0 oy
324 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar dana eti aldım sote yapmak istiyorum tarifte kızgın yağa atın mühürleyin sonra suyunu çekene kadar pişirip diğer malzemeleri atın diyor duruma görede su ilave edin şimdi biz mühürledim biraz altını kıstım kendi suyunida pişiyor ama hala sert ne kadar pişirmem lazım

11 Cevaplar

0 oy
tarafından
Ben düdüklü kullanıyorum . Sen pisirmissin artık. Acelen yoksa biraz kısık ateşte yavaş yavaş pissin. 
tarafından
Valla herhalde bende düdüklüye atacam normalde öyle yapıyorum 15  dakkua düdüklüye atıyom sonra soteliyom
tarafından
Şimdi atma ama pişmiş sayılır zaten
tarafından
10 dakika atacam bacım. Kocom gelecek pişmesi lazım :)
-Reklam-
0 oy
(2,368 puan) tarafından

Marinelersen yumuşak olur :) zeytinyağı baya yumuşatır biraz zeytin yağı dök dilediğin baharatlar buzdolabında beklesin ne kadar beklerse o kadar güzel olur 

0 oy
(1,282 puan) tarafından
Aşkım dana eti serttir tavada mühürlenerek pismez düdüklüde pişer. O şekilde 2 saate yakın pişer sürekli su ekleyrek öylede tadı kalmıyor. Boşalt düdüklüye pişir uğraşma 
tarafından
Öyle yaptım valla pişiyor şuan düdüklüde
(1,282 puan) tarafından
İyi yaptım canım 2 saate anca öyle pişer. Mühürle pişirilen et ya antrikottan olur yada bonfile ile olur diğer etler haşlama işlemi olmadan pismez
(1,282 puan) tarafından
Düdüklüde yarım saat 1 saatte pişiyor düşün tencerede saatlerini alır
0 oy
tarafından
Öyle pişmez mühürledin suyunu saldı geri çekti ya düdüklüde bir beş dk az suda haslasan lokum olut 
0 oy
(1,443 puan) tarafından
Ben duduklude pisiriyorum soteyi de icine 1 yemek kasihi kadar sirke atiyorum yumusacik oluyor
0 oy
(366 puan) tarafından
At dudukleliye 15 pişir sonra sotele yap ne öyle 1 saat kısık ateşte pisircen  aynı lezzet oliyor
0 oy
(17,457 puan) tarafından
Düdüklü ile yarım saat pisiriyorum
0 oy
tarafından
Dudukluye koy 10 dkda lokum gibi olur 
0 oy
(617 puan) tarafından
Ben duduklude yapiyorum sogan sarimsak kirmizi toz biber karabiber pul biber cok az kekik ve tuz .. önce dudukluyu ocakta isitiyorum sonra eti icine atip muhurluyorum suyunu salmaya baslayinca malzemeleri dokuyorum bi 3/5 dk kavuruyorum sonra uzerine 1 bucuk 2 su bardagi su koyuyorum kapagi kapatiyorum kaynara çıkınca 15/20 dk da pisiyor benim duduklumde ..
0 oy
(149 puan) tarafından
Dana asla o şekilde yumuşak pişmemiş ben hasliyorum öyle çok guzel lokum oluyor karbonat koyanlar var oda tadını bozuyor bence
0 oy
(5,652 puan) tarafından
Canim celik tencereye kısık atese koy. Kendi kendine suyunda pisiyo. En son suyunu cekince yag ve tuzunu ekle 2-3 dk sonra kapa.

Oyle muhurlemeye falan gerek yok bence

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 50 göst.
0 oy
10 cevap 244 göst.
2 Kasım 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 281 göst.
11 Temmuz 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Sblsbl11 (10 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 106 göst.

412,314 soru

12,411,764 cevap

44,875 kullanıcı

Kategoriler

...