1 paket yaş maya, 3 tatlı kaşığı toz şeker, 1 buçuk su bardağı süt, 1 su bardağı sıvıyağ, 2 adet yumurta akı, 1 tatlı kaşığı tuz, 5 5 buçuk bardak su bardağı un. ( kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğur, gerekirse az az un koyarsın.) Ilk önce yaş mayayı parcaliyorum elimle, 1 buçuk su bardağı sütü birazcık çok değil eksitirsin, birazcik ocakta ilitiyorum. Sütle mayayı iyice eziyorum. Sonra diğer kalan malzemeleri de atıp güzelce yoğuruyorum. Hamur şekil alıcak. Sonra ben bazen bekleyemezsem mayalanmasini, fırının kapağını acıyorum 120 derece de fırını acip kapağında mayaliyorum kapağına koyuyorum ustunude strecliyorum. Yarim saat 1 saate kabarıyor hemen. Fırın kapağında yani fırın açık kapağın üstünde. ağzı kapalı şekilde ara arada ceviriyorum her yerine denk gelsin diye. Sonra kasar peynir rendeliyorum. Mayalandiktan sonra yuvarlak bi şekilde acıyorum elimde birazcık rendelenmiş kasar peyniri koyup ağzını kapatıyorum bastırarak. Sonracima yağlı kağıda dizip fırına atıyorum. :) efsane denemelisin