazında Allah'tan iste bak nasıl veriyor Rabbim ❤
0 oy
(3,664 puan) tarafından
Bizim inancimizda öyle bisey yok canım o bizim bayramimiz değil bi hocaya sorarsan soyleyecektir sana bi yerlere dilek dilemek diye de bisey yoktur 

Güzelce abdestini alırsın oturur açarsın ellerini Rab'bime dileğini istegini ondan ister ondan dilersin 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 57 göst.
+1 oy
2 cevap 54 göst.
0 oy
11 cevap 476 göst.
31 Mart 2024 Diğer kategorisinde ZehraBerlin (1,806 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 292 göst.
16 Mart 2024 Diğer kategorisinde Tombikana (611 puan) tarafından soruldu

411,527 soru