Herkes ılıman konuşmuş ama sadece şunu ifade edicem annem beni ve kız kardeşimi hiç birakmadı. Ananem, dedem, dayım ve teyzem hiç istemedi hem de hiç... Küçükken asla anlamlandiramayacağım büyüyünce anladığım küfürleri duydum. Ki bunlara annem daha fazla maruz kaldı defaatle götür bu çocukları dediler lâkin annem asla birakmadı. Çok özür dilerim iki haneydi teyzem ve dayim. Ananem dayımda kaliyordu. Biz dam vardı bir göz oda orda kalıyorduk temizledik boyadık. Bizi tuvaletlerine sıçtırmıyorlardı düşünebiliyor musun biz de yoğurt bakirina poşet geçirip içine yapıp çöp konteynerina atiyorduk. Annem yaşlı kadın baktı ve her gün bana kardeşime harçlık verdi çocuğa para verme diyordular annem de "Çocuğa para vermezsen hırsız olur." Derdi. Çok çileler çektik daha neler neler anlatmak ile bitmez. Annem tarlalarda çalıştı biriktirdiği paralar ile kolumu ameliyat ettirdi. Benim kolumda doğuştan kas zedelenmesi var. Yıkanma suyumuz güneşte su ısıtıyorduk bidonlarla öyle yıkanıyorduk. Ne mutfağımiz vardı ne tuvaletimiz. Suyu da sahil kıyısındaki çeşmeden dolduruyorduk beş litrelik bidona iki bidon taşiyordum annem de iki bidon taşıyordu uzaktı çeşme 1 kilometre. Ben 10 yaşindaydim kardeşim 5.
1,507,702 soru
24,609,488 cevap
364,010 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın